Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

a co do alfine i byczych rogów - jak ma być klamkomanetka to po co mi biegi w piaście skoro zwykła przerzutka taniej wyjdzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli szukasz potwierdzenia, dlaczego enduro, a nie downhill to tu je znajdziesz :)

https://youtu.be/-Qw3ws4Rkqk

a co do alfine i byczych rogów - jak ma być klamkomanetka to po co mi biegi w piaście skoro zwykła przerzutka taniej wyjdzie

Tez tak wlasnie o tym myslalem i jedyne co mi przyszlo do glowy to to, ze lepiej to wyglada. Przerzutka w piascie bardziej przypomina singla innej roznicy nie widze. Edytowane przez 70'

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trollu dużo napisał mi się dodawać więcej jakoś szczególnie nie chce, W filmie mówi dwie istotne rzeczy: "mi się nigdzie nie śpieszy" i "kupuje rower dla siebie".

Dla mnie nie ma jednego roweru idealnego do wszystkiego musiałbym mieć 2 do 5. Przy obecnych cenach abstrakcyjne wyzwanie...

Robiąc jednak na czołgu 30km po przeszkodach zmęczę się prawdopodobnie tak samo jak na pocisku po płaskim 100km i odwrotnie czołg w górach na dystansie 60km, zmęczy jak pocisk na 160km po plaskim(wartości względne).

Sporo tracę na dojazdach, ale z racji polskiej mentalności kierowców nie lubię szosy i jej unikam, przez przeszkody urbanistyczne czołg jest szybszy.

Przykłady można mnożyć i dzielić prawda leży po środku. Wiadomo co na długie wycieczki krajoznawcze, albo co na pewno NIE, ale czy ja wtedy nie będę wolał wsiąść w samochód ?

W dość dobrej sytuacji wydaje się być teraz kolega @70" mając 3x różne rowery, ale ja tam i tak jeszcze dwa widzę...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, jak by nie kombinowac, to ile by sie rowerow nie mialo, to i tak to zawsze bedzie o jeden za malo :)

Rower kupuje sie pod siebie i wlasne potrzeby. Nawet kupujac mtb na pelnym zawiasie dwie osoby moga go kupic w roznych celach. Jeden bedzie go katowal skaczac na kraweznikach i zjezdzajac na korzeniach, a drugi uzna, ze jest to najlepsze rozwiazanie dla jego schorowanego kregoslupa i nadwagi i tak wlasciwie to w obu przypadkach zakup takiego roweru bedzie mial uzasadnienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piec late temu wklejalem ten rower tutaj... ale czas leci...

Ze wszystkich rowerow na ktorych jezdzilem I posiadalem ten wspominam z najwiekszym sentymentem,

Moze dlatego ze sporo kilometrow z dzieciakami w przyczepce nim nabilem.

Jako rower do wszystkiego sprawdzal sie idealnie... od peletonu hahaha po gorskie szlaki, brzmi dziwnie, ale zdazalo mi sie podlaczac na nim do jakiejs amatorskiej grupki kolarzy oraz jezdzic po szlakach, ktore dzis sa czescia gorskich szlakow rowerowych:)

Tak bardzo go lubilem, ze wlasnie koncze budowac podobny:)

Btw rasowa kolarke tez mialem... moja najgorzej wydana kasa na rowery;);)

Panowie 5 rowerow I kiedy byscie na nich jezdzili??;);)

Troche Was ponosi:P

post-64541-0-46349200-1522540032.jpeg

Edytowane przez Romi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, widać po temacie, że znacie się na rzeczy, dlatego chciałbym Was prosić o pomoc.

Chciałbym zmienić swój ponad 10-letni rower górski (Gary Fischer Advance). Przeglądam ofertę i już kompletnie nie wiem, na co się zdecydować. Rower crossowy, to właściwie górski (patrząc na wagę porównywalnych modeli w podobnej cenie, różnią się skokiem widelca i szerokością opon, które można zmienić, waga jest bardzo podobna).

Gravele wyglądają ciekawie np. Giant Anyroad 2, tylko boję się trochę sztywnego widelca i komfortu jazdy na takim zestawie.

Jazda głównie po mieście (ścieżki, parki itd.), czasami jakiś wypad do lasu, ale bez szaleństw.

Co będzie najlepsze z Waszego doświadczenia w cenie 4-5 tys.? Lepszy gravel, cross, czy po prostu górski?

Interesujące wydają mi się poniższe (nie przeglądałem typowo górskich):

Giant Anyroad 2

Giant Roam 0

Specialized Diverge

Trek DS4

Canyon Pathlite AL SL 7.0

Scott Sub Cross 10

A co powiesz na gianta ToughRoad SLR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzony-siwak - to singiel czy ostre? Podobają mi się te kierownice (przez nią podejrzewam, że to ostre :P )

co to za rama?

Dwie zębatki założone, obracam koło i mam ostre i na odwrót, rama aluminiowa ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie zębatki założone, obracam koło i mam ostre i na odwrót, rama aluminiowa ;p

Transformer

Koledzy. W następnym tyg. piękna pogoda. Tylko kręcić. Pomijam lany poniedziałek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Transformer

Koledzy. W następnym tyg. piękna pogoda. Tylko kręcić. Pomijam lany poniedziałek...

Mam nadzieje . w piatek jezdzilem . sobota niedziela leje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. .... Panowie 5 rowerow I kiedy byscie na nich jezdzili??;);)

Troche Was ponosi:P

No niekoniecznie :) Moj szwagier tyle ma i pomimo, ze juz nie startuje nadal sa w uzyciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niekoniecznie :) Moj szwagier tyle ma i pomimo, ze juz nie startuje nadal sa w uzyciu.

Szwagier ma po to tyle rowerów aby wraz z szwagrem mógł je serwisować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba jezdze zbyt rekracyjnie zeby miec wiecej niz jeden . aktualnie mam dwa mam sztywnego fitnesa ktory mial byc tylko na szose opona 28C . jadac asfaltem caly czas ciagnie mnie do lasu zeby zjechac .dlatego w traku zalozylem oponke 2.0 ktora radzi sobie w "terenie" to wielkie slowo w noim przypadku . zawsze plasko sucho i to lesne sciezki. polne drogi . i na asfalcie tez nie ma tragedi . chyba ghosta trzeba pchac do ludzi

Ale jak ktos lubie mieć wiele rowerow do jazdy . a moze i na kazdy dzien tygodnia to czemu nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moglbys napisac, co to za rowery... pytam z ciekawosci:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moglbys napisac, co to za rowery... pytam z ciekawosci:)

Czasowka, szosa, hardtail mtb i 2 miejskie o stacjonarnym nie wspominajac :)

Czasowki rzeczywiscie juz praktycznie nie uzywa, raczej pozycza kolegom na zawody, szosa i mtb to zgodnie z ich przeznaczeniem dla podtrzymania formy, a miejski do pracy, tylko ze jest tak zjechany, ze zostaly mu tam chyba tylko oryginalna rama i gripy, wiec kupil kolejny. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce sie sprzeczac;)... czyli z 5 zostaly juz 3... I te 3 to wydaje mi sie maksymalna liczba, ale bez problemu mozna by z tego zrobic 2;);)

Wiadomo, ze jakby ktos chcial to moze miec 10 roznych rowerow...

albo I 300 jak je kolekcjonuje;);)

Tak, czy tak chyba mozna by juz jakis zlot rowerowy dla forumowiczow zorganizowac:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na taki filmik trafiłem już jakiś czas temu i jednak zapadł w pamięć,

Abstrahuję od wyboru typu roweru jaki porusza autor, filmik i porównanie jakich setki w internecie

Ma Koleś rację, czy pieprzy bzdury 

ja mam wrażenie że on na tym filmiku sam sobie tłumaczy że kupił dobry rower ;)

kupić rower zjazdowy do miasta...no cóż ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce sie sprzeczac;)... czyli z 5 zostaly juz 3... I te 3 to wydaje mi sie maksymalna liczba, ale bez problemu mozna by z tego zrobic 2;);)

Jednak powtorze, na piec posiadanych rowerow uzywa pieciu. Nie codziennie i nie wszystkich w rownym stopniu, ale jednak uzywa. Nawet 2 miejskie rowery maja sens, bo jeden jest w takim stanie, ze nie trzeba go zapinac pod sklepem :) . Gdyby sie jednak uprzec to nie, az dwa rowery ogolem bylyby potrzebne, a wystarczylby jeden hardtail, bo mozna jezdzic tym w miescie, lesie, zabrac na urlop, dojechac do pracy i po bulki, moze czasy troche kiepsko by sie tym jezdzilo. W wiekszosci przypadkow jednak ludziom wystarcza jeden rower do wszystkiego.

Edytowane przez 70'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropos filmiku.. Gość gada,czemu kupił dh na miasto.. Próbuję udowodnić sobie, że dobrze zrobił... Tylko to jest kompletnie bez sensu. Ale co kto lubi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem jeszcze coś takiego jak Specialized Sirrus Elite Carbon. Osprzęt biedny, ale karbonowa rama.

Warto dopłacać do karbonowej ramy? Czy taki fitness to wystarczająco uniwersalny rower do moich zastosowań?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż linka.

Ale IMO nie warto. Lepiej lepszy osprzęt.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem jeszcze coś takiego jak Specialized Sirrus Elite Carbon. Osprzęt biedny, ale karbonowa rama.

Warto dopłacać do karbonowej ramy? Czy taki fitness to wystarczająco uniwersalny rower do moich zastosowań?

Pytanie czy potrzebna ci karbonowa rama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie.

Na dwoje babka wróżyła.. Rama fajna. Ale osprzęt to do tego mi nie leży..

Weź coś alu i wyższy osprzęt. Ja bym tak zrobił

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi