Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Zmienione tylko gripy, pancerze z linkami i nyple, są błękitne 😁😁😁

Screenshot_2024-02-07-08-02-07-18_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Sekcja_Eksploatacyjna napisał(-a):

@TomcioMikiPiękna geometria, krótka główka ramy zawsze sprawia że rower wygląda agresywnie. Kolorystycznie bardzo spójnie - jeździłbym w kreszowym dresie i opasce na czole😄

Dzięki. Rurki Tange potrójnie cieniowane 🤗🤗🤗 Wieszaki Dia-Compe i takie tam , nic nie zmieniam , jest po pełnym serwisie, wszystko leciutko chodzi 😁😁😁 Takie coś tam siedzi , pełna grupa 🤗 aaa cantilevery też są od Dia-Compe 😁

IMG_20240207_104506.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

🤗do usunięcia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co mała zajawka z moją nową ramą - jutro powinna do mnie dojechać i zacznie się przekładanie napędu, kół, kokpitu, itp. Co zdecydowało o tym, że ostatecznie postawiłem na nowego SuperSixa Evo?

1. To, że odpowiadała mi geometria poprzedniej ramy, a w nowej ramie jest dokładnie taka sama. To oznacza, że pozycja będzie dokładnie taka sama, jak poprzednio. 
2. To, że w najnowszej generacji Cannondale odszedł od kilku dyskusyjnych pomysłów (ogranicznik, szpara, specyficzny suport) i rama jest po prostu ...normalna. 
3. To, że jest lżejsza od poprzedniej generacji, choć to nadal (jak w przypadku mojego dotychczasowego roweru), podstawowy model ramy.
4. To, że nowa rama pozwala na bezproblemowy i dość schludny montaż w zasadzie dowolnego kokpitu, dzięki różnego rodzaju znajdującym się w secie podkładkom. Tym sposobem kokpit przeniosę 1:1, a to był dla mnie wsrunek podstawowy (dla przykładu w zasadzie nie do zrealizowania z ramą Factor Ostro WAM, którą w pewnym momencie też poważnie brałem pod uwagę). 
5. To, że dostalem bardzo dobrą ofertę cenową, a rama jest na gwarancji, z oficjalnej polskiej dystrybucji, z kompletem dokumentów. Dzięki temu wydałem znacznie mniej niż zakładałem na pomysł związany z wymianą ramy. 
6. To, że na Bikeshow.cc ostatnio pokazywano rower zbudowany na tej samej ramie (tylko w innym kolorze).
7. To, że na ramie jest duży i jasny napis CANNONDALE 😉

1707323618109-01.jpeg

Edytowane przez zegarkowo_rowerowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Póki co mała zajawka z moją nową ramą - jutro powinna do mnie dojechać i zacznie się przekładanie napędu, kół, kokpitu, itp. Co zdecydowało o tym, że ostatecznie postawiłem na nowego SuperSixa Evo?

1. To, że odpowiadała mi geometria poprzedniej ramy, a w nowej ramie jest dokładnie taka sama. To oznacza, że pozycja będzie dokładnie taka sama, jak poprzednio. 
2. To, że w najnowszej generacji Cannondale odszedł od kilku dyskusyjnych pomysłów (ogranicznik, szpara, specyficzny suport) i rama jest po prostu ...normalna. 
3. To, że jest lżejsza od poprzedniej generacji, choć to nadal (jak w przypadku mojego dotychczasowego roweru), podstawowy model ramy.
4. To, że nowa rana pozwala na bezproblemowy i dość schludny montaż w zasadzie dowolnego kokpitu, dzięki różnego rodzaju znajdującym się w secie podkładkom. Tym sposobem kokpit przeniosę 1:1, a to był dla mnie wsrunek podstawowy (dla przykładu w zasadzie nie do zrealizowania z ramą Factor Ostro WAM, którą w pewnym momencie też poważnie brałem pod uwagę). 
5. To, że dostalem bardzo dobrą ofertę cenową, a rama jest na gwarancji, z oficjalnej polskiej dystrybucji, z kompletem dokumentów. Dzięki temu wydałem znacznie mniej niż zakładałem na pomysł związany z wymianą ramy. 
6. To, że na Bikeshow.cc ostatnio pokazywano rower zbudowany na tej samej ramie (tylko w innym kolorze).
7. To, że na ramie jest duży i jasny napis CANNONDALE 😉

1707323618109-01.jpeg

ile wazy?

napis jest super 🤩, praktycznie taki sam jak w moim cannonie m2000 z 1992, ktorego kiedys ujezdzalem... eeeh wspomnienia 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a):

ile wazy?

napis jest super 🤩, praktycznie taki sam jak w moim cannonie m2000 z 1992, ktorego kiedys ujezdzalem... eeeh wspomnienia 😍

915 gram w rozmiarze 56. Ile w rozmiarze 54? Nie wiem... Poprzednia (w rozmiarze 54) to ok. 990 gram. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, ecipeci napisał(-a):

te kilkanaście gramÓW to czysty zysk ;)

Dla ścisłości, nie kilkanaście, a kilkadziesiąt. To po pierwsze. Po drugie, nie o gramy w tym przypadku się rozchodziło. A po trzecie, to Ty i tak wiesz wszystko najlepiej, więc dyskusja z Tobą jest tak samo produktywna, jak do tej pory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

915 gram w rozmiarze 56. Ile w rozmiarze 54? Nie wiem... Poprzednia (w rozmiarze 54) to ok. 990 gram. 

ooo nie spodziwalem sie, ze bedzie az tak lekka 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Dla ścisłości, nie kilkanaście, a kilkadziesiąt. To po pierwsze. Po drugie, nie o gramy w tym przypadku się rozchodziło. A po trzecie, to Ty i tak wiesz wszystko najlepiej, więc dyskusja z Tobą jest tak samo produktywna, jak do tej pory.

ja się nie miałem zamiaru wdawać w dyskusję z Tobą bo Ty o rowerach wiesz na pewno więcej ode mnie ;)

o pisownie mi chodziło mONdralo 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

ooo nie spodziwalem sie, ze bedzie az tak lekka 🤔

Wiesz, nie jest to Lab71, czy nawet Hi-Mod. I te kwestie też długo rozważałem. I prawda jest taka, że te lżejsze karbony to ogromna różnica w cenie. To po pierwsze. Po drugie, te ok. 100 gram (w przypadku Hi-Mod) czy 130-140 gram (w przypadku) Lab71, nie zrobią ze mnie lepszego kolarza. Na pewno natomiast zrobiłyby ze mnie dużo biedniejszego kolarza 😉 Kluczowa była kaestia wyeliminowania "ficzerów" poprzedniej ramy i łatwość adaptacji w zasadzie dowolnego kokpitu. Za dużo wydałem na ten od Schmolke Carbon - łatwo to sprawdzić, wielkiej tajemnicy nie zdradzę - ponad 1300 euro i warunek był taki, że bez problemu da się go przenieść 1:1. A w przypadku twj ramy taka możliwość istnieje, co pokazał też rower na Bikeshow.cc - tam na komponentach (mostek i kiera) od PRO. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne, fajne te rowery trochę podziwiam, że jako amator walczysz o te gramy wagi

Osobiście to oglądałem ten film na bikeshow.cc i co można powiedzieć 30 k zł za rower to dla wielu abstrakcja, ale wiadomo, każdy wydaje swoje, a kontrze do drogich rowerów to na kanale mikroprzygody jest fajny film drogich rowerach i pompowaniu balonika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Wiesz, nie jest to Lab71, czy nawet Hi-Mod. I te kwestie też długo rozważałem. I prawda jest taka, że te lżejsze karbony to ogromna różnica w cenie. To po pierwsze. Po drugie, te ok. 100 gram (w przypadku Hi-Mod) czy 130-140 gram (w przypadku) Lab71, nie zrobią ze mnie lepszego kolarza. Na pewno natomiast zrobiłyby ze mnie dużo biedniejszego kolarza 😉 Kluczowa była kaestia wyeliminowania "ficzerów" poprzedniej ramy i łatwość adaptacji w zasadzie dowolnego kokpitu. Za dużo wydałem na ten od Schmolke Carbon - łatwo to sprawdzić, wielkiej tajemnicy nie zdradzę - ponad 1300 euro i warunek był taki, że bez problemu da się go przenieśc 1:1. A w przypadku twj ramy taka możliwość istnieje, co pokazał też rower na Bikeshow.cc - tam na komponentach (motek i kiera) od PRP. 

Domyslam sie, ze to bedzie zwykle EVO, tym bardziej 915g jest niezle w rozmiarze 56. Jaka kolorystyka? ta z EVO 4? Czarny z bialymi wstawkami?
aaa i czym jest to bikeshow.cc, bo wlaze na strone a tam jakis poradnik do kupienia 

edytka: juz znalazlem, chodzi o kanal na youtube 

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tu szukasz.

Proszę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a):

Domyslam sie, ze to bedzie zwykle EVO, tym bardziej 915g jest niezle w rozmiarze 56. Jaka kolorystyka? ta z EVO 4? Czarny z bialymi wstawkami?
aaa i czym jest to bikeshow.cc, bo wlaze na strone a tam jakis poradnik do kupienia 

edytka: juz znalazlem, chodzi o kanal na youtube 

Tak, Evo 4. Są chyba dwa kolory, ja zdecydowałem się na ten czarny. W zasadzie ramy nie było, bo był rower do sprzedania w tym rozmiarze i na tej ramie. No i zacząłem prosić, żeby mi tylko ramę sprzedali, bo reszta mi nie jest potrzebna. No i zgodzili się 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Tak, Evo 4. Są chyba dwa kolory, ja zdecydowałem się na ten czarny. W zasadzie ramy nie było, bo był rower do sprzedania w tym rozmiarze i na tej ramie. No i zacząłem prosić, żeby mi tylko ramę sprzedali, bo reszta mi nie jest potrzebna. No i zgodzili się 😉

bardzo milo z ich strony :) 

a jak tam zalozysz swoj stary kokpit jesli rura widelca jest jakims jajkiem?
209716830_Screenshot2024-02-07at21_16_12.thumb.png.2c2cb8c5201bf16d38b530327fe1546b.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

bardzo milo z ich strony :) 

a jak tam zalozysz swoj stary kokpit jesli rura widelca jest jakims jajkiem?
209716830_Screenshot2024-02-07at21_16_12.thumb.png.2c2cb8c5201bf16d38b530327fe1546b.png

Z wykorzystaniem specjalnej, delikatnie podciętej podkładki, która jest w zestawie. Obejrzyj ten filmik, co wyżej jest wklejony. To ta sama rama, tylko inny kolor. W drugiej połówce tego filmu (ok. 14 minuty), na zbliżeniach da się zauważyć, jak to wygląda. Sklep i serwis też mi to potwierdził, bo specjalnie o to nawet pytałem 😉

Zresztą nawet Janka, autora tego filmu o to pytałem - też potwierdził, że nie ma z tym najmniejszego problemu. 

Oczywiście tym sposobem być może będzie widać kawałek kabli, no ale i tak nie będzie to tak, jak teraz mam, kiedy one do szpary muszą wejść...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

zegarkowo_rowerowo, z przykrością muszę przyznać, że Twój nowy rower będzie ładny.

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, tessio napisał(-a):

zegarkowo_rowerowo, z przykrością muszę przyznać, że Twój nowy rower będzie ładny.

;)

Mi też jest przykro z tego powodu. Bo przez chwilę rozważałem pomarańczową ramę, ale się opamiętałem 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Matko bosko szososko, całe szczęście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4. To, że nowa rama pozwala na bezproblemowy i dość schludny montaż w zasadzie dowolnego kokpitu, dzięki różnego rodzaju znajdującym się w secie podkładkom. Tym sposobem kokpit przeniosę 1:1, a to był dla mnie wsrunek podstawowy (dla przykładu w zasadzie nie do zrealizowania z ramą Factor Ostro WAM, którą w pewnym momencie też poważnie brałem pod uwagę). 
7. To, że na ramie jest duży i jasny napis CANNONDALE
1707323618109-01.thumb.jpeg.b84e35aa76867e91c9564b57c3231aed.jpeg

Zapowiada się imponująco! Fajnie że z „romantycznego kolarstwa” zrodziła się taka zajawka.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi