Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Fausto

Przestroga. Uwaga na Importera z Leska.

Rekomendowane odpowiedzi

O.K. Byłoby nieuczciwością pozostawić wątek bez żadnych informacji. Dzisiaj po wielkich bojach przyszedł zegarek. Cisną mi się słowa komentarza ale powstrzymam się od ich wypowiedzenia. Najważniejsze, że zegarek dotarł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrescie dostałem poniekąd odpowiedź na moje zapytanie.Zegarki są oryginalne i to mi odpowiada.Co do tych przygód to :

-okres ferii

-okres zimy biorąc nazwy miejscowości to są góry

-nie tylko ty kupujesz zegarki , z tego co widzę to ma stronę a także sprzedaje na allegro

-ceny no cóż są kuszącę

-bank mógł twoje pieniądze przetrzymać

zegarek szedł z Japonii a nie Chin

Zagłębiłem się w temat i znalazłem na stronie że twój zegarek jest dostępny ale na zamówienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apachepoznań, żaden z przytoczonych przez Ciebie argumentów nie usprawiedliwia zaistniałej sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację żaden nie usprawiedliwa ale zauważ że warunki pogodowych nie możemy przewidzieć, mało ludzi zdaję sobie sprawę że niektóre miejscowości są odcietę od świata w okresie zimowym ale przyznasz mi racje że zegarki szczególnie te droższe koło 1000 i powyżej są tańsze około 200 zł od innych sklepów.

A Teraz szanowny kolego sobie odpowiedz na pytanie czy bank przesłał pieniążki od razu czy zaś potem.Ja w tej chwili czekam na jeden przedmiot około 3 tygodni gdzie sprzedający 7 dni temu powiadomił że przedmiot wysłał więc pozostaje mi czekać cierpiliwe i nie narzekać jak to w chwili obecnej w naszym kraju stało się dosyć modne i popularne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kontekstu maila, który otrzymałem od Importera wynika, że otrzymał pieniądze, niezwłocznie po ich wysłaniu przeze mnie. Jeśli by nie otrzymał to napisałby, że nie wysłał zegarka bo nie otrzymał pieniędzy.

A jeśli chodzi o narzekanie to jestem jak najbardziej za konstruktywnym narzekaniem, podkreślam...konstruktywnym. I jestem za wymaganiem najwyższej jakości usług, oczywiście przede wszystkim od siebie samego, ale również od innych. Bo te dwa czynniki są niezwykle ważne w polepszaniu jakości naszego codziennego życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny uznany sprzedawca, o którym nie powinno się źle mówić bez względu na to jak "profesjonalnie" obsługuje swoich klientów.

Moim zdaniem jak ktoś jest sprzedawca, to za punkt honoru powinien przyjąć informowanie klienta i branie na klatę jego niezadowolenia skoro dysponuje cudzymi pieniędzmi a nie może wywiązać się z umowy sprzedaży. Zanim jeszcze kupujący zdąży zadzwonić lub wysłać mail z zapytaniem, sprzedawca z własnej inicjatywy powinien wykonać telefon z przeprosinami za zaistniałą sytuację z powodu np. nieprzewidzianych trudności (ogólnikowo bez wchodzenia w szczegóły) i określeniem w związku z tym przewidywanego długiego okresu oczekiwania np. miesiąca.

Same fakty i skrucha bez wymyślania pierdół i zwalania winy na innych.Pięć minut rozmowy z inicjatywy sprzedawcy i nie ma powodu do bicia piany. Klientowi pozostaje pogodzenie się z faktami i cierpliwe czekanie a jak zegarek nadeślą wcześniej to sprzedawca zadzwoni i o tym poinformuje. Wszystko na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przez przypadek trafiłem na ten temat i trochę go odgrzeję.

Rok temu miałem podobną, bardzo nieprzyjemną sytuację z tą firmą. Opinie wystawiłem na Opineo, ale kilka dni później wszystkie wpisy na temat tego kontrahenta zniknęły.

Wybrałem Importera, ponieważ jako jedyny miał wtedy w ofercie Seiko SNP022P1. Zegarek kosztował około 2,5 kPLN. Popełniłem błąd - zapłaciłem kartą w momencie złożenia zamówienia. Zrobiłem tak po lekturze opinii na jego temat na Allegro, również na tym forum znalazłem informacje, że to poważny człowiek. Poza tym na początku robił dobre wrażenie. Błyskawicznie odpisywał na maile, udzielał wyczerpujących informacji, czyli tak, jak powinno być. Wydawało mi się, że wszystko będzie OK.

