ketman 0 #1 Napisano 8 Lutego 2013 witam. posiadam od trzech lat zegarek Atlantic Seahunter 70345.41.21, który trochę mi się już znudził wraz ze zmianą mojego gustu.czy waszym zdaniem warto sprzedać go i kupić któryś z tych dwóch:http://allegro.pl/na...2972987392.htmlhttp://www.chrono24....--id1946365.htm?jeśli tak, to który waszym zdaniem jest lepszy? a może jakiś inny seiko? jakiej ceny mogę żądać za mojego Atlantica? kupiłem go za 560zł, jest już po gwarancji, ale stan jest idealny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5021 #2 Napisano 8 Lutego 2013 wystawiasz za tyle chcesz i zobaczysz czy dostaniesz lub robisz licytacje od jakiejs kwoty i zobaczysz czy beda podbijac-my nie wyceniamy zegarkow. Z seiko bedziesz zadowolony. Co by nie mowic o firmach nie bedzie to przesiadka na wyzszy poziom wtajemniczenia. Mozna rozpatrywac niuanse, ale generalnie poziom pozostanie podobny. Bedzie cie cieszyl po prostu inny zegarek... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ketman 0 #3 Napisano 8 Lutego 2013 moje wątpliwości są związane z tym, że Seiko wydaje mi się gorszą marką od Atlantica, słusznie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Smoliński 15 #4 Napisano 8 Lutego 2013 Niesłusznie, Seiko jest zdecydowanie lepszą marką. Wiem, że nie ma magicznego "swiss made",ale to naprawdę nie ma znaczenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #5 Napisano 8 Lutego 2013 Seiko zjada na sniadanie kwarcowego atlatica i nie potrzebuje herbatki. W Atlanticu gdyby nie napis swiss to by jego cena nie przekraczala 300zl a pewnie bylo by blizej 200, placisz za szwajcarskie faktury w tym zegarku. A co do sprzedazy to mysle ze musisz szykowac sie na duza strate wartosci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5021 #6 Napisano 8 Lutego 2013 moje wątpliwości są związane z tym, że Seiko wydaje mi się gorszą marką od Atlantica, słusznie?to tak jak napisać że Kia nie ma startu do Oplagdybyś słyszał podobne opinie o Atlantic to byś go nie kupił - z tą różnicą, że one byłyby prawdziwea jeszcze bardziej poważnie jak napisałem wyżej nie zależy mi na wszczynaniu wojny bo za bardzo jestem znany w dziale Seikozwłaszcza, że w przedstawionych zegarkach nie ma wyższości i niższości (byłoby to rozważanie typu jajko czy kura)są to zegarki kwarcowe - czyli pyka silniczek na baterie (koszt mechanizmu to jakieś max 100zł (bliżej 60zł) a resztę płaci się za oprawę graficzną - czytaj kopertę(obudowę) i ogólny wizeruneknie ma w nich nic co trzymałoby lub nabierało wartości (do tego są Rolex'y i wyższe)Nokia 3210 też kiedyś kosztowała 1400zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krafcio 0 #7 Napisano 20 Lutego 2013 Seiko zjada na sniadanie kwarcowego atlatica i nie potrzebuje herbatki.cytat dnia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #8 Napisano 21 Lutego 2013 atlantic atlanticowi nierówny, są atlantiki zjadające seiko bez popitki ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #9 Napisano 21 Lutego 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8927 #10 Napisano 21 Lutego 2013 Pisząc powyższe brałeś pod uwagę komplikacje mechanizmu czy wygląd tego atlantica? 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #11 Napisano 21 Lutego 2013 wygląd to sprawa gustu, chodziło mi o jakość wykonania i mechanizm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #12 Napisano 21 Lutego 2013 komplikacje oczywiście też 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #13 Napisano 21 Lutego 2013 to co tyczy się zegarków mechanicznych, bo kwarce seiko są bez zarzutu, a atlantica kwarcowego nigdy nie miałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5021 #14 Napisano 21 Lutego 2013 ullla laaaa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #15 Napisano 21 Lutego 2013 jaka tonacja? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 6789 #16 Napisano 21 Lutego 2013 Ooooo jeżu kolczasty... to ma być przykład atlantica który zjada seiko bez popitki? Toż to masakra jakaś jest... w życiu bym czegoś takiego nie założył na rękę... no chyba że za karę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #17 Napisano 21 Lutego 2013 Kolego goral_ a Tys slyszales kiedys o SARB-ach, GS-ach itp. Seiko to nie tylko "5". P.S. Straszny brzydal z tego atlantica 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blake 4 #18 Napisano 1 Marca 2013 Okropność ten atlantic, nie mogę się na niego patrzeć bo aż ciarki przechodzą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 16438 #19 Napisano 1 Marca 2013 Ja bym nie mógł zjeść śniadania, ani żadnego innego posiłku, gdybym miał tego Atlantica w zasięgu wzroku (w obawie, że zwrócę ;D ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #20 Napisano 1 Marca 2013 Straszny brzydal.Kazde seiko bedzie ladniejsze od tego zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł32 3 #21 Napisano 1 Marca 2013 Jeżeli chodzi o "szwajcarskość" atlantica to pewnie pszeciętny Szwajcar prędzej skojarzy Seiko niż Atlantica. Poza tym to żeczywiśćie ten na foto jakiś brzydki jest . Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach