longcase1 481 #2776 Napisano 1 Grudnia 2018 To z okazji naszego święta?Jakoś nie kumam;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2777 Napisano 1 Grudnia 2018 ? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2778 Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Aaa..Św. Eligiusz?Patron nasz..znaczy się "Wasz"? Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2779 Napisano 1 Grudnia 2018 Aaa..Św. Eligiusz?Patron nasz..znaczy się "Wasz"? Amatorzy - partacze też chyba podchodzą. Więc i NASZ 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2780 Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Amatorzy - partacze też chyba podchodzą. Więc i NASZ Ale ja nie wiem czy do klasy "amatorów i partaczy" awansowałam ;-)Nikt mi stopnia nie nadał ani certyfikatu nie wypisał.Mistrzu kiedy mogę dostąpić zaszczytu? :-DDa mi ktoś "glejt"? Na gębę nikt mi nie uwierzy Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2781 Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Gosia, Partacz amator , czyli ja, mogę potwierdzić że należysz do naszego grona "pełną gębą" A tu dedykuję naszym przyjaciołom MISTRZOM ... bez ich pomocy nie dalibyśmy rady partaczyć ... czyli to co najbardziej lubimy ... Koleżanki , koledzy chapeau bas ... Edytowane 1 Grudnia 2018 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2782 Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Gosia, Partacz amator , czyli ja, mogę potwierdzić że należysz do naszego grona "pełną gębą" Taa.. W życiu nigdy.LES - TY to palestra! Nie odbieraj mi tytuliku "partaczki"..nie odbieraj marzenia :-P Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #2783 Napisano 1 Grudnia 2018 Taa.. W życiu nigdy.LES - TY to palestra!Nie odbieraj mi tytuliku "partaczki"..nie odbieraj marzenia :-PNie umiejszaj sobie w żadnym wypadku:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2784 Napisano 1 Grudnia 2018 Nie umiejszaj sobie w żadnym wypadku:-)Absolutnie.. :-)Longcase1 - zaprawdę powiadam Wam - zdobycie dystynkcji "partaczki - amatorki" w Waszej klasie toż to nie lada wyczyn!Partacz-amator-renowator to brzmi DUMNIE ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2785 Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Św. Eligiusz... ale chyba nie był męczennikiem... Partaczami zwano tych niezrzeszonych w cechu... Często ich wyroby były lepsze od wykonanych przez "cechowych", więc jest nadzieja... Edytowane 1 Grudnia 2018 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2786 Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Św. Eligiusz... ale chyba nie był męczennikiem... Partaczami zwano tych niezrzeszonych w cechu... Często ich wyroby były lepsze od wykonanych przez "cechowych", więc jest nadzieja... Łojeja! Tego mi brakowało.Lubię spartaczyć co nieco, co jakiś czas hłe - hłe :-P Poproszem o zmianę statusu "miłośnik zegarów" na "partaczka zegarów" - włala :-D Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #2787 Napisano 1 Grudnia 2018 Jakoś nie kumam;-)Witaj w gronie niekumatych :D :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2788 Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) No wszystkich tytułów chcą mnie pozbawić.. ;-)Gdybym mogła tak jak Wy niepokumać...Kum kum - rada-rada- kum kum! Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #2789 Napisano 1 Grudnia 2018 Witaj w gronie niekumatych :D :DOj tam oj tam ;-DJuż się wyedukowałem ;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2790 Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Jest jakiś talizman św. Eligiusza?Może jakiś obrazek. Wstawiłabym do każdego zegara. Żeby się nie psuł Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2791 Napisano 1 Grudnia 2018 Młoteczek zegarmistrzowski oczywiście. Żeby się nim stuknąć, kiedy ogarnia nas poczucie wszechmocy tudzież totalnego jej braku 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2792 Napisano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Młoteczek zegarmistrzowski oczywiście. Żeby się nim stuknąć, kiedy ogarnia nas poczucie wszechmocy tudzież totalnego jej braku mloteczek-zegar.pngA przecież!Mam ja taki ciupi młoteczek czy zaś by on zegarmistrzowski - nie wiem.Zawieszę sobie na ścianie. W pudełeczu z celofanowym okienkiem, takim pudełeczku po kanfietach.Jak trwogi czy inna bojaźń albo pustka twórcza mnie dosięże to celofanik niczym szkło przerwę, młoteczek zdzierżywszy w prawicy (albo lewicy) załomotam w czoło puste..Tylko nie wiem jeszcze czyje...tadam! Edytowane 2 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2793 Napisano 2 Grudnia 2018 5:53 niedziela... spać trzeba, a nie po komputrach pisać... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2794 Napisano 2 Grudnia 2018 5:53 niedziela... spać trzeba, a nie po komputrach pisać...Święta prawda, chciałabym...Ale nie idzie. Rzeczywistość trudna gniecie :-/Dobrze, że mam tu u Was "ciepły kąt" gdzie nawet o świcie można przycupnąć i się "ogrzać"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2795 Napisano 2 Grudnia 2018 Nooo... kurcze, moje poczwary też spać nie dają...Choć po malutku udaje mi się kolejno łby im odcinać... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41846 #2796 Napisano 2 Grudnia 2018 ...https://www.youtube.com/watch?v=NR-H2uFCQlsJeden z najlepszych utworów wszech czasów. Imo oczywiście. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2797 Napisano 2 Grudnia 2018 Czasem coming out, czasem kicking out... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2798 Napisano 2 Grudnia 2018 3 x Kiszka + Wagner:https://www.youtube.com/watch?v=B5HLfwLLEMo 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2799 Napisano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Łoooooł ! Rober Plant w nowym wydaniu ! przesłuchałem z prawdziwą przyjemnością. Zciągnąłem ich dwie płyty ... dziś posłucham dalej. Dzięki Piotrze A mnie się przypomniało patrząc przez okno o jednym gościu ... Pamięta ktoś ... pewnie że pamiętacie Ps. Jak się Greta... do mnie przyczepiła trzy dni temu to nie może się odczepić ... Edytowane 6 Grudnia 2018 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2800 Napisano 8 Grudnia 2018 Wyszła piękna płyta koncertowa Deine Lakaien (2 CD + DVD). W jednym utworze śpiewa moja "wokalna sympatia" Hannah Wagner. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach