lukebor 8240 #176 Napisano 24 Lutego 2013 Wracając na chwilę do dopasowania paska - może Moser ma z tym większy problem (vide zdjęcie)? btw - co to za dodatkowa "wskazówka"? 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #177 Napisano 24 Lutego 2013 WŁAŚNIE!!! cieszmy się, że mamy pośród Nas TAKI ZACNY ZEGARECZEK:] braaaavoooooo Dokładnie. MAMY w Klubie A Tobie Michał gratuluję, bo jakoś wcześniej mi umknęło. Zegarek marzenie 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #178 Napisano 24 Lutego 2013 Dokładnie. MAMY w Klubie A Tobie Michał gratuluję, bo jakoś wcześniej mi umknęło. Zegarek marzenie Podziękował btw - co to za dodatkowa "wskazówka"?Jest to model Perpetual 1, zegarek z wiecznym kalendarzem. Miesiąc jest pokazywany poprzez właśnie tą małą wskazówkę, a rok z tyłu zegarka. Jest to o tyle fajne, że zegarek z taką komplikacją nie posiada wielu wskaźników na tarczy, jak to zwykle bywa w przypadku innych zegarków z wiecznym kalendarzem. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7268 #179 Napisano 24 Lutego 2013 Jest to model Perpetual 1, zegarek z wiecznym kalendarzem. Miesiąc jest pokazywany poprzez właśnie tą małą wskazówkę, a rok z tyłu zegarka. Jest to o tyle fajne, że zegarek z taką komplikacją nie posiada wielu wskaźników na tarczy, jak to zwykle bywa w przypadku innych zegarków z wiecznym kalendarzem. a ja myślałem, że to może poziom naładowania - nakręcenia zegarka:] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #180 Napisano 24 Lutego 2013 Wskaźnik rezerwy chodu jest po lewej stronie, my piszemy o tej malutkiej, centralnej wskazówce 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7268 #181 Napisano 24 Lutego 2013 taaa, faktycznie - nie zauważyłem :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7268 #182 Napisano 24 Lutego 2013 swoją drogą ciekawy patent :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5108 #183 Napisano 24 Lutego 2013 A jaka jest twoja, Michał ocena tego modelu Mosera, bo dla mnie choć ten ma więcej komplikacji to tak jakby było czegoś za wiele, jakby był przeładowany i przez to tracił trochę elegancji, co o tym sądzisz? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #184 Napisano 24 Lutego 2013 Nie podoba mi się przedewszystkim wskaźnik rezerwy, zdecydowanie fajniej jest to zrobione w moim Moserze, z tyłu zegarka. Wieczny kalendarz w takiej postaci ogólnie jak dla mnie na duży plus, moim zdaniem nie zaburza tarczy, fajny zegarek. Niemniej jednak wizualnie mój model mi się bardziej podoba, w Perpetual brakuje mi tej 12stki, która jest tak charakterystyczna w Mayu. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #185 Napisano 27 Lutego 2013 BTW, Carlito, jak długo musisz nakręcać od zera do pełnego naładowania?Ok. 70 obrotów. Sporo, ale to czysta przyjemność 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7268 #186 Napisano 27 Lutego 2013 Ok. 70 obrotów. Sporo, ale to czysta przyjemność w takim razie jaki czas trwa TA Twoja przyjemność :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #187 Napisano 27 Lutego 2013 Minutę, może dwie, napewno nie więcej. Oczywiście mówię o pełnym naciągu, od zera. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7268 #188 Napisano 27 Lutego 2013 Minutę, może dwie, napewno nie więcej. Oczywiście mówię o pełnym naciągu, od zera. jasne, jasne... ale to przecież tylko czysta przyjemność :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antjama 24 #189 Napisano 27 Lutego 2013 Tutaj co prawda srubki sa na zewnatrz ale widac ze da sie je ustawic symetrycznie..... AP Royal Oak Chronograph „Leo Messi” | Chronos24.pla nie jak srubokret "dociągnie".......o tych zapomnieli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #190 Napisano 27 Lutego 2013 Nic nie zapomnieli, bo te z tyłu zegarków AP są już prawdziwymi, wkręcanymi śrubami 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7268 #191 Napisano 27 Lutego 2013 Nic nie zapomnieli, bo te z tyłu zegarków AP są już prawdziwymi, wkręcanymi śrubami zaraz KTOŚ się przyczepi, że jednak mogli wziąć i się postarać by wszystkie śruby były w jednakowym położeniu 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5108 #192 Napisano 28 Lutego 2013 Święte słowa , ależ "my" się lubimy czepiać i to tak naprawdę strasznych "pierdoł", bo gdyby były równo, to napisalibyśmy że "nienaturalnie równo". 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7268 #193 Napisano 28 Lutego 2013 Święte słowa , ależ "my" się lubimy czepiać i to tak naprawdę strasznych "pierdoł", bo gdyby były równo, to napisalibyśmy że "nienaturalnie równo". 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #194 Napisano 2 Marca 2013 Myślę, że kilka porządnych fotek nadgarstkowych Mosera na tle mankietu białej koszuli załatwiłoby sprawę.Rozumiem, że komuś nie podoba się 12, ale marudzenie o śrubkach, pasku lub klamerce jest po prostu niepoważne i nadaje się raczej do "Po godzinach". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8240 #195 Napisano 2 Marca 2013 Myślę, że kilka porządnych fotek nadgarstkowych Mosera na tle mankietu białej koszuli załatwiłoby sprawę.Rozumiem, że komuś nie podoba się 12, ale marudzenie o śrubkach, pasku lub klamerce jest po prostu niepoważne i nadaje się raczej do "Po godzinach".Co do zdjęć, zgadzam się. Co do reszty wypowiedzi - nie. To pasek czy klamra ma nie stanowić przedmiotu dyskusji odnośnie zegarka? A czemuz to niby nie? Dlaczego jest niepoważne? Nikt nie marudzi, tylko ocenia całość (Uprzedzajac odniesienie do wartosci zegarka: tak samo pewnie by oceniał przy Seiko za 500 pln, jak i ocenia przy Moserze). 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot Pirx 3 #196 Napisano 3 Marca 2013 Carlito powiedz jaka decyzja z w sprawie szerokości paska?Będziesz go wymieniał?Doszedłeś do porozumienia ze sprzedawcą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #197 Napisano 3 Marca 2013 O wszystkim poinformuje w odpowiednim czasie. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #198 Napisano 3 Marca 2013 To pasek czy klamra ma nie stanowić przedmiotu dyskusji odnośnie zegarka? A czemuz to niby nie? Dlaczego jest niepoważne? Ale zegarka nie kupuje się przecież dla klamerki, paska, czy równo przykręconych śrubek od strony dekla. Moser jest wg mnie piękny, ze względu na estetyczną spójność samego zegarka.Jeśli włożymy do takiego zegarka jak Moser piękny i niezawodny mechanizm, to otrzymamy dzieło sztuki zegarmistrzowskiej.Klamerka lub pasek to są tylko dodatki do zegarka. Osobiście uważam, że klamerka w Moserze współgra w 100% z kopertą, której boki są szczotkowane, a nie polerowane.Natomiast nierówno przykręcone śrubki to zaleta, a nie wada – mocny dowód na to, że zegarek jest skręcany ludzkimi rękami.Myśląc o Moserze w ten sposób uważam, że czepianie się śrubek, paska lub klamerki jest szukaniem na siłę wad w zegarku, których on tak naprawdę nie posiada.Zegarki klasy Mosera nie rozlatują się i równo cykają przez kilkadziesiąt lat nie dzięki paskowi, czy klamerce....Pasek w zegarku i tak co rok lub dwa powinno się wymienić, a na klamerkę z reguły nikt nie zwraca uwagi, poza samym właścicielem zegarka. Dla osób postronnych jest ona zwykle niewidoczna. A zdjęć z białą koszulą jak nie ma, tak nie ma….. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #199 Napisano 3 Marca 2013 Prośba chłopaki, dajcie już spokój. A zdjęć z białą koszulą jak nie ma, tak nie ma….. Będą, cierpliwości 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5108 #200 Napisano 3 Marca 2013 @norbiebardzo trafne podejście do tematu. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach