Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Też mam, ale juuuż dawno nie używam.

A tak poza tematem, ktoś coś, dziś?

crossik.jpg

Było dobre moczenie przez suszenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzisiaj byłem na basenie wytaplać Raya, rower suszy się po wczorajszym myciu ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zrobiłem 30km pod wiatr ucząc się SPD :) Ino jedna gleba :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roznie to bywa. Ja sie wyglebilem pierwszy raz po kilku tysiacach. Chwila zawahania w lewo, czy w prawo i caly zestaw lezal na boku :)

Moj Neuron pozdrawia Twojego Nerve :) Mam go trzeci rok i zlego slowa na Canyona nie powiem.

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roznie to bywa. Ja sie wyglebilem pierwszy raz po kilku tysiacach. Chwila zawahania w lewo, czy w prawo i caly zestaw lezal na boku :)

Moj Neuron pozdrawia Twojego Nerve :) Mam go trzeci rok i zlego slowa na Canyona nie powiem.

A to już wtedy był Neuron? Myślałem że go wprowadzili na 2017r zamiast Nerve nie zmieniając nic poza nazwą  :) Dzięki :)

EDIT: No na bank Neuron to nowość na 2017  :blink:  A Ty go masz 3 lata?

Edytowane przez Mikołaj N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Neurona 8.9 :) Canyon na rynku szwajcarskim nazywa sie Purecycling, poniewaz Szwajcarzy maja swojego Canyona od bardzo dawna i zachodzlby konflikt interesow. Modele poszczegolnych rowerow tez mialy inne nazwy i byly one malowane na ramie zamiast "Canyon". U mnie na ramie jest tylko Neuron, a na szosie kolega ma np. Ultimate. Ty pewnie masz pod rama namalowane Canyon :)

edit

Teraz to juz sam stracilem pewnosc, az sprawdze przy okazji, ale pamietam, ze jak go kupowalem to te modele roznily sie nazwa i chyba hamulcami na rynek szwajcarski i europejski

Edytowane przez 70'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha! Nie wiedziałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jak sie wejdzie na strone Canyona to w okienku wyboru kraju i waluty nie ma Szwajcarii. Tak jak polityka Canyona, tak i strona internetowa jest oddzielna purecycling.ch :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedźmy, że kupię https://www.decathlon.pl/bluza-na-rower-300-mska-id_8343187.html i https://www.decathlon.pl/spodnie-na-rower-dugie-z-szelkami-300-mskie-id_8282708.html. Do tego przydałby się na wczesną wiosnę jeszcze jakiś bezrękawnik. Tylko co pod spód? Czy ta potówka http://www.decathlon.pl/koszulka-krotki-rkaw-700-id_8326534.html i koszulka http://www.decathlon.pl/koszulka-krotki-rkaw-700-id_8354149.html wystarczą? Wiem, że to zależy od człowieka, ale jak to wygląda według Waszego doświadczenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogę pomóc tylko w sprawie ciuchów letnich.

W ziemię nie jeżdżę.

Zwróć uwagę na spodenki, żeby miały dobry " pampers"

Nie wiem jak strój zimowy, ale letnie szorty kolarskie używa się bez bielizny ( tak gdybyś nie wiedział)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O bieliźnie juz wiem ☺ Zimą póki co nie mam zamiaru jeździć. Na razie od wiosny do jesieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na  temp od +5 w górę styka taka bluza https://www.decathlon.pl/bluza-na-rower-mska-500-id_8216556.html a pod spód: http://www.decathlon.pl/rkawki-na-rower-500-letnie-id_8315774.html + koszulka taka jak podałeś lub np ta jest ok http://www.decathlon.pl/koszulka-500-replica-fdj-id_8327999.html tylko ten FDJ. W każdym bądź razie macałem. Jakby było jeszcze zimno to na tą koszulkę wrzucasz to: http://www.decathlon.pl/koszulka-termoaktywna-dugi-rkaw-300--id_8343882.html?gclid=CKrOwNv8ytACFRAtGQodlvYESg i powinno być git.

Jeżeli chodzi o te spodnie to zrobiłem w nich minimum 25 koła i gdyby mi się nie przetarły na d..ie to nie kupowałbym drugich. Oczywiście tych przetartych używam dalej, bo zarzucam na nie  letnie jak jest już poniżej zera, tak jak np dziś było z samego rańca.

Co pampersa na gołą d..ę to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. jedni mają  dobrze przylegające gacie, inni jada na żywca, a jeszcze się znajdzie paru takich co podklei sobie wkładek higienicznych  nie rzadko damskich. ;)

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że wątek jest martwy od wczoraj, chciałbym go reaktywowac

Proszę wytlumaczcie mi kiedy przełącza się w przerzutkach shimano z Shadow plus z jednej pozycji w druga. Wiem, że zwiększa się sztywność. Ale kiedy tego używać i czy można zostawić przy sztywniejszej wersji? Nie uszkadza się w tedy przerzutka? Inaczej rozkładane są obciążenia, także teoretycznie coś się może zepsuć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęgło w domyśle załączamy jak jedziemy w ciężki teren.

A w praktyce, to nie wyłączamy wcale, ewentualnie jak rower zimujemy.

Nie uszkadza to w żadnym stopniu czynności naszej przerzutki.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi manetki zmiany biegow zaczeły świrować na mrozie....odczucie jakby linki były gumowe....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Woda w pancerzach.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. A jak ci to zmrozi na amen.....

Psikni czymś w pancerz, brunox lub coś podobnego.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naiwnie zapytam-skad tam woda?, rower garażuje w temperaturze pokojowej, jazda praktycznie tylko po jezdni....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana temperatur. Wyjście z ciepłego na zimne ( tak mi się widzi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że wątek jest martwy od wczoraj, chciałbym go reaktywowac

Proszę wytlumaczcie mi kiedy przełącza się w przerzutkach shimano z Shadow plus z jednej pozycji w druga. Wiem, że zwiększa się sztywność. Ale kiedy tego używać i czy można zostawić przy sztywniejszej wersji? Nie uszkadza się w tedy przerzutka? Inaczej rozkładane są obciążenia, także teoretycznie coś się może zepsuć.

Jak nie przeszkadza Tobie sztywna zmiana biegów to nie musisz w ogóle tego wyłączać. Ja nie wyłączam chyba ze wiem ze mam sporo trasy płaskiej to jaki nie zapomnę ku lepszemu wrażeniu zmiany biegu Se przełączę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana temperatur. Wyjście z ciepłego na zimne ( tak mi się widzi)

Dziekuję, myslę podobnie.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie przeszkadza Tobie sztywna zmiana biegów to nie musisz w ogóle tego wyłączać. Ja nie wyłączam chyba ze wiem ze mam sporo trasy płaskiej to jaki nie zapomnę ku lepszemu wrażeniu zmiany biegu Se przełączę :)

Czyli jest jakaś zmiana. Inaczej wchodzą kolejne przełożenia. Dzięki za wyjaśnienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie czuję różnicy na manetce żadnej.

Natomiast czuje jak sobie raz w teren specjalnie wyjechałem na wyłączonym sprzęgle. Różnica znwczna w lataniu łańcucha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest różnica na manetce. Sztywniejszy napinacz daje inny opór pod palcem. Ja mam Deore XT i jest wyczuwalne.

Edytowane przez Mikołaj N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi