Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś czytałem że te paski maja niby optycznie sprawiać że opona wydaje się większa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

goście ze Schwalbe mają chyba jakieś kompleksy  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak już wystawiłem.... ;)

ten błotniczek na przedzie to tak dla picu czy faktycznie coś chroni? z tylu też masz jakąś miniaturkę? pytam całkiem poważnie, gdyż nienawidzę jeździć z błotnikami, zakładam naprawdę tylko w ostatecznej ostateczności... ten u Ciebie nie "kole oka" i jeśli się sprawdza to chętnie bym wypróbował takowe. W Decathlonie widziałem coś podobnego - takie małe i chyba nawet składane... uśmiałem się i poszedłem dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

goście ze Schwalbe mają chyba jakieś kompleksy :lol:

A to jak traktowac 59716b5e2fa19f14med.jpg

ten błotniczek na przedzie to tak dla picu czy faktycznie coś chroni? z tylu też masz jakąś miniaturkę? pytam całkiem poważnie, gdyż nienawidzę jeździć z błotnikami, zakładam naprawdę tylko w ostatecznej ostateczności... ten u Ciebie nie "kole oka" i jeśli się sprawdza to chętnie bym wypróbował takowe. W Decathlonie widziałem coś podobnego - takie małe i chyba nawet składane... uśmiałem się i poszedłem dalej.

Chroni lagi amora

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile pamiętam to kolor oznacza skład mieszanki? Schwalbe używa takich "znaczników", na ich www jest to opisane.

a co do błotnika - działa, ja jeszcze swojego nie kupiłem ale kumpel ma - mniej syfu na lagach i po oczach chyba też mniej się sypie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten błotniczek jest po to jak wyżej napisali już, żeby chronić lagi przed błotem i to sie sprawdza, tylni też miałem ale po paru dniach zdjąłem bo był zbędny (rama wystarczjąco chroni damper przed błotem)

co do ochrony fajcaty to jest minimalna, jak leciało tak leci wszystko na gębę... przykład jazy po lesie :

IMG_20171231_125243_1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błotnik działa i jest już pozycją obowiązkową w enduro. Lagi, dolna rura przy główce, mniej błota na twarz to wszystko prawda. Ale najważniejsze są w tym wszystkim kamienie zabijane w dół albo strzelając do przodu czyli nie szybują na twarz. Ten składany z Decatlonu to se ten sklep może wsadzić tam gdzie słońce nie dochodzi. Może ten biały pasek na oponie ma pokazywać czy jest dobrze napompowana gdy pasek złapie brud ? Tak czy siak opona przez niego wygląda już jak brudna...

Moja też ma biały pasek z brudu - haha

b138fc25feed69647e6c5892babbf06a.jpg

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

błotniki: pixel, the traill, mucky nutz.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem taki .. Ale jakosc pewnie jak z deca

41d182f0c3bcb1ebmed.jpg

błotniki: pixel, the traill, mucky nutz.

Zaraz zobacze

Ps. Ten pixel fajny

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z vanditem mamy mucky, ponad 50zł za gruby foliowaty plastik to sporo, ale on działa i żaden kamień go nie rozdarł - pewnie utrzymał by mój ciężar. Dwie pierwsze firmy są rodzime - można zaoszczędzić, macałem, wydają się podobne. Decathlon oferuje grubszą folię i nie ma o czym mówić - pierwszy kamień to rozetnie, albo przestawi do góry nogami.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam błotnik Riesel Design, też są porządne.

Mniejsza z perfekcją, wystarczy być bardzo dobrym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaseta slx 11-36 . blat slx 38 zebow. 3 x lancuch slx .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten błotnik nie może być twardy - piach czy kamień od niego i tak się odbije a elastyczny plastik nie pęknie tak szybko jak sztywny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W rzeczonym sklepie zrobiony jest z chińskich piłeczek pingpongowych - ja Cię proszę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do deca to pewnie tak  :lol:

ja właśnie zamówiłem nowy łańcuch i błotnik Mucky

a projekt full - pojedź do Bielska, wypożycz Reigna i gondolą na Szyndzielnie, zjedziesz 2 trasy w dół to będziesz coś wiedzieć  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a projekt full - pojedź do Bielska, wypożycz Reigna i gondolą na Szyndzielnie, zjedziesz 2 trasy w dół to będziesz coś wiedzieć  ;)

to po pierwsze primo a po drugie primo to jak full to albo Santa albo nic ;):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to po pierwsze primo a po drugie primo to jak full to albo Santa albo nic ;):)

Myślałem i w sumie myślę tak samo :)

Chociaż Intense, Evil czy jakiś Pivot też by dał radę (kolejność nieprzypadkowa) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Santy fajne, jak byłem w tym tyg w Bielsku to jedna była. Ale obok Intense czy Pivota to bardzo podobne te rowery  :P Evil tutaj lepiej się prezentuje z tą klatką z linków wokół dampera.

U mnie Fuel już rok spędził, chyba w złym czasie kupowałem rower - dopiero w tym roku YT pokazało Caprę na kole 29 a chyba w zeszłym tyg Trek pokazał Slasha 8 - na alu ramie. W zeszłym roku były tylko 2 wersje - droga i bardzo droga. Gdybym dzisiaj miał wybierać to miałbym zagwozdkę - Fuel czy Slash. Niby nawet Fuela nie wykorzystuję w 100% ale Slash to Slash  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi