Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Oswoję trochę przełają i wymienię kierownicę to może porównamy fulla ze sztywniakiem :)

Nie mogę się doczekać :)

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

używa ktoś stravy? ciekawi mnie na ile można wierzyć np pomiarowi prędkości. Wiadomo, dużo rzeczy ma tutaj wpływ na jakość pomiaru. Z nudów przeglądałem zapisy i zauważyłem, że najszybsza zarejestrowana prędkość to 52.9 km/h a licznik rowerowy pokazał wtedy 55.4  :lol:  dane wprowadzone w licznik są ok bo specjalnie mierzyłem koło. Licznik tani więc w sumie nie wiem jaką nawet ma dokładność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja strave zainstalowalem i tyle Mnie endomondo na tej samej trasie pokazalo 500 m mniej. Takze takie aplikacje traktowalbym jako dodatek. Licznik jest bardziej wiarygodny. Tylko nie wiem jak traktowac liczniki z gps. Wskazania z gps moga byc tak samo przeklamane jak w aplikacjach. Póki co moja moja największą prędkość to 40km. W dawnych czasach bylo to 56 km z gorki. Tyle, ze wtedyvwazylem jakies 40 kg mniej. Teraz więcej niż 40 na tych kołach bal bym się jechać.

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chodzi o prędkości to wg stravy max 53 - to akurat na asfaltowym odcinku, 35 kilometr trasy, więcej nie udało mi się dokręcić. Na świeżo pewnie byłoby lepiej  :P  z ostatniej wycieczki - też były asfaltowe odcinki ale jednak v-max był na szutrze, 41.4 ale to w sumie teraz dopiero zauważyłem, poza tamtym jednym razem nie robiłem prób na prędkość  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

rx329_1.jpg

Gdyby nie zakręt do dziewięciu dych bym pewnie dociągnął, ale może i dobrze, że tam był, bo powoli śmierć zaczynała zaglądać w oczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Licznik z czujnikiem na kole będzie dokładniejszy od GPS. Także jeśli chodzi o max prędkość odczytywaną na Stravie na podstawie GPS to bym się zbytnio do niej nie przywiązywał.

U mnie podobnie, przy 85 stwierdziłem, że to już przesada i przyhamowałem. A mogłem jeszcze kawałek przycisnąć.

Edytowane przez sirkozi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

80 na rowerze to już trochę hardcore ale na swoim to chyba z przepaści musiałbym spaść  :lol:  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie zakręt do dziewięciu dych bym pewnie dociągnął, ale może i dobrze, że tam był, bo powoli śmierć zaczynała zaglądać w oczy ;)

Co to za góra była ?

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Nowego Dworu (oczywiście Wejherowskiego, nie Gdańskiego :P) jak dobrze rozkręcisz to ponad 70 będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Nic specjalnego, pierwsza, najprostsza szosa kupiona rok temu, żeby zobaczyć z "czym to się je" ;)

IMG_8175.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

używa ktoś stravy? ciekawi mnie na ile można wierzyć np pomiarowi prędkości.

Nie wierzyć :) wyjmij sobie kiedyś telefon w rrakcie jazdy i zobacz jak skacze prędkość chwilowa w porównaniu do tej z licznika (jeśli go masz). Jest na tyle dokładna na ile dobry jest sygnał GPS w danym odcinku czasu. GPS sprawdza sie do prędkości średniej, ale do chwilowej dużo lepszy pomiar da Ci najtańszy nawet licznik.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedzcie jakie macie zdanie na temat liczników bezprzewodowych? Warto dopłacać czy nie ma to jak kabel?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam licznik bezprzewodowy. Sigma bc12.12 sts.

Nie mam zastrzeżeń. Działa dobrze w deszczu, w błocie, nie ma dużych opóźnień.

Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedzcie jakie macie zdanie na temat liczników bezprzewodowych? Warto dopłacać czy nie ma to jak kabel?

To tylko względy estetyczne. Jeśli nie przeszkadzają ci idące po rowerze kable to nie warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, a czujniki kadencji, czy pulsometr też po kablu podłączysz koledze :) ha ?

Zależy jaki licznik i do czego potrzebuje.

Dla mnie bezprzewodowy to jest wygoda i estetyka, takie 2 w 1.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie pisał o pulsometrze. Kadencja może iść po kablu, ale wątpię, żeby tego potrzebował. Wygoda się kończy jak trzeba wymieniać baterie w 3 miejscach zamiast jednego albo transmisja z tylnego koła będzie nawalać. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam bezprzewodowy bo akurat taki kumpel miał na zbyciu  :lol:  ale fakt, 2 baterie, niby pierdoła ale to już 2x komplikacji. Czujnik tylko na przednim kole, z tylnego pewnie nie chwyciłby zasięgu. Tylko po co czujnik na tylnym kole?  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niektóre mają kadencję i prędkość na tylnym, jako jeden czujnik ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kadencji, a bywają też czujniki 2w1 prędkość/kadencja montowane oczywiście z tyłu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi