Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 8.01.2025 o 12:42, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

IMG_2336.jpeg

IMG_2334.jpeg

Rafał twój znajomy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iście wyborne dziś były warunki na mistrzostwach Polski w kolarstwie przełajowym we Władysławowie, cofka zabrała prawie całą plażę i tylko elita mężczyzn jechała odcinek po plaży, błota momentami po kolana, dobre zawody :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mega podziwiam, ja kupiłem.zima rower ale czeka do wiosny

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, bober5264 napisał(-a):

Mega podziwiam, ja kupiłem.zima rower ale czeka do wiosny emoji12.png

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Grunt, to dobrze się ubrać. No ale ja już trochę jeżdżę i szczęśliwie mam to dość dobrze opanowane 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tubeless od gianta …..

obręcz jest 

taśma jest

wetyl jest 

opona jest 

mleko brak i pewnie nigdy nie było 

IMG_3478.jpeg

IMG_3477.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Giant daje ( albo dawał ) dwie butelki z mlekiem do roweru aby sobie zalać więc może ktoś nie zalał po prostu, to jest używany rower ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, ecipeci napisał(-a):

Giant daje ( albo dawał ) dwie butelki z mlekiem do roweru aby sobie zalać więc może ktoś nie zalał po prostu, to jest używany rower ?

Tak używany.

Jacek mleko na pewno nie było, bo za czysto jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to poprzedni właściciel nie zalał a butelki powinny być razem z rowerem jak się kupuję w sklepie - tubeless ready jest bo koła pod mleko przygotowane 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, ecipeci napisał(-a):

Używany poprzedni właściciel mówił że zrobił 450 km i nie podładował rower stał nie używany postanowił sprzedać , sprzedając powiedział że schodzi powietrze lepiej założyć detki ,przód w miarę trzymał w sensie 2 tygodnie i troszkę zeszło powietrza , tył pompowałem przed każdą przejażdżką ( 4 razy po 20 km , pogoda nie pozwala )

32 minuty temu, satanic napisał(-a):

Tak używany.

Jacek mleko na pewno nie było, bo za czysto jest.

Też tak myślę sklep sprzedał rower tak jak jest poprzedni właściciel zobaczył jest powietrze ok niech tak będzie 🫣😀

25 minut temu, ecipeci napisał(-a):

no to poprzedni właściciel nie zalał a butelki powinny być razem z rowerem jak się kupuję w sklepie - tubeless ready jest bo koła pod mleko przygotowane 

Tak wiem że Giant daje mleko 

Jedzie do mnie mleko i zasadzie dziś powinno być , rozebrałem żeby oczyścić i zamleczyc koła , obyło się bez czyszczenia jak widać 😀😜przyjdzie mleko będę działał 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem, że możliwe jest uszczelnienie bez mleka, ale skoro udało się bez mleka to wiesz, że koła pozostałe składniki mają założone dobrze, skoro nigdzie nie puszcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Burns napisał(-a):

Pisałem, że możliwe jest uszczelnienie bez mleka, ale skoro udało się bez mleka to wiesz, że koła pozostałe składniki mają założone dobrze, skoro nigdzie nie puszcza.

No przód można powiedzieć że w miarą jak na nie zalany mlekiem czyli z 3 barów spadło do 2 barów przez ponad dwa tygodnie , ale tył starczał z 3 barów na 24 godziny spadało do niecałego 1 baru 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało się bez problemów , załatwiłem to pompką z lidla 😆🫣 

IMG_3480.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Jak kupiłem Defy to fabrycznie był na oponach 32 mm, więc wiedziałem, ze od razu będą leciały do zmiany, ale testowo się na nich przejechałem. Przyszły nowe opony, zmieniam. Pacze, a w środku nie ma dętki 😵 Kuwa, jaaak??? Nie znam się na żadnych mlekach i nie interesowałem się tym więcej, a teraz już przynajmniej wiem, że jechałem na oponie tubeless bez mleka 😃

Edytowane przez tessio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tessio napisał(-a):

Jak kupiłem Defy to fabrycznie był na oponach 32 mm, więc wiedziałem, ze od razu będą leciały do zmiany, ale testowo się na nich przejechałem. Przyszły nowe opony, zmieniam. Pacze, a w środku nie ma dętki 😵 Kuwa, jaaak??? Nie znam się na żadnych mlekach i nie interesowałem się tym więcej, a teraz już przynajmniej wiem, że jechałem na oponie tubeless bez mleka 😃

Dokładnie tak miałem kilka dni i stwierdziłem że jest za mało mleka bo tył schodził mocno a przód słabiej i jęk to rozbebeszyłem okazało się że nie ma noska jak u ciebie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mleko w gravelu dobra rzecz jak dla mnie.

Można jeździć na niższym ciśnieniu, co poprawia komfort, opona jest mniej podatna na przebicie/dobicie, to jeszcze powietrze mniej schodzi.

Minusy też są niestety, bo to w razie czego, dużo syfu robi 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, sanik napisał(-a):

opona jest mniej podatna na przebicie/dobicie

Skoro jest niższe ciśnienie w oponie, to łatwiej o dobicie felgą. Kolega chyba skrócił myślowo złapanie snake’a, czyli przebicie dętki przez dobicie jej felgą - chyba, że są jakieś nowe prawa fizyki dotyczące jazdy na mleku, to chętnie się doedukuje🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Sekcja_Eksploatacyjna napisał(-a):

Skoro jest niższe ciśnienie w oponie, to łatwiej o dobicie felgą. Kolega chyba skrócił myślowo złapanie snake’a, czyli przebicie dętki przez dobicie jej felgą - chyba, że są jakieś nowe prawa fizyki dotyczące jazdy na mleku, to chętnie się doedukuje🤔

Oczywiście o to mi chodziło 👍😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Niezłe masz zacięcie, szczególnie w taką pogodę.

Mnie może się uda w weekend polatać 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, sanik napisał(-a):

Niezłe masz zacięcie, szczególnie w taką pogodę.

Mnie może się uda w weekend polatać 😀

Pogoda faktycznie momentami nie zachęca - zimno, wilgoć, syf straszny. Dlatego też staram się aktualnie na max. 2-2,5 h wyjeżdżać, bo to i tak inny wysiłek niż w cieplejsze pory roku… 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze km za mną na nowym starym rowerku 😛

IMG_3498.jpeg

IMG_3500.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, satanic napisał(-a):

I jak, zostaje?

Nie wiem , chyba za dużo się spodziewałem po sławnych gravelach , nie ma jakiegoś efektu wow ! Rower jak rower też trzeba pedałować 😃😃😃

Może jestem trochę przemęczony , dużo się wydarzyło na przełomie roku , też miałem przerwę w jeżdżeniu z 6 tygodni , pogoda też średnia do uzyskiwanie przyjemności z jazdy , dam mu jeszcze szansę , zmieniłem mostek , dokonałem ustawień pod siebie załóżmy że jest dobrze w sumie nic mnie nie boli jak jadę , plecy , dłonie , nadgarstki ok , ale nie ma takiej lekkości w czasie jazdy i z jazdy . 
zobaczymy jak będzie dalej wiosna lepsza pogoda itd .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Nie wiem , chyba za dużo się spodziewałem po sławnych gravelach , nie ma jakiegoś efektu wow ! Rower jak rower też trzeba pedałować 😃😃😃

Może jestem trochę przemęczony , dużo się wydarzyło na przełomie roku , też miałem przerwę w jeżdżeniu z 6 tygodni , pogoda też średnia do uzyskiwanie przyjemności z jazdy , dam mu jeszcze szansę , zmieniłem mostek , dokonałem ustawień pod siebie załóżmy że jest dobrze w sumie nic mnie nie boli jak jadę , plecy , dłonie , nadgarstki ok , ale nie ma takiej lekkości w czasie jazdy i z jazdy . 
zobaczymy jak będzie dalej wiosna lepsza pogoda itd .

Rower prezentuje się ładnie.

Pamiętaj o tym wpisie, żeby później móc rozgraniczyć co jest satysfakcją a co czystym przyzwyczajeniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi