Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, revolta4 napisał(-a):

To te flaczki różowe , niebieski itd ? 

nie budzą zaufania choć mają dobre opinie 

Kupowane w Polsce czy z alli np ? Bo też tam widziałem ciekawe jak z jakością tamtych .

Ja kupowałem na ali i mam je w kołach szosowych jak i w przełajach.

Na razie bez gum, choć trzeba je częściej dopompowywać.

Edytowane przez sanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, sanik napisał(-a):

Jak będziesz miał chwilę wyślesz mi jakiś link do nich 29” szerokość 2.25 ? 

Wentyl Presta 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, sanik napisał(-a):

No ale to standardowa sprawa przy dętkach TPU. A i pod tym względem jest w mojej ocenie lepiej, niż w przypadku Tubolito. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, revolta4 napisał(-a):

To te flaczki różowe , niebieski itd ? 

nie budzą zaufania choć mają dobre opinie 

Kupowane w Polsce czy z alli np ? Bo też tam widziałem ciekawe jak z jakością tamtych .

Kupuje na Alli, sa bardzo dobre jakosciowo, pieknie opakowane, nawet ostatnio dostawalem opcje z latkami. Nie ma sie do czego przyczepic. Kupuj smialo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

Przyjechały nowe „ lacie „ 

IMG_8515.jpeg

Gdzie kupowałeś i jak wyszły cenowo? Ja już od dłuższego czasu zabieram się za wymianę swoich Saguaro w tym smaym rozmiarze :) Zerkałem na Conti, Schwalbe itd.. i nadal nic nie wybrałem.

Bieżnik wygląda całkiem całkiem.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, tommly napisał(-a):

Gdzie kupowałeś i jak wyszły cenowo? Ja już od dłuższego czasu zabieram się za wymianę swoich Saguaro w tym smaym rozmiarze :) Zerkałem na Conti, Schwalbe itd.. i nadal nic nie wybrałem.

Bieżnik wygląda całkiem całkiem.

Ja tych opon ( marka , model ) szukałem już długo , tak są wiem w sprzedaży ale cena ponad 200 zł za szt , z racji tego że nie mam amortyzacji w rowerku wybrałem ten rozmiar czyli 2,25 , na olx trafiły się , sa  to nowe opony zdjęte z roweru zaraz po zakupie , sprzedający zdjął od razu żeby nie straciły na wartości $$$$ lepiej zero przebiegu niż jeden km 😜bo jeździ jak mówił na maxis ikon , po targach sprzedał mi je za 300 zł komplet . 

Jeździłem  na saguaro , tyle że drutach na moje potrzeby były ok , dlatego tu jako mezcale następca  saguaro i zwijane do tego liczę że będzie jeszcze lepiej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, revolta4 napisał(-a):

Ja tych opon ( marka , model ) szukałem już długo , tak są wiem w sprzedaży ale cena ponad 200 zł za szt , z racji tego że nie mam amortyzacji w rowerku wybrałem ten rozmiar czyli 2,25 , na olx trafiły się , sa  to nowe opony zdjęte z roweru zaraz po zakupie , sprzedający zdjął od razu żeby nie straciły na wartości $$$$ lepiej zero przebiegu niż jeden km 😜bo jeździ jak mówił na maxis ikon , po targach sprzedał mi je za 300 zł komplet . 

Dzięki, cena fajna. Daj znać, jak się będzie jeździć, teraz będziesz ich używał, czy kupiłeś z myślą na zaś?

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz jak to jest z nowościami …..

kupie dętki  zakładam 😀😀😀😀 i ruszam  może trochę mróz odpuści a jak nie to też dobrze . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój kuzyn chwali Mezcale, długo na nich jeździł, teraz ma Barzo, które lepiej "gryzą" w terenie i też chwali, Vittoria to dobre kapcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, ecipeci napisał(-a):

mój kuzyn chwali Mezcale, długo na nich jeździł, teraz ma Barzo, które lepiej "gryzą" w terenie i też chwali, Vittoria to dobre kapcie

Barzo na moje potrzeby za agresywne 

często zakłada jest barzo przód , mezcal tył 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra oponki założone , niech trochę Mróz odpuści i będzie kręcone ,

IMG_8525.jpeg

IMG_8527.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktoś potrzebuje jakieś szpeje to na evans cycles jest sporo rabatów, między innymi na 5/10 mają sporą obniżkę. Z tego co czytałem w sieci paczki przychodzą bez opłat celno skarbowych i vatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeszły sezon, w obecnym będzie Polygon Bend R2.

20231013_145034.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis przyszy trail crossy od 5/10, sa fajne ale stricte na rower freeridery wg mnie dużo lepsze. Te jak sama nazwa wskazuje to podejsciowki i lekkie traile a ja je pewnie bede używał głównie poza rowerem.

IMG_20240112_184122.jpg

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.01.2024 o 18:44, Jan napisał(-a):

Dzis przyszy trail crossy od 5/10, sa fajne ale stricte na rower freeridery wg mnie dużo lepsze. Te jak sama nazwa wskazuje to podejsciowki i lekkie traile a ja je pewnie bede używał głównie poza rowerem.

IMG_20240112_184122.jpg

Jak z rozmiarówką ? Bo myślałem nad zakupem ich . Masz freeride ? Jakbyś porównał rozmiar z nimi ?

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@revolta4Mam freeridery i wziąłem ten sam rozmiar. Free sa dosyc szerokie i maja duzo miejsca (luzu) przy palcach a te są węższe więc wiedzialem ze beda idealne w tym samym rozmiarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Jan napisał(-a):

@revolta4Mam freeridery i wziąłem ten sam rozmiar. Free sa dosyc szerokie i maja duzo miejsca (luzu) przy palcach a te są węższe więc wiedzialem ze beda idealne w tym samym rozmiarze.

Ok , bo z rozmiarówką czasem ciężko trafić free mam 45 są ok . 5.10 przejął Adidas a adidasy noszę 45  2/3 . Czyli jak wezmę 45 powinno być ok choć mam szerokie płetwy 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Jan napisał(-a):

Tez potwierdzam - nieco waskie w okolicy palcow, wiec warto przymierzyc przed zakupem.

Edytowane przez jlw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, jlw napisał(-a):

Tez potwierdzam - nieco waskie w okolicy palcow, wiec warto przymierzyc przed zakupem.

Tak , tylko nie mam gdzie , najwyżej odeślę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Zimowe jeżdżenie...

Sorry za osobiste pytanie, ale jak się ubierasz na taką pogodę? Głównie chodzi mi o górę.

Mnie jest raczej chłodno i chyba tajemnica tkwi w cieplejszej bieliźnie termoaktywnej, którą muszę kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, sanik napisał(-a):

Sorry za osobiste pytanie, ale jak się ubierasz na taką pogodę? Głównie chodzi mi o górę.

Mnie jest raczej chłodno i chyba tajemnica tkwi w cieplejszej bieliźnie termoaktywnej, którą muszę kupić.

Generalnie, o tej porze roku, na wierzch zakładam kurtkę ...Castelli Idro 2 😉 To kurtka Gore Tex, w technologii "shake and dry", rewelacyjnie chroniąca przed wiatrem oraz deszczem. Reszta jest od Daniela. O tej porze roku zawsze zaczynam od grubszego podkoszulka - Thermo Silver Plus. Jak są ok 2-3 stopnie na plusie, to na to tylko kurtka zimowa od Daniela. Jak jest poniżej tej temperatury, to dodatkowo na podkoszulek jakaś koszulka z długim rękawem. 

Edytowane przez zegarkowo_rowerowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Generalnie, o tej porze roku, na wierzch zakładam kurtkę ...Castelli Idro 2 😉 To kurtka Gore Tex, w technologii "shake and dry", rewelacyjnie chroniąca przed wiatrem oraz deszczem. Reszta jest od Daniela. O tej porze roku zawsze zaczynam od grubszego podkoszulka - Thermo Silver Plus. Jak są ok 2-3 stopnie na plusie, to na to tylko kurtka zimowa od Daniela. Jak jest poniżej tej temperatury, to dodatkowo na podkoszulek jakaś koszulka z długim rękawem. 

Dzięki za info. 👍

Byle do wiosny 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi