czerralf 28 #2176 Napisano 9 Czerwca 2017 Kupujecie od czasu do czasu podpaski dla swoich Pan? :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2177 Napisano 20 Czerwca 2017 https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.blues.pl/Praga/cerkiew.htm&ved=0ahUKEwjLk_vHwczUAhXBWBQKHZxBCmcQFgiZATAK&usg=AFQjCNGt_ZxZYS5mBJ6eoB5KO34BVkLlDA 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2178 Napisano 20 Czerwca 2017 No i... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2179 Napisano 20 Czerwca 2017 ..i chcialem pokazac jak pieknie jest w cerkwi, w nastepnym tygodniu wybieram sie do meczetu i synagogi. Szukam roznic w.... BOGU. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caman 1 #2180 Napisano 20 Czerwca 2017 Co tam pięknego, przerost formy nad treścią. Wszystko po to aby omamić zwykłego człowieczka żeby poczuł się maluczki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2181 Napisano 20 Czerwca 2017 Nie bylem " omamiony", ani nie czulem sie maluczki, wrecz przeciwnie... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #2182 Napisano 20 Czerwca 2017 ..i chcialem pokazac jak pieknie jest w cerkwi, w nastepnym tygodniu wybieram sie do meczetu i synagogi.Szukam roznic w.... BOGU.Jesli jestes chrzescijaninem?. Moze sie zatrzymaj i zastanow? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artur111bartek 11 #2183 Napisano 20 Czerwca 2017 Ciekawe czy Leonardo malując jak sam chciał sklepienie w kaplicy sykstyńskiej chciał omamić maluczkich czy coś przekazać w wierze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #2184 Napisano 20 Czerwca 2017 Ciekawe czy Leonardo malując jak sam chciał sklepienie w kaplicy sykstyńskiej chciał omamić maluczkich czy coś przekazać w wierze?Mnie ciekawi co Ty myslisz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2185 Napisano 20 Czerwca 2017 Jesli jestes chrzescijaninem?. Moze sie zatrzymaj i zastanow?Widze ze są problemy ze zrozumieniem więc milego wieczoru. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2186 Napisano 20 Czerwca 2017 Ciekawe czy Leonardo malując jak sam chciał sklepienie w kaplicy sykstyńskiej chciał omamić maluczkich czy coś przekazać w wierze? O transformacji? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2187 Napisano 20 Czerwca 2017 Marek, bardzo fajna inicjatywa. Znam księży prawosławnych oraz ewangelickich i uważam, że to oni są milsi Bogu... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2188 Napisano 20 Czerwca 2017 Do teraz " znam wizerunek Boga" tak jak mi go przedstawili katoliccy księża, chce posłuchać innych co maja do powiedzenia i jaki oni Go " widzą "....Pop, rabin, pastor, imam.. Taka fanaberia. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2189 Napisano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Nigdy nie mów w kościele prawosławnym "pop", to tak jakbyś do księdza rzymskokatolickiego powiedział "klecha"... Poza tym działaj... Edytowane 20 Czerwca 2017 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2190 Napisano 20 Czerwca 2017 Dzieki za informację. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2191 Napisano 20 Czerwca 2017 Jak zostać d...ą* PPR? *dziewczyną 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #2192 Napisano 20 Czerwca 2017 Do teraz " znam wizerunek Boga" tak jak mi go przedstawili katoliccy księża, chce posłuchać innych co maja do powiedzenia i jaki oni Go " widzą "....Pop, rabin, pastor, imam..Taka fanaberia....wiec zamieszajmy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2193 Napisano 20 Czerwca 2017 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #2194 Napisano 20 Czerwca 2017 ..i chcialem pokazac jak pieknie jest w cerkwi, w nastepnym tygodniu wybieram sie do meczetu i synagogi.Szukam roznic w.... BOGU.Marek, moim zdaniem w Bogu różnic nie ma. Czy w Jego człowieczej imaginacji. Różnice są w marketingu. "Każda liszka po swojemu swego Boga chwali". Jakoś na nową sutannę ze znaczkiem Mercedesa w podszewce trzeba zarobić... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2195 Napisano 20 Czerwca 2017 Wiem, że różnic brak....mało precyzyjnie się wyraziłem, szukam, przynajmniej tak mi się wydaje, hm... "wspólnego mianownika", i różnic w formie "przekazu" przez Jego przedstawicieli na Ziemi....A może od wieków ulegamy zbiorowej manipulacji?....takie tam na stare lata mnie nurtują "problemy" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #2196 Napisano 21 Czerwca 2017 Niezależnie od dylematów, jest pretekst, by Cię pozdrowić serdecznie! Gott mit uns, cokolwiek to znaczy. Byle nie historycznie...Wiesz oczywiście, że oni to nosili na klamrach już w pierwszej światowej? Mieli oczadziałą pewność.Dowolny Bóg, w dowolny sposób jest z nami, tak mówią mądrzejsi aktualni politycy i tak jest. Amen.Karma cichcem wraca.Łaziłem ostatnio po kościołach, co mają 500- 600 lat. Sypią się, wierni wymarli, inne są wyższe i lepsze. Też chyba szukałem tego, co Ty. Obok groby Etrusków.Najlepsze życzeniaP. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2197 Napisano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Marek, moim zdaniem w Bogu różnic nie ma. Czy w Jego człowieczej imaginacji. Różnice są w marketingu. "Każda liszka po swojemu swego Boga chwali". Jakoś na nową sutannę ze znaczkiem Mercedesa w podszewce trzeba zarobić...wszystko wszystkim , ale cytat się nie zgadza ... merytorycznie-kontekstowo ale i personalnie. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #2198 Napisano 21 Czerwca 2017 Gdybym chciał zacytować frazę o pliszce i ogonku, to pełna racja. Ja jednak sobie pozwoliłem na powtórzenie opinii, wygłoszonej w dyskusji religijnej między misjonarzem-katolikiem, z krzyżem na sutannie, a Pigmejem, co swego boga wyciosanego z drewna palmy nosił zawiniętego w liść i zatkniętego za przepaską biodrową. Nie pamiętam już źródła, ale to nie był Wielki Słownik... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caman 1 #2199 Napisano 21 Czerwca 2017 Dowolny Bóg, w dowolny sposób jest z nami, tak mówią mądrzejsi aktualni politycy i tak jest. Amen. Opierasz się na zdaniu polityków w kwestiach Boga? Ja bym raczej sięgnął po zdanie wspaniałych uczonych tego świata, a nie polityków. Generalnie kwestia religii i poruszania tematu czy Bóg jest czy go nie ma to bardzo trudne rozmowy, bo bazują na emocjach i zakorzenieniu w nas wiary. Ja mam zupełnie inne zdanie na ten temat, opieram się na powstaniu wszechświata przez Wielki Wybuch i ewolucję. To już nie średniowiecze, aby wierzyć w coś na co nie ma żadnych dowodów. Dzisiaj świat stąpa po twardym gruncie i wszędzie poszukuje się wiarygodnej, popartej dowodami prawdy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2200 Napisano 21 Czerwca 2017 Gdybym chciał zacytować frazę o pliszce i ogonku, to pełna racja. Ja jednak sobie pozwoliłem na powtórzenie opinii, wygłoszonej w dyskusji religijnej między misjonarzem-katolikiem, z krzyżem na sutannie, a Pigmejem, co swego boga wyciosanego z drewna palmy nosił zawiniętego w liść i zatkniętego za przepaską biodrową. Nie pamiętam już źródła, ale to nie był Wielki Słownik... No to się panowie pomylili, powiedzenie bierze się z zachowania ptaka (pliszki siwej) a nie liszki (lisicy), a parafraza w kierunku religii już jest kwestią dowolnej interpretacji.Przypomina mi to pewien serial amerykański - BANACEK- w którym główny bohater (serialowy Polak z pochodzenia) podawał polskie przysłowia. A były to przykładowo takie - cytuje :Banaczek: Nawet dwanascie dobrych koni i srebrnych swiecznikow nie uchroni Bialegostoku przed zamiecia sniezna" 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach