tarant 2971 #1301 Napisano 5 Sierpnia 2014 Nie bój. Patrząc na rosnące ceny wyrobów z tamtych lat (oczywiście głównie mebli), tylko czekać na podróbki Pamiętam, jak trzydzieści lat temu z uczuciem niesmaku wynosiłem do piwnicy taką Ramonę...: 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1302 Napisano 5 Sierpnia 2014 To mi się podobają głownie odpowiednie kobiety i przyroda reszta absolutnie nie, chyba że coś mnie natchnie Antyki na zamówienie - no tak rynek na to teraz jest chłonny , kiedyś chyba też był ? 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1303 Napisano 5 Sierpnia 2014 Dobra, a co sądzicie o takiej sztuce 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1304 Napisano 5 Sierpnia 2014 Jeśli są Ludzie, dla których jest to czymś wzniosłym, dostrzegają wyjątkowość, rozumieja i podzielają idee przyświecającej - to OK, ja pewnie nie będę oryginalny ale dla mnie to jest "czymś" co najmniej niezrozumiałym i absolutnie nie dostrzegam potencjału takiej/tej "twórczości" . 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1305 Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Hmm... Julian był człowiekiem prawdziwie wolnym, nie dającym się zaszufladkować i przyporządkować do jakiegokolwiek nurtu tworzenia tzw. sztuki. Z tego co mi powiedział, czym mnie skaził, pozostało mi notoryczne chodzenie pod prąd... Nie wymagam by komukolwiek podobało się to co tworzył, dla mnie zaś jego działanie jest zmaterializowaniem pewnego ulubionego motto: nic nie bierz na słowo, wszystko sam badaj... Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1306 Napisano 5 Sierpnia 2014 Zazdroszczę Ci, poważnie, u mnie takie podejście do tematu nie ma racji bytu z powodów osobistych, zawsze starałem się upodobnić do ogółu, stać się niedostrzegalnym - szarym, gdyż na co dzień stykałem się z przesytem tego o czym piszesz. 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #1307 Napisano 6 Sierpnia 2014 Hmm... Julian był człowiekiem prawdziwie wolnym, nie dającym się zaszufladkować i przyporządkować do jakiegokolwiek nurtu tworzenia tzw. sztuki. Z tego co mi powiedział, czym mnie skaził, pozostało mi notoryczne chodzenie pod prąd... Nie wymagam by komukolwiek podobało się to co tworzył, dla mnie zaś jego działanie jest zmaterializowaniem pewnego ulubionego motto: nic nie bierz na słowo, wszystko sam badaj...Ciekawy człowiek.Trochę przypomina mi mojego nieżyjącego tatę, choć on nie był artystą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1308 Napisano 7 Sierpnia 2014 Taaa... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1309 Napisano 11 Sierpnia 2014 Dead... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1310 Napisano 12 Sierpnia 2014 Był wspaniałym aktorem. Ponoć popełnił samobójstwo. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1311 Napisano 12 Sierpnia 2014 Zapamiętam go z filmu "Buntownik z wyboru"Depresja,narkotyki.....cóż,szkoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #1312 Napisano 12 Sierpnia 2014 Odwrotnie najpierw narkotyki, potem depresja... typowe. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #1313 Napisano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #1314 Napisano 12 Sierpnia 2014 szczęście.jpgFajna fotka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #1315 Napisano 12 Sierpnia 2014 Odwrotnie najpierw narkotyki, potem depresja... typowe.Artyści, twórcy niestety tak często mają. Smutno mi jakoś się zrobiło, gdu usłyszłam w radiu, że zmarł... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1316 Napisano 12 Sierpnia 2014 Odwrotnie najpierw narkotyki, potem depresja... typowe.To nie jest takie proste 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1317 Napisano 20 Sierpnia 2014 Uważajcie na Biedronkę. Można załapać 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1318 Napisano 21 Sierpnia 2014 Przeczytałem dziś coś fajnego: "feminizm kończy się gdy trzeba wnieść szafę na szóste piętro..." 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1319 Napisano 23 Sierpnia 2014 Dobranoc. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1320 Napisano 23 Sierpnia 2014 http://img5.demotywatoryfb.pl//uploads/201407/1406147687_by_Jezuita_inner_noframe.gif Ciekawe kto to? Dobranoc. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1321 Napisano 23 Sierpnia 2014 Kto wie, może następny będzie serial 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1322 Napisano 31 Sierpnia 2014 Panowie znacie się na wielu sprawach z racji wieku i zainteresowań, być może ktoś ma wiedzę w temacie i zna język niemiecki pisany gotykiem, dla mnie to jednoznaczne z pisaniem patykiem - przyznaję, że jestem ignorantem w tej dziedzinie, być może ktoś podzieli się w ramach rozrywki wiedzą w ww. temacie - co to jest ?otrzymane w roku 1894, jest też rozpiska zysków, która kończy się w roku 1933, coś jak obligacja, akcja ?photo sharingscreenshot on pcpicture upload sites oraz drugie pytanie o ile nie nadwyrężam tematu oczywiście w ramach rozrywki ...Czy ktokolwiek wie cokolwiek o przedruku pierwszego wydania Gebethnera i Wolffa z roku 44 Koziołka Matołka (4 części) z drukarni Rubinstein w Tel-Avivie Palestyna wydawnictwo "W Drodze " II Korpusu.Jedyne co znalazłem to jeden egzemplarz pierwszej części w zbiorach Biblioteki Narodowej, ale pewnie kiepsko szukam, jaki był nakład tego, czy ktoś widział gdziekolwiek kiedykolwiek egzemplarze tego wydania APW ?image urlupload imghow to screenshot on windows 7 Przepraszam za kiepskie zdjęcia na szybko robione, jesli ma ktokolwiek jakąkolwiek wiedzę w temacie i chęć podzielenia się - będę zobowiązany i z góry dziękuję . 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1323 Napisano 31 Sierpnia 2014 To u góry to obligacje na 10 guldenów austriackiego Towarzystwa Czerwonego Krzyża, pod protektoratem Ich Wysokości. Za 15 guldenów (florenów) można było wtedy kupić srebrny zegarek z cylindrowycm wychwytem, na 4 kamieniach 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1324 Napisano 31 Sierpnia 2014 Ok dzięki wielkie a co dzisiaj ? To tylko ciekawostka rozumiem, czy zyski dalej lecą ;) ? 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1325 Napisano 31 Sierpnia 2014 Terminy wykupu obliczone były do 1 lipca 1933 roku, ale kto wie 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach