Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, sanik napisał(-a):

Widzę, że będzie szybciej i dalej. Ciekawy jestem wrażeń.

Ja też 😛

2 minuty temu, satanic napisał(-a):

Czekaj, czekaj zaraz sprzeda😉😆

Nie kracz !

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, revolta4 napisał(-a):

Ja jutro , ma być ładna pogoda , i nowy rowerek , który stał od 23 grudnia !!! i czekał .

IMG_7994.jpeg

Nie rób jaj, niech dalej stoi nieużywany, nie brudź. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, sanik napisał(-a):

Widzę, że będzie szybciej i dalej. Ciekawy jestem wrażeń.

Wreszcie nie popełniłem błędu z wielkością nie kupiłem za dużego roweru , teraz musi poprostu podpasowac .

Teraz, Burns napisał(-a):

Nie rób jaj, niech dalej stoi nieużywany, nie brudź. 😅

Naprawdę w tym roku było tyle śniegu u nas …. Na południu nie było tyle ,pobiliśmy jakiś tam rekord na równinach w Mławie spadło 58 cm przez dobę , jeżdżę raczej całym rokiem , ale w tym roku mieliśmy zimę , zaspy i minus 21 stopni kilka dni .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Wisiał kilka miesięcy, od października, jak wrócił po serwisie kończącym sezon letni. Po prostu nie sprawdziłem przez cały ten czas stanu naładowania baterii i tyle 😉Ale teraz wszystko jest ok i w niedzielę na nim wyjadę, bo jutro ustawka gravelowa.  

Fafał, nie chce mi się wertować postów, ale jakoś na oko jak napisałeś wcześniej nie ładowałeś baterii od zakupu przez pi razy drzwi 6 miesięcy?Sorry ale gość co nie potrafi ogarnąć tak prostej czynności bo myśli o szarlotce z lodami, albo selfin (pozdrawiam) to nawet na linkę przerzutki nie zasłużył tylko jakąś ręczna korbkę pod jajkami! 😜

P.S. A to zapasowej nie sprzedają, którą wozi się naładowaną w jakiejś sakwie czy innym schowku? 🤪😜

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Burns napisał(-a):

Fafał, nie chce mi się wertować postów, ale jakoś na oko jak napisałeś wcześniej nie ładowałeś baterii od zakupu przez pi razy drzwi 6 miesięcy?Sorry ale gość co nie potrafi ogarnąć tak prostej czynności bo myśli o szarlotce z lodami, albo selfin (pozdrawiam) to nawet na linkę przerzutki nie zasłużył tylko jakąś ręczna korbkę pod jajkami! 😜

P.S. A to zapasowej nie sprzedają, którą wozi się naładowaną w jakiejś sakwie czy innym schowku? 🤪😜

Może miał zapasową ale nie naładowaną 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

No to pozostaje już tylko założyć dynamo. Tyle kilometrów kula, że jeszcze wszystkim kumplom z ustawki naładuje 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Burns napisał(-a):

No to pozostaje już tylko założyć dynamo. Tyle kilometrów kula, że jeszcze wszystkim kumplom z ustawki naładuje 😉

A może coś w tym stylu 😁😁😁

IMG_20260228_100751.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było trochę asfaltu , małe jeszcze ustawienia pozycji , hamulców , no trzeba się przyzwyczaić , 

IMG_8292.jpeg

IMG_8295.jpeg

IMG_8296.jpeg

Śniegu w lasach nadal dużo 

IMG_8299.jpeg

IMG_8298.jpeg

IMG_8297.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Burns napisał(-a):

To przewiń. Bo przy tej ilości kilometrów, jaką robię, to ładowanie baterii po pół roku byłoby jakimś rekordem świata 😉 A z tym zapasem to nie bardzo, bo w grupach szosowych ciągle jeszcze są kable - od baterii, która jest jedna, do przerzutek. To w GRX jest całkowicie bezprzewodowo. W szosie takie grupy u Shimano powinny się pojawić w tym roku. 

5 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Nie, no takiej do grupy szosowej to zapasowej nie mam. To niestety nie działa tak jak w SRAMie czy GRX. Zabawa z baterią w grupach szosowych to większa robota, bo przecież bateria jest jedna (w ramię albo sztycy), a do tego ciągle jeszcze kable. Po prostu, rower wisiał na ścianie, ja nie sprawdziłem przed wyjazdem stanu naładowania baterii i tyle 😉 Ale na jutro bateria jest już naładowana. 

Edytowane przez zegarkowo_rowerowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.02.2026 o 19:56, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Tak, jest oczywiście dłuższy łańcuch. Co do baterii, to nie wiem jeszcze. Póki co jej nie ładowałem, ale po tym, co pokazuje Garmin (stopień naładowania) to zakładam, że te deklarowane 700-1000 km to na spokojnie. 

No to przewijam, a jak zmieniłeś rower pod tyłkiem to już nie moja wina, że wróżką nie jestem. Tak czy siak nienaładowany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Burns napisał(-a):

No to przewijam, a jak zmieniłeś rower pod tyłkiem to już nie moja wina, że wróżką nie jestem. Tak czy siak nienaładowany...

Z tym ostatnim zgoda, nienaładowany 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Z tym ostatnim zgoda, nienaładowany 😜

Czyli SRAM mądrzejszy 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Burns napisał(-a):

Czyli SRAM mądrzejszy 😜

Pod tym względem to chyba lepsze rozwiązanie. Dlatego w GRX, który jest już całkowicie bezprzewodowy, jak SRAM, mam po prostu zapasową (i naładowaną) baterię 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Pod tym względem to chyba lepsze rozwiązanie. Dlatego w GRX, który jest już całkowicie bezprzewodowy, jak SRAM, mam po prostu zapasową (i naładowaną) baterię 😉 

Linka nie potrzebuję prądu 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jazda po szutrach na razie jest wykluczona, na ścieżkach mieszanina lodu, śniegu i głębokiego błota. 

Ale pogoda w końcu zaskoczyła w drugą stronę 😜

1772296802003.png

IMG_20260228_120010.jpg

IMG_20260228_163529.jpg

IMG_20260228_172557.jpg

IMG_20260228_172434.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Burns napisał(-a):

Czyli SRAM mądrzejszy 😜

Faktycznie rozwiązanie z wymiennymi bateriami wydaje się lepszym rozwiązaniem, dlatego shimano zapewne zdecydowało się na to.

Z drugiej strony obecne di2 krzyczy, że bateria wymaga doładowania i da się jeszcze przejechać ponad 100 km. A jak się to zignoruje, to przednia przerzutka zrzuca na małą tarczę i się wyłącza, a tylna działa jeszcze jakiś czas. Więc nie zostaje się nagle bez przełorzeń.

A co do mądrości Srama, to ciekawe kiedy opanuje działanie przedniej przerzutki, bo to już trwa lata, powychodziły nowe grupy, a problemy te same.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Track GPS, elektroniczne przerzutki i elektryczny napęd. Gdy dołożą żyroskop, człowiek będzie zbędny.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten rower przed każdą fotką jest przecierany szmatką na błysk?🤔

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Czy ten rower przed każdą fotką jest przecierany szmatką na błysk?🤔

Oczywiście. Nie jeżdżę brudną szosą. Brudny może być gravel, ale nie szosa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Dziś kolejne wyzwanie spd 

Też pamiętam, gdy pierwszy raz się wpinałem. Było przeżycie.

Ale najbardziej pamiętam wpięcie w bloki szosowe spd-sl. Na szczęście zrobiłem test próbny w piwnicy, bo inaczej na drodze bym się zabił.

Bloki były tak mocno ustawione, że aby się wypiąć musiałem buty ściągać 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi