Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lestaf

NWO i Agenda Obcych

Rekomendowane odpowiedzi

Materii i energi sorry pisxę z doskoku z roboty

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....w którym momencie nastąpiła ingerencja/modyfikacja ?...

Oficjalnie wśród naukowców funkcjonuje teoria ewolucji Darwina, według której człowiek pochodzi od małpy. Brakuje jednak formy pośredniej pomiędzy, małpą a człowiekiem współczesnym, co sam Darwin nazwał "brakującym ogniwem". Teoria Ewolucji już dawno chwieje się w posadach, już dziś wiadomo, że był okres w dziejach ludzkości, gdy na ziemi koegzystowało wiele gatunków człowieka, w tym ten, który podobno pochodził od pozostałych. W wielkim skrócie chodzi o to, że po ziemi biegał sobie goły imbecyl polujący kamieniami na wiewiórki, a nagle ni z tego ni z owego pojawił się gatunek człowieka budującego monumentalne miasta. Wszystkie religie świata, mówią o tym, że w pewnym momencie na ziemi pojawił się ktoś, kto stworzył człowieka takim jakim jest teraz, niektóre religie mówią wprost, że ten ktoś przybył z gwiazd na "latającym rydwanie". Nie będę się nad tym rozwodził, bo to bardzo obszerny temat i po prostu jeszcze raz zachęcam do obejrzenia serii "Starożytni kosmici". Owi "bogowie" według przekazów kilkakrotnie niszczyli "prototypy" człowieka uważając go za zbyt potężnego, inicjowali wtedy potop i zaczynali zasiedlać ziemię od nowa, aż w końcu uznali że to co stworzyli jest dla nich odpowiednie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest istotnie, kto lub co jest Bogiem ponieważ wszystko, absolutnie wszystko jest dziełem kreacji. W każdej cząstce świata jest element boskości, to my zarazem jesteśmy kreującymi jak i kreowanymi. Ogólnie chodzi o to, że wszystko jest przejawem początkowej siły sprawczej i wszystko zawiera jej cząstkę. Lestaf dobrze określił tak zwanych pośredników, którzy trochę ingerowali w zmianach ludzkości. Jednak taka sama „boskość” jest w nas jak i w nich. Od „pośredników” różni nas tylko stopień wiedzy i świadomości. Ingerencja dokonywana jest także przez nas na roślinach czy zwierzętach z określonych powodów lecz to nie jest zbyt dobre ponieważ wszystko zostało tak wykreowane i pomyślane aby ze sobą idealnie współgrało. Ingerencja bez ogromnego poziomu świadomości, może na dłuższą metę bardziej zaszkodzić niż przynieść dobrego. Podobna sytuacja była z nami gdzie zostaliśmy pozbawieni pamięci i świadomości boskości w nas. Oczywiście było to celowe ale nie chcę tutaj roztrząsać tego tematu. Najważniejsze jest to, że w momencie przyśpieszenia wiele ludzi przypomina sobie o boskości, która się w nim znajduje. Naturalną drogą, każdego przejawu kreacji jest połączenie się i dążenie do pojednania z siłą sprawczą. Każdy kto sobie o tym przypomni znowu odnajduje spokój nawet w dzisiejszych bardzo trudnych czasach gdzie na siłę próbuję się ludzi odciągnąć od prawdy.

Wybaczcie, że trochę tak chaotycznie to wszystko ujmuje ale ciężko pisać jasno o takich rzeczach, szczególnie jeżeli, każdy ma trochę inny stopień świadomości i zapatrywania.

Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem o czym mówicie z energii którą każdy nazywa jak chce powstała materia ale tu też jest wiele luk, co do człowieka rozumnego też można dywagować - za czasów Darwina nie znano Lucy czy Neandertalczyków , nie było też wiedzy o epokach lodowcowych w dzisiejszym zakresie itd. ale ok już załapałem o co chodzi.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Morion, czytałeś "Zwiastuni Świtu"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Morion, czytałeś "Zwiastuni Świtu"?

Pewnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiem Ci z Facetów w czerni - Ty nie wierzysz Ty wiesz

To jest tekst z "Constantina" tzn. ja go zapamiętałem z tego filmu, a może w "Facetach.." też był, mało ważne. Przesłanie jest genialne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie mój błąd ,dzięki za poprawkę :)

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo zachęcam do obejrzenia tego filmu, nie ma w nim słowa o kosmitach, ale pokazuje bardzo dokładnie, że w naszym świecie nie wszystko jest takie jak podają nam media. Film mówi o tym kto tak naprawdę rządzi tym światem i do czego zmierza, oraz jakich metod się tyka, żeby to osiągnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film może i dobry ale tylko dla kogoś, kto o tych sprawach nie miał pojęcia. Dużo więcej i lepiej to jest wyjaśnione w paru książkach, które wyszły też w j. polskim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lestaf, dzięki Bogu (bogom, kosmitom, mędrcom Syjonu, finansjerze żydowskiej, Bractwu Aryjskiemu), że się odezwałeś, bo już myslałem, że Cię uciszyli po tym jak zapodałeś ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie jeszcze go nie czytali ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z Księżycem, zwłaszcza z jego niewidoczną dla nas stroną , co z Marsem i regionem Cydonii ? W sieci krąży wiele opowieści...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:D widzę że coraz więcej osób pokazuje, że ma trochę inne można to nazwać szersze postrzeganie świata. Nie wiem tylko czy to akurat dobre miejsce na takie dyskusje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo zachęcam do obejrzenia tego filmu, nie ma w nim słowa o kosmitach, ale pokazuje bardzo dokładnie, że w naszym świecie nie wszystko jest takie jak podają nam media. Film mówi o tym kto tak naprawdę rządzi tym światem i do czego zmierza, oraz jakich metod się tyka, żeby to osiągnąć.

http://www.youtube.com/watch?v=0wlYQ5wDM8M

Film widziałem z miesiac temu.....ostroznie powiem ze pewne kwestie poruszane w nim "docierają"do mnie.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obejrzalem wyklad s.p. Schneidera i kompletnie do mnie to nie trafilo. Mam wrazenie ze to mitoman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film pewnie znany dla niektórych osób:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem na razie połowę ale już to widziałem jako oddzielne części, historia ma początek nieco wcześniej choćby Zakon Templariuszy który zgromadził niesamowite środki finansowe, siedziba w Jerozolimie, Arka Przymierza, Świątynia Salomona i jego związek z Samaelem -ulubieńcem Boga a wszystko poszło o Człowieka przed wojną.

Rockefeler Ohio 1908 eugenika-genetyka,rasa panów, pierwsze komory gazowe w US, masowe sterylizacje itp itd.

I tak nikt z tym nic nie zrobi ale pogadać można - choćby dla zabicia czasu :)

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie próbuje Cię nawracać na cokolwiek, ale sugeruję zmianę światopoglądu, bo człowiek tym różni się od zwierząt, że nie myśli tylko o żarciu, a przynajmniej nie powinien.

Zareczam Ci ze istnieja takie osoby...

A wymianianie Boga w jednym rzedzie z chrupkami?,zatkalo mnie,trudno o jakikolwiek komentarz do takiej wypowiedzi <_<

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie naprawdę dużo większe znaczenie ma, czy w sklepie obok będą moje ulubione chrupki, niż to, czy istnieją ufoludki, bogowie czy inne takie pierdoły.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obejrzalem wyklad s.p. Schneidera i kompletnie do mnie to nie trafilo. Mam wrazenie ze to mitoman.

Odniosłem takie samo wrażenie.

Akurat wierzę w UFO (tzn. przekonują mnie dowody na jego istnienie) i jestem przekonany, że nie wszystko wygląda tak jak to próbuje nam się przedstawiać/wmówić, ale jak dla mnie ten gość kompletnie popłynął, a już szczytem wszystkiego było jak stwierdził, że jak był mały to dostał kawałek rozbitego ufo od kolegi ojca z pracy (???!!).

Dla mnie to mitoman, który z wielu krążących tematów stworzył niesamowitą historię i umieścił siebie w roli głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odniosłem takie samo wrażenie.

Akurat wierzę w UFO (tzn. przekonują mnie dowody na jego istnienie) i jestem przekonany, że nie wszystko wygląda tak jak to próbuje nam się przedstawiać/wmówić, ale jak dla mnie ten gość kompletnie popłynął, a już szczytem wszystkiego było jak stwierdził, że jak był mały to dostał kawałek rozbitego ufo od kolegi ojca z pracy (???!!).

Dla mnie to mitoman, który z wielu krążących tematów stworzył niesamowitą historię i umieścił siebie w roli głównej.

Dokładnie mam takie samo wrażenie ;) O reszcie się nie wypowiem bo po prostu mam odmienne zdanie i nie chcę być przekonywany.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inna rasa we wszechświecie ? Bardzo prawdopodobne, ale jest pewne "ale" jak oni dotarli do nas skoro najbliższa galaktyka jest położona 42tys. lat świetlnych od nas, a maxymalna prędkość z jaką się można poruszać we wszechświecie to prędkość światła, którą osiąga tylko światło !

We wszechświecie jest miliony galaktyk i jest duże prawdopodobieństwo, że na którejś z wielu istnieje cywilizacja rozumna.

O co chodzi w tym co powidziałem, dajmy na to że puszczamy światło silniejsze od słonecznego z Ziemi, jakbyśmy byli w innej galaktyce dotarło by do nas dopiero po MILIARDACH lat !! Spadające gwiazdy, które można czasem zaoobserwować na niebie "wybuchły" wiele milionów lat temu, ale światło z nich dociera do nas tak jak mówiłem później.

Teraz może opiszę jeszcze zjawisko dylatacji czasu. Dajmy na to że jesteśmy w innej galaktyce i przez potężny teleskop obserwujemy ziemię. Co będziemy widzieć ? DINOZAURY ;)

To tak z czysto fizycznego punktu widzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróżować po wszechświecie można na wiele sposobów, na przykład zaginając czasoprzestrzeń co zostało już teoretycznie udowodnione. Tylko nasz ograniczone niewiedzą umysły nie dopuszczają możliwości takich podróży, bo ludzkość ma to do siebie, że odrzuca istnienie wszystkiego czego nie może w danym momencie dokonać, tak było ze wszystkim, choćby z lataniem, albo jazdą powyżej 100 km/h.

Jeśli chodzi o spadające gwiazdy, to nie są to żadne gwiazdy które wybuchły, tylko odłamki skał wchodzące w atmosferę, tak zwane leonidy, ale co do reszty masz rację, gwiazdy, które widzimy na niebie, to ich obraz wprost proporcjonalny do odległości w latach świetlnych od ziemi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.