Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ketman

czy warto zamienić atlantica na seiko?

Rekomendowane odpowiedzi

witam. posiadam od trzech lat zegarek Atlantic Seahunter 70345.41.21, który trochę mi się już znudził wraz ze zmianą mojego gustu.

czy waszym zdaniem warto sprzedać go i kupić któryś z tych dwóch:

http://allegro.pl/na...2972987392.html

http://www.chrono24....--id1946365.htm

?

jeśli tak, to który waszym zdaniem jest lepszy? a może jakiś inny seiko?

jakiej ceny mogę żądać za mojego Atlantica? kupiłem go za 560zł, jest już po gwarancji, ale stan jest idealny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystawiasz za tyle chcesz i zobaczysz czy dostaniesz lub robisz licytacje od jakiejs kwoty i zobaczysz czy beda podbijac-my nie wyceniamy zegarkow. Z seiko bedziesz zadowolony. Co by nie mowic o firmach nie bedzie to przesiadka na wyzszy poziom wtajemniczenia. Mozna rozpatrywac niuanse, ale generalnie poziom pozostanie podobny. Bedzie cie cieszyl po prostu inny zegarek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje wątpliwości są związane z tym, że Seiko wydaje mi się gorszą marką od Atlantica, słusznie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niesłusznie, Seiko jest zdecydowanie lepszą marką. Wiem, że nie ma magicznego "swiss made",ale to naprawdę nie ma znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko zjada na sniadanie kwarcowego atlatica i nie potrzebuje herbatki. W Atlanticu gdyby nie napis swiss to by jego cena nie przekraczala 300zl a pewnie bylo by blizej 200, placisz za szwajcarskie faktury w tym zegarku. A co do sprzedazy to mysle ze musisz szykowac sie na duza strate wartosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje wątpliwości są związane z tym, że Seiko wydaje mi się gorszą marką od Atlantica, słusznie?

to tak jak napisać że Kia nie ma startu do Opla

gdybyś słyszał podobne opinie o Atlantic to byś go nie kupił - z tą różnicą, że one byłyby prawdziwe

a jeszcze bardziej poważnie jak napisałem wyżej nie zależy mi na wszczynaniu wojny bo za bardzo jestem znany w dziale Seiko

zwłaszcza, że w przedstawionych zegarkach nie ma wyższości i niższości (byłoby to rozważanie typu jajko czy kura)

są to zegarki kwarcowe - czyli pyka silniczek na baterie (koszt mechanizmu to jakieś max 100zł (bliżej 60zł) a resztę płaci się za oprawę graficzną - czytaj kopertę(obudowę) i ogólny wizerunek

nie ma w nich nic co trzymałoby lub nabierało wartości (do tego są Rolex'y i wyższe)

Nokia 3210 też kiedyś kosztowała 1400zł :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko zjada na sniadanie kwarcowego atlatica i nie potrzebuje herbatki.

cytat dnia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

atlantic atlanticowi nierówny, są atlantiki zjadające seiko bez popitki !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisząc powyższe brałeś pod uwagę komplikacje mechanizmu czy wygląd tego atlantica? :)

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląd to sprawa gustu, chodziło mi o jakość wykonania i mechanizm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komplikacje oczywiście też

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co tyczy się zegarków mechanicznych, bo kwarce seiko są bez zarzutu, a atlantica kwarcowego nigdy nie miałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka tonacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imag0028sj.jpg

Ooooo jeżu kolczasty... to ma być przykład atlantica który zjada seiko bez popitki? :o Toż to masakra jakaś jest... w życiu bym czegoś takiego nie założył na rękę... no chyba że za karę... :ph34r:

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego goral_ a Tys slyszales kiedys o SARB-ach, GS-ach itp. Seiko to nie tylko "5".

P.S. Straszny brzydal z tego atlantica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okropność ten atlantic, nie mogę się na niego patrzeć bo aż ciarki przechodzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie mógł zjeść śniadania, ani żadnego innego posiłku, gdybym miał tego Atlantica w zasięgu wzroku (w obawie, że zwrócę ;D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o "szwajcarskość" atlantica to pewnie pszeciętny Szwajcar prędzej skojarzy Seiko niż Atlantica. Poza tym to żeczywiśćie ten na foto jakiś brzydki jest :D .

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.