Zegarek powinien być u mnie w ciągu 10 dni. Gdy zbliżał się termin zdziwiło mnie, że nie mam żadnego maila z informacją o statusie zamówienia. Napisałem do człowieka i dostałem odpowiedź, że jest opóźnienie. Po kilku dniach milczenia znów napisałem, odpisał to samo i tak dalej. Denerwowało mnie to, że gościu podaje jakiś termin, ten mija, a on nic - ani zegarka, ani pieniędzy, ani informacji, jednym słowem OLEWKA. W miarę powiększania się opóźnienia pogarszał się kontakt ze sprzedawcą. Odpisywał na co któregoś maila, przestał odbierać komórkę, lub wręcz odrzucał połączenie. Na stronie miał podany numer GG i adres Skype. Pisałem, dzwoniłem - nigdy nikt nie odpisał i nie odebrał. Podobnie z numerem stacjonarnym. Próbowałem dzwonić z innego numeru - też nie odbierał.

Zegarek dostałem po przeszło 30 dniach. Facet obiecywał gratisy w ramach przeprosin - nic takiego nie zauważyłem. Napisałem, co miał na myśli w kwestii gratisów, skoro nic nie dostałem. Odpisał, że zapomniał i dziś wysyła. Oczywiście nic nie przyszło.

Zegarek nie przestawiał daty na kolejny dzień. Zgodnie z instrukcją powinien to zrobić maksymalnie pół godziny po północy. O 8 rano następnego dnia data była wczorajsza. Poobserwowałem go przez kilka dni, zawiozłem do autoryzowanego serwisu. Powiedziano mi, że coś z nim jest nie tak, że nie jest to normalne zachowanie urządzenia. Ponieważ miałem nieprzyjemne doświadczenia z Importerem, postanowiłem nie reklamować zegarka, tylko skorzystać z prawa zwrotu towaru. Pieniądze otrzymałem 14 dnia po zwrocie.

Zastanowiły mnie dwie rzeczy:

- w zestawie nie było oryginalnego pudełka Seiko, tylko tandetne, metalowe opakowanie  i kawałek gąbki w środku,

- dołączona była gwarancja sprzedawcy, a nie producenta.

Reasumując, szkoda czasu i nerwów na takiego kontrahenta. Ktoś tu napisał, że to poważny sprzedawca. Nic podobnego. To może kiedyś BYŁ poważny sprzedawca. Niestety wybryki, o których tu mowa dyskwalifikują go zupełnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrzegam wszystkich przed zakupami w firmie Importer z Leska: http://www.i-zegarki.pl/

W dn. 17.01.2013 zapłaciłem przelewem za zegarek: http://www.i-zegarki...tic-p-1061.html

W mailu potwierdzającym zakup zawarta jest informacja, że zegarek zostanie wysłany w dniu otrzymania przelewu. Nie został wysłany. Po tygodniu czekania, na moją interwencję otrzymałem odpowiedź na gg, że zegarek ma dopiero przyjść z Japonii i, że za tydzień go dostanę. Nie dostałem. Obecnie właściciel firmy nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile i nie odzywa się na gg, chociaż widzę, że ma status "dostępny". Po tym jak widzi, że wchodzę na gg, zmienia status na "niedostępny".

To wszystko. Jeśli szukasz problemów i masz kasę do wtopienia to polecam firmę Importer z Leska.

Witam

ja u tego Pana zakupiłem zegarek i wszystko było by ok gdyby nie fakt, że stłuczony zegarek Citizen oddałem do renomowanego serwisu i zaczeły się moje problemy!

dowiedziałem się, że zakupiony zegarek to Podróbka!

również próbuję się skontaktować z Panem Tomaszem, ale nie odbiera telefonu,a stronę ma już zablokowaną

więc postanowiłem sprawę zgłosić do sądu i na policji

o taki porządny z niego sprzedawca!!!

wszyscy Ci co zakupili zegarki muszą się liczyć z tym, że nie mają oryginałów a PODRÓBKI NIELEGALNE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mógł byś wrzucić fotkę tego zegarka jeśli masz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.