Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego Kaido2 , nie kryguj się :) 

Tempo 35 km/h na pagórkowatym terenie to już jest dobry wynik .

Gratuluję.

Ps. Mityczna "noga" , każdy chciałby ją mieć. 

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z jazdą mam tak , że muszę sobie pomagać sprzętem . Bo w lewej nodze brak sięgną Achillesa .

W wakacje robię po 40 km dziennie ( asfalt ) lub około 20 teren ( zabawa w błocie) . Ale zamierzam to poprawić . Jak zakończę składanie GT, to będzie konkretny terenowy test .

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WoW to na bogato, ja mam typa w pracy co kocha śmigać sobie rowerkiem 40km dziennie dojeżdża do pracy na nim , a jego rekord nazwijmy to życiowy to 1000km w 3 dni, to ja 1200 wykonałem przez rok!

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

No to  mamy podobnie, ja i Twój kolega tylko różnica jest taka że ja z pracy do domu i tak żeby było więcej jak te 40 km , a najlepiej 100-wa( jak wczoraj). Znam takiego co tysiaka strzelił w niecałe 2 dni. Tysia robiłem w 5 pod rząd, jazda typowo sportowa, dużo dobrych chopek, góry i avg minimum to 31 musiało być - jazdy solo rzecz jasna.

Kolego Kaido2 , nie kryguj się :)

Tempo 35 km/h na pagórkowatym terenie to już jest dobry wynik .

Gratuluję.

Ps. Mityczna "noga" , każdy chciałby ją mieć. 

Dla nich to jest lajt, zresztą i ja się nie zmeczyłem na tym 17-to kilowym klocu. Fakt szła już płyta oś (48/14) momentami. Jakby zaczeli rwać i który by poprawiał to miałbym już ciepło, a oni tam i 50-niekiedy lecą. Ci to akurat są wariaci, choć znowu ci z którymi jeździłem wcześniej nie lepsi, taki sam teren, zryw i 50.

Ja z jazdą mam tak , że muszę sobie pomagać sprzętem . Bo w lewej nodze brak sięgną Achillesa .

W wakacje robię po 40 km dziennie ( asfalt ) lub około 20 teren ( zabawa w błocie) . Ale zamierzam to poprawić . Jak zakończę składanie GT, to będzie konkretny terenowy test .

Nie powiem, spore utrudnienie, też spotkałem gości którzy mają tego typu problem, ale szczerze nie wgłebiałem się w ten temat. Goście sobie całkiem przyzwoicie radza, skurczybyki sie scigają, a sprzetu jakiegoś tam wyczesanego też nie mają, ale to im akurat wystarcza.

Spraw sobie szosę i miksuj na zmianę, nawet na samym asfalcie.

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolę mtb od szosy :) :)

Pedałowania bez ścięgna polega na tym , że trzeba naciskać podał niemalże piętą . Ale nie odczuwam jakiegoś tam dyskomfortu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę wstyd pisać,ale ja wczoraj pierwszy raz po zimie na rowerze. Zrobiłem 8km :( .... w zeszłym roku od marca do października 500km....

Jednak wciąż mnie to cieszy, mimo,że jest czasem ciężko przez stan zdrowia...

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać Kaido masz mocną ekipę . Ciekawe jaką średnia wykręcaja na rowerach szosowych.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odebrałem rower z serwisu i jest w tak pięknym stanie, że żal mi na nim jeździć.  :D

Chyba w końcu moje opony mtb odwiedzą trochę utwardzonych, suchych ścieżek rowerowych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opony mtb i rower mtb kochają błoto i nie lubią być zbyt czyste :)

Z doświadczenia mówię ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać Kaido masz mocną ekipę . Ciekawe jaką średnia wykręcaja na rowerach szosowych.

No szaleją niekiedy zwłaszcza jak przygotowują się pod wyścigi( mowa o zawodnikach). Normalnie na rundzie treningowej 43 km, kilka chopek w tym z 3 takie ciekawsze, avg 36 -38, przed wyścigami gdzie peleton się rwie kilka km przed kręchą i lecą finisze, a chopki są przelatywane na pełnej prędkości przekracza 40( trzeba by przejżeć ich Stravy, aby bardziej szczegółowo coś napisać) Grupa szkolna, o ile taka jedzie - avg max 32. Jedni jak i drudzy są siebie warci :) z tym , że Cyklofan nap..la cały rok, natomiast CykloOpole podchodzi do tego luźniej, jednak suma sumarum taka, że dają radę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opony mtb i rower mtb kochają błoto i nie lubią być zbyt czyste :)

Nie tylko błoto lubią :lol:

IMG_0196_2.jpg

IMG_0162aa.jpg

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też :);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śnieg się w tym sezonie kończy, czas się zaprzyjaźnić z błotem  :D

Wczoraj w drodze na Mogielnicę:

IMG_0315_2_a.jpg

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj jadę na ostatnią jazdę superiorem na górę Marcina ,a za tydzień już będzie GT :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny weekend na rower, miłej wycieczki!

IMG_0293_2_a.jpg

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam roweru crossowego, rozmiar ramy 19", sztywny widelec. Używany lub nowy w granicach 1500 zł

Obecnie biorę pod uwagę Giant Escape, Kross Seto, Merida Speeder T2, Scott Sub 10

Jest dużo fajnych ofert na allegro, ale wolę zakupić od osoby prywatnej z dowodem zakupu niż od handlowca.

Skłaniam się też bardziej w stronę v-braków niż tarczówek.

Nawet myślałem o złożeniu czegoś, ale nie mam doświadczenia i nie jestem pewien czy złożony rower będzie o wiele lepszy od gotowego.

Wszelkie propozycje mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie będzie lepszy, bo dostosowany do Ciebie. Ty wybierasz na czym przyoszczędzić, a nie producent. Do tego nie masz problemu z narzuconymi przez producenta długościami mostka, korb, szerokości kierownicy czy siodełka. Natomiast czy za 1500zł złożysz lepszy rower, niż gotowy, to inna kwestia. Podejrzewam, że nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 1,5 K nic sensownego nie poskładasz. Te marki są ok. A o krossie moje zdanie znasz . V to rozsądny wybór w tej cenie .

Ale jeszcze Ci zamieszam popatrz na tak zwany rower hybrydowy / fitness .

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hybrydowe to jak dla mnie zwykły zabieg marketingowy.

Konstrukcję już mam upatrzoną, a czy będzie to nazwane rowerem miejskim, crossowym czy trekingowym, to już bez znaczenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak z tych propozycji wziął bym meride . Ale ten scott z biegami w piaście też jest fajny .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do moich rozważań doszedł jeszcze Kross Pulso 1.

Czy Waszym zdaniem warto dopłacać ok. 600 zł do Inzai względem modelu Seto ? Oba z 2015 roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Meridke weź .. albo scotta...

Zbliżasz się do budżetu 2k :) , a zaczynałeś od 1k ;) .

To jest jak z zegarkami . Jak się wciągnie, to nie ma ucieczki :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie zauważyłem, dlatego bardziej się skłaniam w stronę Seto używanego w super stanie.

Na droższy rower jeszcze przyjdzie czas, ale nie teraz ;)

Już mam nawet na oku kilka :D Ale to za kilka lat.

A co jeszcze o tym sądzisz http://allegro.pl/giant-escape-48cm-kola-28-nexus-hamulce-rolkowe-i6073899668.html

Już po aukcji, ale czy to była okazja ? Rower z 2011 roku, Giant Escape 2, wymienione przerzutki na Nexus i hamulce.

Edytowane przez selphy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wyświetla mi się . Do krossa się przymkerz . Wspomniana " gumowość " ramy . ( Dlatego nie cierpię krossa i można się wiele naczytać o pękających ramach )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena faktycznie była niezła . Ale on bardziej jest miejski niż cross. Hamulce rolkowe - kiedy się przegrzeją potrafią przestać działać . Są dobre do miasta , na ścieżkę , to trochę mało .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi