Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

groszek89

ARMANI AR5905

Rekomendowane odpowiedzi

WItam,

Wypatrzyłem sobie zegarek ARMANI AR5905, ogólnie na allegro ceny wahają się pomiędzy 600-1200zł.

No i właśnie, trafiłem na aukcje licytacji, dogadałem sie o cene 450zł. i zacząłem się zastanawiać czy to nie podróba. Niby papiery i pudelko jest, NIBY zegarek kupiony ze stanów i NIBY koles sie tym zajmuje,na allegro 39 komentarzy w tym tylko jeden neutralny reszta pozytywne.

Przesyłam zdjęcie które dostałem od sprzedającego.

CO O TYM MYSLICIE??

Pozdrawiam i z góry dziękuje!

post-59525-0-88353500-1360100125_thumb.jpg

post-59525-0-22319700-1360100135_thumb.jpg

post-59525-0-75540700-1360100142_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze o pomoc, bo chciałbym go kupic juz teraz jesli jest oryginalny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na forum opinii o zegarkach tej marki. Lepiej kupić lorus, seiko, casio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie szukalem informacji i nic.. porownuje ze zdjeciami z google i nie widze roznic, potrzebuje jakiejs fachowej porady co do tego modelu, poniewaz bardzo mi sie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli jednak poczytasz trochę na forum o Armanim, tak jak Ci kolega wyżej doradził, to zrozumiesz dlaczego raczej nie otrzymasz tu fachowej porady na temat tych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Armani to niech robi garnitury, skarpety itd. Ogólnie wkurza mnie takie podejście firm "tekstylnych".

Zegarkami niech się zajmują firmy zegarkowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, Panowie ale Wy znacie się napewno nieco bardziej, co myslicie, co Wam podpowiada Wasza wiedza i intuicja? Bo na tym bede opierac swoj wybor w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od Armaniego to można nosić koszulę, garnitur, albo ew. bokserki. To nie jest firma, której zegarek warto kupować. Po prostu.

A jeśli chodzi o oryginalność to nie widzę żadnych różnic zewnętrznych, ale dopiero zdjęcie mechanizmu może rozwiać wątpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak grochem o ścianę, w ogóle nie czytasz tego, co się do Ciebie pisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, wiem.. ale poprostu chciałbym go mieć no, chodzi o jego wygląd głównie.

Jesli sprzedajacy wysle mi zjdecie mechanizmu to wstawie, jesli nie to poniekad sam odpowie mi na pytanie dotyczace autentycznosci..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Armani to ubrania -nie zegarki,powiem wprost,raczej badziewie......choc trafiaja sie z "przyzwoitymi" mechanizmami...

Chcesz zegarek-kup zegarek a nie dodatek "modowy"posledniej jakosci......

Pytanie w stylu-czy to oryginalne spodnie firmy "Kamis"?Tak ,dodaja je kazdemu do zestawu przypraw.....Chcial bys takie nosic? ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli sprzedajacy wysle mi zjdecie mechanizmu to wstawie, jesli nie to poniekad sam odpowie mi na pytanie dotyczace autentycznosci..

Chłopie wyluzuj, napaliłeś się na to coś i nie docierają do Ciebie żadne argumenty. Zegarek nawet jeśli kosztuje 200zł to i tak nie wart swojej ceny. NIE WARTO, płacisz za logo i markę, która w świecie zegarków znaczy tyle co nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Groszek, ryzyko zawsze jest w takich układach. Ciężko jest po fotach odróżnić podrobione nowe Tissoty od oryginalnych, dlatego każdy w zaniżonej cenie jest podejrzany. Tym bardziej ryzykujesz kupując po zaniżonej cenie zegarek brendowany logiem firmy, która produkcją czasomierzy się nie zajmuje. Ja wierzę, że Armani zleca wykonywanie solidnych zegarków, ale kosztują one wielokrotnie więcej niż powinny (patrząc na to co w nich siedzi itd.). Jeśli ktoś chce przepłacać bo mu się podoba zegarek czy logo, to jego sprawa. Ale pamiętaj, że takie zegarki podrabiane są na potęgę. A w podróbach nikt o jakość nie dba.

Za podobny pieniądz kupisz sobie oryginalne Casio z wyższej półki (Edifice) i będziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze faktycznie macie racje.. w kazdym badz razie, Dzieki za sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak podoba Ci się ten armani to kupuj i nie zwracaj uwagi na opinię innych.

Ja tez zanim kupiłem swojego (ar0595) czytałem, że armani to, że armiani tamto.

W konsekwencji kupiłem z myślą, że jak będzie to kicha to odsprzedam dalej, jednak jak otwarłem pudełko to się zakochałem i napewno go nie odsprzedam.

Jeżeli cieszy twoje oko i wywołuje pozytywne emocje to nie kieruj się opinią innych tylko kupuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez zanim kupiłem swojego (ar0595) czytałem, że armani to, że armiani tamto.

Ostatnio nad tematem zegarków zegarków modowych też zacząłem się zastanawiać. I w gruncie rzeczy, to masz racje.

Jasne- można wydawać kasę duuużo lepiej i rozsądniej, ale jeśli ktoś nie jest miłośnikiem zegarków i traktuje je jako zwykły dodatek do ubioru, to jego prywatna sprawa.

W końcu są tacy, co traktują zegarki podobnie do butów, szalika czy gaci- jak się znudzą czy zepsują, wyrzuca się do kubła i kupuje nowy model, sprawny i na jakiś czas... a za chwilę kolejny.

Dla mnie to bez sensu, ale jeśli ktoś tak podchodzi do tematu- co mi do tego, choć fakt, że ja na pewno swoją własną kasę wolałbym inaczej spożytkować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chciałeś mieć ten zegarek i za taką cenę jesteś gotów go kupić, to się nie zastanawiaj.

Trudno będzie Ci znaleźć tutaj na forum znawcę zegarków modowych szczególnie wtedy, kiedy nie załączysz zdjęć mechanizmu, ale może są fora gdzie... - poszukaj trochę w necie ;)

Cóż więciej...

<script src="//widget.time.is/t.js"></script>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Armaniego mialem i nie uwazam ze odradzanie kazdemu tego typu zegarkow ma sens. Niech kupuje, to nie na cale zycie - moze polubi zegarki i kupi cos bardziej zegarkowego nastepnym razem :)

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega groszek nie prosił o opinię czy armani to dobra marka tylko czy to jest prawdziwy armani. Uważam że uszczęśliwianie kogoś trochę na siłę poradami lepiej kup casio lub lorusa za pozbawione sensu. Na casio dziewczyny nie lecą ;)

Osobiście nie jestem fanem galanterii modowej w kształcie zegarków ale kto bogatemu zabroni spełniać swoje kaprysy za swoje pieniądze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej, ale pytanie było o to, czy to jest oryginał... jeśli cena jest mocno zaniżona, to jest spora szansa, że to oryginał od Armaniego nie jest. a że Casio to lepszy wybór to inna spraw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli cena jest mocno zaniżona, to jest spora szansa, że to oryginał od Armaniego nie jest.

Ale równie dobrze jest szansa, że jest oryginał. Marki modowe nie trzymają cen. Często są mocno przeceniane. Zresztą tak samo jak ciuchy i gacie.

Przykładowo zamawiają serię, gdzie koszt produkcji za sztukę wynosi 200zł. Na początku sprzedają za 2000zł. Za pół roku przychodzi czas na nową kolekcję, więc starą przecenia się o połowę na 1000zł. Za następne pół roku przychodzi czas na jeszcze nowszą kolekcję, więc to już jest całkowita "staroć" i przecenia się na 500zł, albo nawet wyprzedaje się "po kosztach" za 200zł, aby tylko opróżnić magazyny. Tak to w świecie mody działa :D

Jednym słowem, jak już jest odpowiednio przecenione, podoba się i pasuje do torebki, to brać, nie przejmować się ;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak do torebki pasuje to pewnie ze brac.......

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek to poróba!Miałem 2 zegarki armaniego i w tym ten ceramiczny z certyfikatami itd tak cena była bardzo atrakcyjna i kupiłem. Będąc w galerii odwiedzilem sklep armaniego i co si okazało ? Podróby!!!

Chińczyk wszystko podrobi .

Oryginalny zegarki armaniego zaczynają się od 1200zl. 

Nie kupuj tego gówna 

Lepiej poczekaj odłóż i kup jakiegos tissota ew pilota seiko pozłacanego i masz kota na łapie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę odkopałeś temat... 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.