Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Blunio

Coś mi dziwnie d*pa i stopami na pedalach na boki bujalo. Tak jakby cały tył chodził. Opona i detka nowe. Koło proste. Czyżby od postoju tak się zrobiło?

W oponkie pierdnełeś mu ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pierdnełem . Ciśnienie było dobre. Detka dobrze trzyma. Też o tym pomyślałem. Nie zmieniłem powietrza z zimowego na letnie...

Dzisiaj wizyta w Decatlonie. Przymiarki do Tribana 520. Generalnie super, ale... Zaczynam hamować a tam klamki nie ma Jak już ją odnalazłem i wcisnalem to praktycznie nic się nie działo. Słabe hamulce czy tylko nie dokrecone? Wniosek jest jeden. Fajne wrażenie. W porównaniu z moim klocem, rower jedzie lekko.

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak spojrzalem sobie na Twoj rower powyzej i mysle, ze gdybym ja tak zamknal kolo w ktoryms ze swoich rowerow to bym mial niedomkniety szybkozamykacz. U Ciebie opiera sie on o rurke tylnego trojkata, byc moze konstrukcja roweru na to pozwala, ale jeszcze sie z czyms takim nie spotkalem :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja Tak mnie ciągnęło na rower, że mogłem zginąć W tyg. muszę wysupłać czas na zajęcie się rowerem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie... Też uwagi na to nie zwróciłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Korzystając wczoraj ze wspaniałej pogody zafundowałem sobie wycieczkę po trasie Giżycko, Doba, Pilwa, Radzieje, Łabapa, Sztynort, Harsz, Pozezdrze, Świdry, Giżycko. Przebieg ok. 60 km. Licznika jeszcze się nie dorobiłem, a Endomondo żre baterię w telefonie i coś tam gada w plecaku.

post-93944-0-68945100-1501490390_thumb.jpg

W porcie w Sztynorcie znalazłem Roleksa. Wkrótce na bazarku :)

post-93944-0-27862800-1501490512_thumb.jpg

post-93944-0-68814700-1501490568_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi jak je założyć... 950e098350a7af1abcffdfaca34f19bf.jpg

ESI powinny mieć ściankę o różnej grubości. Chyba, że Extra Chunky maja równa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak... Tak jak ja zakładałem barflay. Czyli bierzerz wodę z płynem do naczyń, lejesz do gripa, wstrząsasz i pchasz na kierownicę. Wejdzie. Różna grubość ścianki pewnie po założeniu się pokaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko: polecicie jakiś bidon termiczny? To gadżet czy nie? Jak długo trzymają temperaturę? Podoba mi się contigo devon 750. Ma ktoś z Was taki? Ewentualnie może inny ale nie z ustnikiem wyciąganym zębami?

W ubiegłym tygodniu zaliczyłem przy 27st.C. małą pętlę bieszczadzką i czegoś chłodnego mi brakowało. Ledwo dałem radę.

96km. z cyplem w Polańczyku i bazą wypadową w Werlasie.  Kilku rowerzystów wpadło na ten sam pomysł. Taki sobie pomysł.

Następna wycieczka Werlas - Lutowiska- Werlas 66km poszła już lepiej.  Nowe doświadczenia. Okazało się że 27 przerzutek to za mało a prędkości 65-70km to prawie norma. Dla mnie amatora to było coś nowego :)

Współczuję tym co teraz jadą w TDP.

Pozdro dla wszystkich rowerzystów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 przełożeń jak już. Przerzutki masz dwie. Wiem.... Czepiam się ;)

Nie ilość biegów decyduję o prędkości, a wielkość zębatek i kadencja.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 przełożeń jak już. Przerzutki masz dwie. Wiem.... Czepiam się ;)

Nie ilość biegów decyduję o prędkości, a wielkość zębatek i kadencja. :)

Nie obrażam się. Za stary jestem. Oczywiście masz rację. Miałem napisać: większych zębatek z tyłu albo kondycji!  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większych z tyłu brakowało? Podjazdy?

Jak brakowało do prędkości, to mniejszych z tyłu, większych z przodu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@egzo18 wiem jak założyć - na spirytus. Martwię się tylko grubość ścianki. Jak założę odwrotnie to ciężko będzie je zdjąć.

@markali ja mam Camelbak chill coś tam. Termiczny. Przy temperaturze około 0 trzymał ciepły napój przez 45 min. Później było zmniejsze niż powietrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Predkosc 65-70 km to norma ?

Coraz mocniejsi teraz sa Ci amatorzy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To janawet amatorem nie jestem. Ja mam średnia 20km

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To janawet amatorem nie jestem. Ja mam średnia 20km

Oj chciałbym mieć tam taką średnią. Moja nędzna średnia z dłuższej wycieczki to 11.07km/h, z krótszej 12.11km/h.

Te 70 to z dobrych górek. Da się tam szybciej ale miałem cykora trochę.

Jednym słowem: cienizna. Jest motywacja!

Większych z tyłu brakowało? Podjazdy?

Jak brakowało do prędkości, to mniejszych z tyłu, większych z przodu :)

Brakowało na podjazdach. Baaardzo brakowało!!!

@markali ja mam Camelbak chill coś tam. Termiczny. Przy temperaturze około 0 trzymał ciepły napój przez 45 min. Później było zmniejsze niż powietrze.

Jeśli krótko trzyma to w  takim razie zimny napój też raczej będzie się szybko nagrzewał. Dzięki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli plyn ma byc zimny, a tak podejrzewam, bo jest lato to nie jest potrzebny do tego bidon izotermiczny. Mozna zamrozifc bidon z woda i bedzie chlodny przez 2-3 godziny po wyjeciu. Czasami wrzucam tez do zamrazarki wode w butelce, potem to krusze, wrzucam do bidonu i zalewam zimna woda z lodowki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak robiliśmy. Jest to jakiś sposób. Myślałem że w termicznym będzie dłużej trzymał. Albo inaczej: o wiele dłużej.

Fajne jest tam to że jest kilka rzeczek, strumyków. Jest gdzie się schłodzić oraz ew. schłodzić butelki. Na krótki czas działa.

Trzeba tam uważać na wodociągi itp.  Problem jak wyczytałem regularny.  Akurat wtedy tam byłem.

http://www.bieszczadzka24.pl/aktualnosci/lutowiska-uwaga-woda-niezdatna-do-picia/2388

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U u mnie średnia prędkość na szosie w granicach 25/30. Na mtb ciut mniej. Mówię o prostych odcinkach.

Na zjazdach miałem koło 65 km/h

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy chce przerobic mojego cube ltd z roku 2014 kola 26 cali na kola 27,5 cali rama carbon. Oprocz kol i chyba przedniego amora cos jeszcze bede musial dokupic?wybralem rame cube reaction gtc race 27,5 rozmiar 18 cali. Mam 173 cm wzrostu, dlugosc wewn. nogi 79-80 cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze starego kierownice, heble, przerzutki. Rama, wideł i koła nowe. Te 80cm do długość nogi czy przekrok? Ogólnie cube mają kwadratowe ramy, rozmiar będzie ok 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli krótko trzyma to w takim razie zimny napój też raczej będzie się szybko nagrzewał. Dzięki za info.

Myślę, że gdyby nie osłona termiczna to po 10 min byłby lód w bidonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wideł niekoniecznie nowy. Ale musiało by to być strasznie dobrze wymierzone. Miałem do 29era zapakowany wideł 27,5 ( mój obecny fox) i było ok.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

70' rozbil bank :)

suqub,co do sciagania gripow...ja uzywam strzykawki z igla.Napelniam woda i wstrzykuje miedzy grip a kierownice,w roznych miejscach.Tak dlugo az bedzie latwo schodzil

/wybaczcie jak sie wciolem bezsensownie/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi