Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Pewnie siedzisz całymi dniami w pracy za biurkiem i oglądasz Rolexy to trochę ruchu Ci nie zaszkodzi ;) 😎💪

Dwa razy w tygodniu po 1,5-2 godziny, bez pokazywania rekordów km, strzelania selfiaczków i całej tej rewii mody. 😉 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Dwa razy w tygodniu po 1,5-2 godziny, bez pokazywania rekordów km, strzelania selfiaczków i całej tej rewii mody. 😉 

Wiem co masz na myśli, mi się już od tego niedobrze robi jedno i to samo 🤷‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Stronę wcześniej ustaliliśmy, że instastory bez makijażu nie uda się i nie przejdzie, więc tak być już musi. 🤪

A że dużo jeździ to niech już taka będzie jego nisza. Przynajmniej jest pogląd jak wygląda nowoczesne pedalarstwo :)

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dzisiaj już tylko jako GOŚĆ. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu jakaś drama.

A przy okazji ciekawy dokument.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tej mody rowerowej to coś w tym jest. Niedawno kupowałem rower w nowo otwartym Centrum Rowerowym w Zabrzu. Fajny sklep, wybór wszystkiego ogrom. Można potestować pomierzyć itp. Ja chciałem tylko rower ale sprzedawcy proponują kask, super gacie, super koszulkę i majciochy w grochy, lampki dzwonki i  bidony. Nie potrzebuję tego całego szpeju. Koszyk na bidon wymontowałem ze starego roweru, taśkę pod ramę też. O wszystkim mówili ale nie powiedzieli o najważniejszej rzeczy, że wentyle w kołach to nie są takie samochodowe tylko takie "presta" i chcąc sobie dopompować koła jak prawilny użytkownik roweru się zdziwiłem jak wziąłem pompkę z samochodu. Musiałem kupić jakiś adapter. Co do ubioru na rower to zwykłe jakieś gacie z Decathlonu do łażenia po szlakach, góra to polar, a jak będzie ciepło to krótkie spodenki i bawełniana koszulka. 26 lat tak jeżdżę i wszystko jest OK ale rozumiem, że jak się nie ma wszystkiego hiper duper to się nad jeziorko nie da dojechać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, K_J napisał(-a):

Co do tej mody rowerowej to coś w tym jest. Niedawno kupowałem rower w nowo otwartym Centrum Rowerowym w Zabrzu. Fajny sklep, wybór wszystkiego ogrom. Można potestować pomierzyć itp. Ja chciałem tylko rower ale sprzedawcy proponują kask, super gacie, super koszulkę i majciochy w grochy, lampki dzwonki i  bidony. Nie potrzebuję tego całego szpeju. Koszyk na bidon wymontowałem ze starego roweru, taśkę pod ramę też. O wszystkim mówili ale nie powiedzieli o najważniejszej rzeczy, że wentyle w kołach to nie są takie samochodowe tylko takie "presta" i chcąc sobie dopompować koła jak prawilny użytkownik roweru się zdziwiłem jak wziąłem pompkę z samochodu. Musiałem kupić jakiś adapter. Co do ubioru na rower to zwykłe jakieś gacie z Decathlonu do łażenia po szlakach, góra to polar, a jak będzie ciepło to krótkie spodenki i bawełniana koszulka. 26 lat tak jeżdżę i wszystko jest OK ale rozumiem, że jak się nie ma wszystkiego hiper duper to się nad jeziorko nie da dojechać :)

To tak jakbyś powiedział miłośnikom Patków, czy innych Rolexów, że nie trzeba mieć tych zegarków, aby zobaczyć godzinę. Bo jest w telefonie.

Koszulka bawełniana jest super, tyle że na szosę tak nie bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z założenia staram się nie jeździć po szosach. Wybieram raczej polne i leśne drogi aby nie wku...wiać kierowców. Jako kierowca sam często się wku...wiam na tych kolarzy w majtasach z lycry :)

Edytowane przez K_J

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przygotowania do MTB w Dolomitach. W lipcu mam zarezewowaną miejscówkę w Canazei. Zgodnie z włoskimi przepisami rower przewożony na haku musi posiadać taką tablicę (50cmx50cm😲).

20260411_045200.jpg

Tablica jest dwustronna i rewers może służyć w Hiszpanii oraz Portugalii😁

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, K_J napisał(-a):

Nie podążam za modą, ale ciuchy to wolę lepsze na rower nie hiper wypasione, ale zwykła odzież techniczna, bo jak Sanik napisał, bawełna na rower to słabo. A i jeżdżę MTB. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj było kółko z i do Brennej, przez Błatnią, Klimczok, Kotarz, Halę Jaworowa.

20260411_083034.jpg

20260411_091552.jpg

20260411_093256.jpg

20260411_095601.jpg

20260411_102153.jpg

20260411_114342.jpg

20260411_114928.jpg

20 godzin temu, K_J napisał(-a):

Co do odzieży, to też nie patrzę na "znaczek" tylko ma być wygodna, oddychająca i łatwa do prania. Bawełna jednak, w mojej jeździe MTB raczej się nie spisuje. 

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, piteks napisał(-a):

Przygotowania do MTB w Dolomitach. W lipcu mam zarezewowaną miejscówkę w Canazei. Zgodnie z włoskimi przepisami rower przewożony na haku musi posiadać taką tablicę (50cmx50cm😲).

20260411_045200.jpg

Tablica jest dwustronna i rewers może służyć w Hiszpanii oraz Portugalii😁

Tak z ciekawości jest ona absolutnie obowiązkowa? Pytam bo kilka razy byłem we Włoszech z rowerami "na haku" i nigdy nie mialem. Oczywiście bagażnik z tablicą rejestracyjną

Edytowane przez Olo_H

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Olo_H napisał(-a):

Tak z ciekawości jest ona absolutnie obowiązkowa? Pytam bo kilka razy byłem we Włoszech z rowerami "na haku" i nigdy nie mialem. Oczywiście bagażnik z tablicą rejestracyjną

Jest obowiązkowa. Mandat ok 90 euro ale to najmniejszy problem. Gorzej że mogą zakazać dalszej jazdy aż się nie założy tablicy. Trochę się naczytałem w internetach i nie będę kombinował. Majątku nie kosztuje, a przynajmniej spokojna głowa. 

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawka z udziałem Specialized. 

To był dobry dzień, choć nadal zimno 👍🚴🥶

1775921180777.png

IMG_20260411_164304.jpg

IMG_20260411_124647.jpg

IMG_20260411_195703.jpg

IMG_20260411_195411.jpg

Edytowane przez sanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, piteks napisał(-a):

Dzisiaj było kółko z i do Brennej, przez Błatnią, Klimczok, Kotarz, Halę Jaworowa.

20260411_083034.jpg

20260411_091552.jpg

20260411_093256.jpg

20260411_095601.jpg

20260411_102153.jpg

20260411_114342.jpg

20260411_114928.jpg

Co do odzieży, to też nie patrzę na "znaczek" tylko ma być wygodna, oddychająca i łatwa do prania. Bawełna jednak, w mojej jeździe MTB raczej się nie spisuje. 

Z włókien naturalnych najlepszy jest len. 

Tak twierdził mój dziadek, a spędzał na koszeniu wiele dni w pełnym słońcu i tylko koszule lniane nosił.

Ale z prawdziwego lnu, nie współczesnych lnianopodobnych wynalazków, których też zresztą jest niewiele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O mam zdjęcie z za zadu za Rafała 😜

FB_IMG_1775934335199.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez wylizanego gofra się nie liczy. 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Ja już myślałem, że tam jest napisane ,,rowa’’ 🤣 to by dopiero było zaliczenie 👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Muszę zapytać żonę czy zgodzi się na takie określenie 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minutes ago, Burns said:

Zaczynam śledzić ten wątek 🤣🔥

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Burns napisał(-a):

O mam zdjęcie z za zadu za Rafała 😜

13 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

11 godzin temu, Burns napisał(-a):

11 godzin temu, Londek napisał(-a):

Zaczynam śledzić ten wątek 🤣🔥

uśmiałem się - dobre :)

dzisiaj piekło północy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza dłuższa wycieczka w 2026 roku. Miało być pięknie i faktycznie było, ale też bardzo nieszczęśliwie. W pewnym momencie, radość z tego dnia, zabrał mi wypadek. Spinka łańcucha pękła w najgorszym możliwym momencie przez co zaliczyłem chyba największą glebę podczas moich przygód rowerowych...

No ale cóż... Czasu się nie cofnie...

Miłego oglądania!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napęd do wymiany , 

IMG_8765.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi