Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dawidzur

Multitool - pomocy ! ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, nosze sie z zamiarem kupna super-hiper-niezbednika. Wiem, ze wieli z Was posiada takie cacka.

Ciekaw jestem Waszych prywatnych opinii.

Mok faworyt:

LEATHERMAN SKELETOOL

http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/30/67/28/34/3067283483

Planuje wydac ok 250zl.

Moze cos z firmy GERBER, WALTHER ?

Czekam na pomoc !

pozdrawiam !!

..,.,..,...♫♪♫♪♪♪♫♫♪..,.,,.,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czego potrzebujesz tego multitoola? Jeśli jako zapasowe narzędzie do samochodu, na rower, czy w domu, to myślę, że każdy Leatherman będzie dobry, bo to rewelacyjne sprzęty. Ale jeśli potrzebujesz do jakiejś sprecyzowanej pracy, to lepiej przemyśleć temat i wybrać ten odpowiedni.

Przykład - mam znajomego, dla którego najważniejsze jest, żeby multitool miał ostrze dające się wysunąć jedną ręką, przy zamkniętym narzędziu - jest oświetleniowcem na eventach i czasem wisząc na kracie czy scenografii musi coś przyciąć - w tym skeletonie, którego wkleiłeś, to już by było niemożliwe, bo ostrze da się wyciągnąć tylko po otwarciu. To takie niuanse, ale w zależności od potrzeb mają znaczenie.

Ja mam Leathermana Blast, takiego - http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,108347.0.html. Na moje potrzeby świetny sprzęt, ani razu mnie nie zawiódł, a nie oszczędzam go - ostatnio nawet tą piłą, która jest w zestawie porżnąłem choinke, dzielnie się sprawił :D Dynie na Halloween też wycinałem, dłubałem z nim przy samochodzie, skręcałem stoliki - ja polecam, ale powtórzę jeszcze raz, musisz pomyśleć, do czego multitool ma Ci służyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej !

Dzieki za odpowiedzi !

To bylo tak, na poczatku chcialem kupic jakis spory noz ( kaBar ), aby dzialac nim na dzialce, na rybach itp.

Pozniej jednak chec nabycia noza mi troszke odeszla, wiec pomyslalem, ze kupie multitoola z wiekszym ostrzem i bede zadowolony.

Przy okazji multitoola mialbym kombinerki i inne przydatne rzeczy. Ale teraz mam ogromny metlik.

Leathermanow jest od groma.. jednak narazie nie moge sie zdecydowac na zadnego z nich.

Blast pokazywany przez kolege meinard zgadzalby sie idealnie z moimi wymaganiami, ale ma odrobine za male ostrze.

Najchetniej kupilbym i duzy noz i klasycznego multitoola.. ale musze sie zastanowic i dobrze wybrac ;]

A jeszcze jedno czy produkty firmy GERBER sygnowane Bearem Gryllsem to tylko chwyt marketingowy

i sa raczej sredniej jakosci ? Czy rzeczywiscie sa dobrym tanszym odpowiednikiem LEATERMANA ?

I jak sie ma stosunek ceny do jakosci??

Ktos posiada GEBERA ?

pozdrawiam Kolegów ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam Leathermana Super Tool 300 - super mocny kawał drania, polecam.

Drugą fajną opcją, bardziej przenośną jest Victorinox Swiss Tool - vicki są zdecydowanie lepiej wykonane jeśli chodzi o wizualne walory i ergonomię tzn. wszystko jest wyoblone, niepozadzierane, takie bardziej eleganckie, leatherman to po prostu mocne narzędzia.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o inne firmy, to ja mogę polecić Gerbera

używam od wielu lat i nie mam najmniejszych zastrzeżeń .

Generalnie Letherman,Victorinox i Gerber to (IMO) podobna półka -reszta to rzecz gustu i indywidualnych preferencji..

ps. w moim Gerberze zaletą jest możliwość otwarcia kombinerek jedną ręką..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leatherman surge i nic innego mówie z własnego doświadczenia, plus poczytaj recenzje na knives.pl

PAM 005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leatherman robi świetne multitool'e. Sam mam Charge TTi - nie do zajechania, dodatkowym plusem jest stal z której wykonane jest w nim ostrze S30V

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leatherman surge i nic innego mówie z własnego doświadczenia, plus poczytaj recenzje na knives.pl

Autor tematu napisał, że chce wydać 250 zł - gdzie można Surge'a za tyle dostać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprowadzałem ze stanów przez ebay, da sie:)

PAM 005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od biedy 300peelenow dam :]

A pomoze ktos w razie czego sciagnac z ebaya??;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Gerbery. Świetna jakość i dobrej jakości stal.

Seria sygnowana Bearem Gryllsem(Made in China) to zabawki dla dzieci i są zauważalnie gorsze od oryginałów(Made in USA) - zresztą na youtube pełno jest filmików pokazujących właśnie marność tej serii (BG)

Bardzo fajnymi multitoolami są np Flick, Octane czy Crucial (z tych w tej cenie 200-300zł). Moim zdaniem nawet trochę ciekawsze od Leathermanów pod względem designu i wygody obsługi.

Oczywiście są też inne ciekawsze multitoole ale to już koszt powyżej 600zł...

PS Gerber daje dożywotnią gwarancję.

PS2 Dawno tu nie zaglądałem i jakaś bzdura mi wyskoczyła przy ilości postów, powinno być co najmniej kilkadziesiąt... Tak czy inaczej kilka lat tu zaglądam, mało komentuję ale nie jestem świeżakiem.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie scyzoryk Victorinox i bedziesz zadowolony, a za reszte kwiaty dla żony:)

PAM 005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS Gerber daje dożywotnią gwarancję.

pozdrawiam

O ile temat jeszcze nie jest zakończony to :

leathermann daje 25 lat.

Osobiście mam kilka w firmie, samochodzie i domu - bodajze freestyle, 300 ( mój ulubiony wół roboczy ), wave i jakiś stary ledwo zipiący i jak dla mnie victorinox i leatherman to najlepsze narzędzia tego typu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

mam Skeletoola i jest super, ostatnio kupiłem Tacie Wingmana ma fajny bajer bo kombinerki "odbijają" i nie ma Lethermana który ma taką ilość narzędzi za taką cenę więc pod tym względem miażdży wszystkie Lethermany. Skeletool jest fajny designerski i w sumie kupiłem go bo mi się strasznie podobał ale jeśli chcesz aby tool miał dużo narzędzi to moim zdaniem najlepszym wyborem jest Wingman. Jest jeszcze jakaś najnowsza nowość Letherman OHT Coyote.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam ten model i jest naprawde super!!! Wedlug mnie warto nawet dolozyc pare zlotych i w niego zainwestowac bo naprawde warto!

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli się rozejrzysz po allegro to za 250 zł jesteś w stanie upolować Victorinoxa Spirita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multitool fajna sprawa ale nie ma to jak prawdziwy, porządny nóż mimo wszystko. Jeśli zmienisz zdanie sprawdź noże robione przez Trollskiego. Wyglądają fantastycznie. No i są produkowanę ręcznie od początku do końca i to w Polsce. Notabene bardzo fajnie się ogląda proces produkcji, oto link do kanału na yt, polecam!

http://www.youtube.com/user/Trollskyy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do podanej kwoty polecam Leatherman model Rebar - mniejszy brat Super Toola 300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leatherman New Wave :)

Jakościowo ciut lepszy moim zdaniem od Gerbera, ale dużo bardziej przemyślany i wygodny. Leatherman ma jeszcze jedną zaletę - prawdziwą amerykańską gwarancję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Któryś z wymienionych Leathermanów lub swissów - każdy jest dobry i do tego mora za ~30 zł ;) Nie jest to kabar ale też da sobię radę wszędzie.

ps. Wave, nie Wafe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. Wave, nie Wafe ;)

Ups <_<  Też dopiero teraz zauważyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jaki kotlet !.juuz dawno kupilem sog powerlocka od kolegi z forum, jestem zadowolony

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.