Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Cholera wie.. Możliwe, że dartmoor blue bird. Ale to gdybanie. Najpierw trzeba się pozbyć xc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wiadomo że trzeba szukać. Najwięcej jest pod tarcze i sztywną oś. Z V może być problem przy carbonie ale wyjściem jest też przejście na tarczę mechaniczną. Cenowo aż tak strasznie nie będzie. Opcji i wyjść jest wiele

A full u Egzo - no cóż, to chyba naturalna kolej rzeczy, na szosę jest giant a w teren przydałoby się coś ostrzejszego. Trance byłby aż nadto wystarczający, byłby strzałem w 10 :P  Ja przedwczoraj jeździłem po "S-ce" którą zrobił mój kumpel na górce w okolicy, foty wrzucałem w zeszłym roku. Później wpadli tam crossowcy i z fajnej trasy zrobiła się mega koleina. Raz próbowałem zjechać x-calibrem i stwierdziłem, że trasa umarła. Wczoraj lekko wyrównałem kilka winkli, resztę zrobi opona fuela  ;)  Jest DUŻA różnica w sztywności widelca i kół - x-caliber po prostu uginał się w koleinie a fuel kroi oponą ściankę i tyle. Na zjazdach gdzie w x-calibrze byłem nad przednim kołem i miałem wrażenie, że przelecę przez kierownicę fuel po prostu jedzie w dół, stabilnie i bez zająknięcia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radykalne posuniecie.no ale wiosna idzie .....

Czyli co brac fulla

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wiadomo że trzeba szukać. Najwięcej jest pod tarcze i sztywną oś. Z V może być problem przy carbonie ale wyjściem jest też przejście na tarczę mechaniczną. Cenowo aż tak strasznie nie będzie. Opcji i wyjść jest wiele

A full u Egzo - no cóż, to chyba naturalna kolej rzeczy, na szosę jest giant a w teren przydałoby się coś ostrzejszego. Trance byłby aż nadto wystarczający, byłby strzałem w 10 :P  Ja przedwczoraj jeździłem po "S-ce" którą zrobił mój kumpel na górce w okolicy, foty wrzucałem w zeszłym roku. Później wpadli tam crossowcy i z fajnej trasy zrobiła się mega koleina. Raz próbowałem zjechać x-calibrem i stwierdziłem, że trasa umarła. Wczoraj lekko wyrównałem kilka winkli, resztę zrobi opona fuela  ;)  Jest DUŻA różnica w sztywności widelca i kół - x-caliber po prostu uginał się w koleinie a fuel kroi oponą ściankę i tyle. Na zjazdach gdzie w x-calibrze byłem nad przednim kołem i miałem wrażenie, że przelecę przez kierownicę fuel po prostu jedzie w dół, stabilnie i bez zająknięcia. 

Gdyby GT poszedł i uzbierał bym taki wór kasy na raz to trance jest pierwszy w kolejce . Ale na razie to jest gdybanie :P

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moje mysli begna w zupelnie odwrotnym kierunku :)

Zastanawiam sie, czy nie zamienic fulla na cos lzejszego, tak do 10 kg i na spokojniejszy teren. Jakis cyclocross, a najlepiej gravel.

Egzo18, podejrzewam, ze rozwazales przekladke, nie da rady ?

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten...  :wub:

Ale ta cena...

@70, nie te standardy piast i najważniejsze... Nie ten skok.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten...  :wub:

Ale ta cena...

@70, nie te standardy piast i najważniejsze... Nie ten skok.

wiedziałem, że ten :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zeszły poniedziałek chwilę mu się przyglądałem - robiłem tour w poszukiwaniu pudła do wysyłki x-calibra i byłem w sklepie Gianta. Macałem carbonowego Anyroada, na haku wisiał Trance 2 - na fotach ten rower jest dla mnie brzydki a przynajmniej był wcześniej - teraz dalej wygląda słabo ale wiem że na żywo dużo zyskuje. Gdybym pokusił się o przymiarkę do Trance to kto wie, może dzisiaj nie jeździłbym Trekiem  :P z tym, że psioczyłbym na koło 27.5, na 29 dobrze mi się jeździ no i uparłem się na długą ramę, Trance jest dość krótki

70' nie zamieniaj fulla na gravela tylko dokup szutrowca do fulla  :P

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i dobrze, że krótki :) I szedł bym w pośrednie koła raczej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dzisiaj ponad 40 km przeszczepem zrobiłem po szosie, stal tyle czasu a ja się fulem męczyłem po asfalcie.....

IMG_20180311_182404.jpg

Czasem warto się pomęczyć, bo potem to tylko....

2018%201-sza%20100.jpg

2018%202-gie%20100.jpg

Zgoda,

Prostując - my tu rozmawialiśmy o migawkach potrafiących świecić światłem ciągłym jako oznakowanie roweru (zgodnie z przepisami, zgodnie z przepisami światłem ciągłym), że rowerzysta porusza się po drodze dla kierowców samochodów, ew. pieszych. Jeśli mowa o oświetlaniu sobie drogi przed rowerem, żeby ją widzieć to raczej nic innego nie da rady niż coś zasilane z aku. ale wypady nocne i trasy nocne raczej planuje się, co za tym idzie planuje się naładowanie akumulatora (ów). To nie zmienia faktu, że lampa oświetlająca nie zawsze jest potrzebna a nawet jak jest to zawsze wypada mieć "migawkę" jako backup - nawet chińszczaka za kilka zyli.

U mnie najczęstszy przypadek, że gdy przedobrzy się z zabawą, kilometrami, ma się wiatr w plecy, człowiek nigdzie nie spieszy się, a tu zaczyna się zmierzch, taka "migawka" d*pę ratuje...

Spoko, przewidziałem to , naciskam se przycisk i mam pierdziawkę przez którą nikt z naprzeciwka w płot nie wjedzie. :) Jestem gupi ale nie tak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i dobrze, że krótki :) I szedł bym w pośrednie koła raczej

A Giant ma cos na kolach 29‘ ? Kiedys przegladalem ich katalog i bardzo tam promowali 27,5 cala.

Nie bralem tego pod uwage, bo to troche kosztuje, a bylaby to na pewno najlepsza opcja :)

Musialbym robic chyba tyle km co kaido2, zeby objechac 3 rowery ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

70, co do kół, to się nie przeglądałem.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejechałem dziś na uczelnie na GT... Ten rower u mnie zostaje.

Będę odkładać kasę na fulla, chociaż raczej o skoku maks 140.. Ale GT zostaje. Zbyt lubię ten rower :)

Prawdopodobnie znowu będzie zabawa w puzzle :) Strasznie podoba mi się dartmoor blue bird. ;) Jak uzbieram na ramę i damper, 3k około, to też zapytam w sklepie u mnie co mają.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zlozysz tego dartmoora, to GT bedzie stal i sie kurzyl. Nie bedziesz mial czasu na 3 rowery :)

Edytowane przez 70'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to będzie ten Dartmoor.. Ale możliwe, że on.

Prawdopodobnie zaprzyczę napęd z GT, może nawet cały wezmę. ( czyli GT mój pójdzie na części.) Dartmoor ma minus.. Brak montażu przedniej przerzutki. zobaczę co mi zaproponują w sklepie. Jaką ramę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to się zaczyna... Ja zacząłem od MTB. Potem doszedłem do wniosku ze chciałbym coś na lekki teren i kupiłem przełaja.No i teraz mam trzy rowery - do MTB i CX dołączyła szosa endurance. :D Ale jakbym miał mieć jeden rower to na 100% by to był przełaj. W zasadzie można na takim wszystko. Wczoraj z kumplem zrobiliśmy 115 km głównie szosami ale nie tylko. Tylko trochę za grubo się ubrałem (bo zaczynaliśmy o 8:30) i przegrzany jestem do dzisiaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to się zaczyna... Ja zacząłem od MTB. Potem doszedłem do wniosku ze chciałbym coś na lekki teren i kupiłem przełaja.No i teraz mam trzy rowery - do MTB i CX dołączyła szosa endurance. :D Ale jakbym miał mieć jeden rower to na 100% by to był przełaj. W zasadzie można na takim wszystko. Wczoraj z kumplem zrobiliśmy 115 km głównie szosami ale nie tylko. 

Ha ha, ma dokładnie to samo zdanie jak Ty n/t przełaja i też przechodziłem z MTB.

Pomimo 46/36 i 11-28 spokojnie daje radę i kopie tyłki szosowcom, oczywiście jak się jest w formie czego o sobie w tym momencie nie powiem bo mi wstyd  :)

Edytowane przez BraWo100

Seiko_BM + GW-9200 + GW-M5610 + Citizen_CB0011-18E + DAMASKO_DC_56 = WNM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też wczoraj zauważyłem pewne braki w formie. No ale jechałem z kumplem który już w tym roku zrobił ponad 1600 km a ja na razie dobijam do 700 tylko więc nie ma co się dziwić że mnie zniszczył na tym dystansie. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też wczoraj zauważyłem pewne braki w formie. No ale jechałem z kumplem który już w tym roku zrobił ponad 1600 km a ja na razie dobijam do 700 tylko więc nie ma co się dziwić że mnie zniszczył na tym dystansie. :P

Od czegoś trzeba zacząć ;)

Ja dopiero rozkręcam maszynerie, plany są..... byle by kolano wytrzymało i nie lało co chwila.

Będzie dobrze

Seiko_BM + GW-9200 + GW-M5610 + Citizen_CB0011-18E + DAMASKO_DC_56 = WNM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjemny rower.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam roweru MTB, a nuż komuś zbywa takie coś :

- rama alu. 20/21 cali

- koła 27-29 

- osprzęt Deore/Sram X7 i w górę

- amor. RockShox Recon Silver i w górę

Kwota do uzgodnienia.

Sprzęt w min. dobrym stanie, proszę o kontakt na PW.

Edytowane przez to tamto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi