Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś na spokojnie 🚴☀️

IMG_20260412_133106.jpg

IMG_20260412_145612.jpg

IMG_20260412_145638.jpg

IMG_20260412_151652.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj spokojnie, bo z piękniejszą połową😁

20260412_132048.jpg

20260412_124855.jpg

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, sanik napisał(-a):

Dziś na spokojnie 🚴☀️

IMG_20260412_133106.jpg

IMG_20260412_145612.jpg

IMG_20260412_145638.jpg

IMG_20260412_151652.jpg

Kurde podobają mi się te Twoje kółeczka 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Jak na razie to dobry zakup był.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Masz i nie marudź.

Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 

ELITEWHEELS 29er MTB Carbon Wheels Ultralekkie felgi rowerowe górskie o szerokości 28 mm i głębokości 24 M11 Straight Pull Hub C

https://a.aliexpress.com/_Ejjrx20

O 24 aktywują się kupony.

Przy finalizacji do kasy, musisz przełączyć na płatną wysyłkę dpd, tylko ona gwarantuje, że nie zapłacisz cła i vatu. Zapłacisz więcej, ale wyjdzie taniej i z gwarancją doatawy.

Zresztą jak tego nie zrobisz to producent sam cię o tym poinformuje i nie będzie chciał wysłać nierejstrowaną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Burns napisał(-a):

Masz i nie marudź.

Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 

ELITEWHEELS 29er MTB Carbon Wheels Ultralekkie felgi rowerowe górskie o szerokości 28 mm i głębokości 24 M11 Straight Pull Hub C

https://a.aliexpress.com/_Ejjrx20

O 24 aktywują się kupony.

Przy finalizacji do kasy, musisz przełączyć na płatną wysyłkę dpd, tylko ona gwarantuje, że nie zapłacisz cła i vatu. Zapłacisz więcej, ale wyjdzie taniej i z gwarancją doatawy.

Zresztą jak tego nie zrobisz to producent sam cię o tym poinformuje i nie będzie chciał wysłać nierejstrowaną.

Wiesz jak wydać czyjąś kasę . 😎zresztą już raz to zrobiłeś . W sumie jestem zadowolony mam kółka na piastach dt 350 , obręcze o szerokości 25 mm wewnętrznej też dt . Nic się z nimi nie dzieje przejechane około 20 tys km , tyle że bez skakania zawsze po suchym , 

IMG_8673.jpeg

Godzinę temu, sanik napisał(-a):

Jak na razie to dobry zakup był.

No i super , rower musi się też podobać w na takich szerokich wysokich obręczach wygląda dobrze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj byłem na rowerze i dzisiaj też jestem, ale mi się nie chce.

Z gofrem może przejdzie 😉

Bo Żona wysyła mi jakieś sygnały.

Gdy się szykowałem z przemęczenia i przejęzyczenia dodała: Pamiętaj kto umył ci "pidon" 🤣🤣🤣

IMG_20260412_180914.jpg

IMG_20260412_180923.jpg

Także pidobny mam dwa - czyste 🙃😉🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Burns napisał(-a):

Pamiętaj kto umył ci "pidon

A może nie zrozumiałeś aluzji na wieczór 😛😆😛😉😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Przy niedzieli coś Cię niesie

w góry lub na Święty Krzyż ..."

20260412_164315_2.jpg

Edytowane przez teston

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby z tego samego materiały
A poważnie, boli taka wycinka290322dab2bbb9773768635053743a08.jpga2839ad830f8f819893da81e78755659.jpg

Wysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stówka w Puszczy Kozienieckiej 

IMG_20260418_102938.jpg

IMG_20260418_171037.jpg

IMG_20260418_171409.jpg

IMG_20260418_170938.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj było chodzenie po górach, to dzisiaj jazda rowerem z żonką🙂

20260419_122503.jpg

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gravelek z kumplem z podstawówki 😜🤣

IMG_20260419_123404.jpg

IMG_20260419_170055.jpg

IMG_20260419_170257.jpg

IMG_20260419_170118.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, przymierzam się do zakupu okularów na rower, a że totalnie się nie orientuje w temacie, mam kilka pytań. Może pomożecie :)

• Na których producentów zwrócić uwagę? 
  • Czy fotochrom w ogóle potrzebny, gdy nie jeżdżę po zmroku / w pochmurną pogodę.
  • I tak naprawdę w czym takie okulary mają przewagę nad "normalnymi"? Na rowerze zacząłem trochę jeździć w zeszłym sezonie i ubierałem moje stare Ray-Bany z polaryzacją, ale wizualnie już mi nie pasują.
  • Raczej przymierzam się do jednorazowego zakupu, czyli takich w których nie trzeba co sezon wymieniać szkieł itp.
  • Dodam, że aktualnie jeżdżę totalnie rekreacyjnie (20-30km max).

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, evilym napisał(-a):

Panowie, przymierzam się do zakupu okularów na rower, a że totalnie się nie orientuje w temacie, mam kilka pytań. Może pomożecie :)

• Na których producentów zwrócić uwagę? 
  • Czy fotochrom w ogóle potrzebny, gdy nie jeżdżę po zmroku / w pochmurną pogodę.
  • I tak naprawdę w czym takie okulary mają przewagę nad "normalnymi"? Na rowerze zacząłem trochę jeździć w zeszłym sezonie i ubierałem moje stare Ray-Bany z polaryzacją, ale wizualnie już mi nie pasują.
  • Raczej przymierzam się do jednorazowego zakupu, czyli takich w których nie trzeba co sezon wymieniać szkieł itp.
  • Dodam, że aktualnie jeżdżę totalnie rekreacyjnie (20-30km max).

Możesz się spodziewać, że każdy poda Ci inną markę. Tu wiele zależy od osobistych preferencji, czasami zgrania z kaskiem itp. Nie skreślałbym szkieł fotochromowych. Sam ostatnio takie kupiłem, bo nie chciało mi się wymieniać szkieł na zmianę pogody. Są bardzo wygodne, nawet w słoneczny dzień jak wjedziesz do lasu to reakcja na zmiany w oświetleniu jest bardzo szybka. 

Sam używam głównie okularów Uvex i Oakley i jestem bardzo zadowolony. Okulary sportowe z reguły mają bardziej wyprofilowane szkła i oprawki tak, żeby powietrze opływało twarz chroniąc oczy i mocniej trzymają się na nosie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Artur74 napisał(-a):

Możesz się spodziewać, że każdy poda Ci inną markę. Tu wiele zależy od osobistych preferencji, czasami zgrania z kaskiem itp. Nie skreślałbym szkieł fotochromowych. Sam ostatnio takie kupiłem, bo nie chciało mi się wymieniać szkieł na zmianę pogody. Są bardzo wygodne, nawet w słoneczny dzień jak wjedziesz do lasu to reakcja na zmiany w oświetleniu jest bardzo szybka. 

Sam używam głównie okularów Uvex i Oakley i jestem bardzo zadowolony. Okulary sportowe z reguły mają bardziej wyprofilowane szkła i oprawki tak, żeby powietrze opływało twarz chroniąc oczy i mocniej trzymają się na nosie.

Dzięki za odpowiedzi!

Jestem totalnie zielony w temacie, więc wiele nazw totalnie mi nic nie mówi. Oakley znam. Uvex nie (ale już nadrabiam).

Znalazłem jakieś Siroko - ale opinie o tym, że są u nich wieczne wyprzedaże, trochę zniechęcają.

No to może faktycznie jeszcze bym nie skreślał fotochromów .

Nie jestem też do końca przekonany do większości tych sportowych dizajnów. Jak wspomniałem jeżdżę mało, bez rowerowego "stroju". Nawet kasku nie mam (chociaż myślę, żeby jednak kupić), więc chyba poluje w coś bardziej uniwersalnego.

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, evilym napisał(-a):

Dobry, krok. Coś na wzór Raybanowskich Wayfarerów które też mam.

Wpadły mi też w oko takie.

rb-3697-002-11-wings-ii_18560.jpg

Czytałem gdzieś, że te Tifosi mają dobry stosunek ceny do jakości. W sumie jakbym miał iść w typowo rowerowe, to właśnie szukałbym czegoś takiego.

Jesteś z nich zadowolony?

Bardzo,  fajnie się prezentują, wygodne nic nie uwiera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, evilym napisał(-a):

Czytałem gdzieś, że te Tifosi mają dobry stosunek ceny do jakości. W sumie jakbym miał iść w typowo rowerowe, to właśnie szukałbym czegoś takiego.

Jesteś z nich zadowolony?

Ja używam Tifosi z wymiennymi szkłami i jestem zadowolony, choć jakość wykonania w porównaniu do Oakley to przepaść.

Generalnie warto zainwestować w okulary typowo rowerowe, bo mają specjalny profil szkieł, aby wiatr (syf) nie podrażniał oczu oraz niektóre mają powłoki antyparujące lub otwory w tym samym celu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, evilym napisał(-a):

Dzięki za odpowiedzi!

Jestem totalnie zielony w temacie, więc wiele nazw totalnie mi nic nie mówi. Oakley znam. Uvex nie (ale już nadrabiam).

Znalazłem jakieś Siroko - ale opinie o tym, że są u nich wieczne wyprzedaże, trochę zniechęcają.

No to może faktycznie jeszcze bym nie skreślał fotochromów .

Nie jestem też do końca przekonany do większości tych sportowych dizajnów. Jak wspomniałem jeżdżę mało, bez rowerowego "stroju". Nawet kasku nie mam (chociaż myślę, żeby jednak kupić), więc chyba poluje w coś bardziej uniwersalnego.

Kask to jednak zalecam kupić w pierwszej kolejności, bo nie wszystko zależy od nas, a w razie upadku głowa często uderza w podłoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi