Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Ulubiona pora roku :)92665b436c0d4a8d75f2fecf875bc3b0.jpg16e4b2f8fdacb06e57f06bec6155000d.jpgfb287af574a8fb9bc67a270f0a85fa87.jpg2db661e39d02dc46ee2b4c33d3af88ea.jpg

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Sądząc po śladach na drodze to chyba jeździłeś po czołgowisku :o

A na poważnie to Kampinos ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię takie warunki, ale jak jest ciepło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gustowne błotko

Ja dzisiaj zmieniłem klocki. Stare wyglądały tak.

43377f137bd6fd5e1c2d4bc4ba8d64d4.jpg

Do tego pierwsza próba wycentrowania przedniego koła. Już nie ściągnąłem opony, ale o klocki nie ocierają jak przed działaniami. Co do tylnego koła, pozwolę sobie zamieścić obraz, które mówi więcej niż tysiąc słów...

b2a6410ac2e732b150b91e4fef69baab.jpg

Oczywiście poszła szprycha od strony napędowej. Bez bacika i klucza do kasety nie naprawię. Teraz dylemat. Kupić narzędzia i zrobić samemu czy oddać na serwis. Jak oddam to jutro koło będzie ok. Jak kupie to tydzień bez roweru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez bacika i klucza da się jak najbardziej tylko to wymaga gimnastyki. Na tych starych klockach można było jeszcze pojeździć, ale jak nie hamowały to inna sprawa - wymieniałbym z marszu.

Jak jeszcze niszczyłem porządną stacjonarkę to grany był wentylator w tle, a ręcznik leżał  asekuracyjnie na ziemi. Bez wentylatora stado 1,5-ra litrówek by nie pomogło i żadne inne zabezpieczenia w tym na ramę. Niestety żoneczka wybiła mi ten durnowaty pomysł w postaci darmowego ogrzewania domu wyganiając na dwór i? To był świetny pomysł!

Buty - do jazdy w noskach używam sportowych z Lidla, może jeszcze znajdziesz " w ostatnich sztukach"

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nawet noski się nie sprawdzą. Testowałem.

Wentylator chyba kupie jakiś bo się z człowieka leje. Nie szaleje jakoś na tym ustrojstwie zbytnio. 10 km w pół godziny. Ale i tak się leje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego wyszedłem na dwór, pot ma się lać ale w zupełnie innych sytuacjach. Ani to komfort, ani jak dla mnie żadna korzyść, co w przypadku dworu jest zupełnie odwrotnie.

Noski nie, prędzej zatrzaski, ale buty  szosowe by trzeba przerabiać i to jest myśl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klocków jeszcze nie wyrzucałem. Będą jako awaryjne kurcze ale jak wymienić? Dodam, że mam jeszcze to plastikowe ustrojstwo pomiędzy kaseta a szprychami. Myślę, że to skutecznie ogranicza możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musiał bym jakoś blok osadzić w tylnej części buta. Tylko znowu but musi być powyżej kostki, bo wkładka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy jak lepciejsze kalesony dają radę bo jak zobaczyłem te profesjonalne spodnie zimowe z ceraty w podrzędnych sklepów sportowych to się przeżegnałem...

a880af37d3a823c328ea6ca34b3f62c7.jpg

Kolejnym etapem będzie przegląd odzieży roboczej! Naprawdę są wśród niej bardzo ciekawe rzeczy. No ale jest dosyć specyficzna szczególnie pod względem kolorów. Jadąc na rowerze wyglądałbym jak wracający od czyszczenie roweru u @Ulotny razem z malowaniem pokoju.

No to jest inna droga, ubrania wojskowe, militarne, taktyczne... Też duży wybór a najlepsze jest w tym, że są impregnowane i często wzmocnione kewlarem

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do portek roboczych - gdyby nie kieszenie to wyglądają zupełnie jak tekstylne spodnie do turystyki na moto. Jakościowo super.

ART22036WAC.JPG

Ja też chcę kupić jakieś spodnie żeby były nieprzewiewne, wiem wiem kadencja ale ja z kadencją mam problemy a jak zima się jeździ gdzieś w śniegu to ciężko myśleć o kadencji. Kumpel jeździ w jakichś spodniach moro, kupił w sklepie z odzieżą bhp/wedkarską, w sumie w tych spodniach wygląda jak myśliwy na rowerze  :lol:

fuel po ostatniej jeździe wyglądał tak - też trochę błota było ale nie chlapało wszędzie  :P

DSC_1753.jpg

dzisiaj poskakałem sobie miło po hopkach w lesie aż do tego momentu <_<

DSC_1755.jpg

W życiu każdego zegarka czy roweru nadchodzi ta czarna godzina i pojawia się pierwsza rysa. Trzeba będzie odkręcać blaty. Zbierałem się do oklejania roweru, teraz mam mobilizację żeby to ogarnąć, na suporcie są uchwyty do prowadnicy łańcucha, będzie trzeba coś ładnego wyrzeźbić. 

https://www.facebook.com/globalmountainbikenetwork/videos/1774944795913925/

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musiał bym jakoś blok osadzić w tylnej części buta. Tylko znowu but musi być powyżej kostki, bo wkładka.

No tak, I teraz albo się nie boisz..., albo to drugie, jednak jestem za tym pierwszym :) Nabywasz buty z płaską podeszwą najlepiej( choć ja bym brał Lidlowe i ciął co nie potrzebne), wyciągasz wkładkę ( we wszystkich się da) zaznaczasz oś geyasa, kupujesz tanie pedaliszcza z deca pod MTB, one mają nawet blaszki gwintowane do buciorów. Wypierd..sz odpowiedni otwór pod te wkłady w tylnej części buta, montujesz jak trzeba i cieszysz się zrobieniem kolesi na hopach i na prostych z pełnego obrotu. Tak bym to zrobił i system kolarsko forumowy p...lił.

Zobaczymy jak lepciejsze kalesony dają radę bo jak zobaczyłem te profesjonalne spodnie zimowe z ceraty w podrzędnych sklepów sportowych to się przeżegnałem...

Kolejnym etapem będzie przegląd odzieży roboczej! Naprawdę są wśród niej bardzo ciekawe rzeczy. No ale jest dosyć specyficzna szczególnie pod względem kolorów. Jadąc na rowerze wyglądałbym jak wracający od czyszczenie roweru u @Ulotny razem z malowaniem pokoju.

No to jest inna droga, ubrania wojskowe, militarne, taktyczne... Też duży wybór a najlepsze jest w tym, że są impregnowane i często wzmocnione kewlarem

Ale chopie, nie wyobrażam sobie ciemżkich gaci, akukat jeżeli chodzi o dól to nie musi być jakiś super cacy.... chroń tylko jaja bawełną :) Żadnych kalesraków.

.

.

.

Przypominam, zapierdalamy... minimum 90+ dotyczy tym ....bardziej  zimy :)

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na napinaczu chciałeś zaoszczędzić?

czy ja wiem czy zaoszczędzić, po prostu nie widziałem sensu posiadania napinacza. Co do jakiegoś gotowca a domowego - napinacz można dość tanio zrobić, nigdy jakoś nie wchodziłem w  temat napinaczy ale raczej są one zbudowane żeby współpracowały z 1 blatem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mówisz kaido, żeby zrobić sobie buty pod zatrzaski... Dalej nie kumam jak wpakować bloki w zwykły but nie niszcząc go..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poświęć jakąś parę czy choćby jeden but, otwory na śruby trzeba zrobić żeby dobrze zamocować blok 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buta musisz zniszczyć jeżeli chcesz go w tym wypadku dopasować pod siebie, niestety innego wyjścia nie ma, tracisz gwarę itd.. ale nie ma co się bać, to tylko rzecz nabyta, a może służyć... Nadmienię tylko, że najtańsze buty jeszcze jadą ze mną a mają ponad 30-ci kloców DST zrobione. Lidlowe musiałbyś ciąć, ale  są szosowe z płaską podeszwą( np Sidi) i tylko w sumie robisz dziury w odpowiednim miejscu i przenosisz blaszki.

czy ja wiem czy zaoszczędzić, po prostu nie widziałem sensu posiadania napinacza. Co do jakiegoś gotowca a domowego - napinacz można dość tanio zrobić, nigdy jakoś nie wchodziłem w  temat napinaczy ale raczej są one zbudowane żeby współpracowały z 1 blatem. 

Napinacz robiłchech z 2-ch blaszek i kółka samoróby na tokarce, ale na łożyskach z wentyla Intela. Napęd single 48/13 na radzieckim Uralu, szosowych kołach i .... napotkani chopcy mieli co robić siedząc tylko na kole :)

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja muszę pomierzyć mocowanie, coś z blachy na laserze się wypali albo na frezarce się dorobi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta blacha wewnątrz buta, tak jak pamietam, jest łukowato profilowana, podobnie podeszwa. Jak sie wkręci to do „cywilnego” buta z prostą podeszwą i bez wpustu wewnątrz na ta blache, to nie bedzie to mało delikatnie przeszkadzac ?

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde ja delej tego nie wiedzę.. Musiał bym zobaczyć jak się do tego zabrać.

Ale kusi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta blacha nie jest wygięta w banan, poza tym blacha byłaby pod wkładką, nie powinna stwarzać problemów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chopie, nie wyobrażam sobie ciemżkich gaci, akukat jeżeli chodzi o dól to nie musi być jakiś super cacy.... chroń tylko jaja bawełną :) Żadnych kalesraków.

Ja piszę o czymś takim

winter-base-layers-3-1456156926142-11j2s

winter-clothing-bike-tourin.jpg

a Ty pewnie

1449537383919-5uq1x6h4tgvi-1476457256470

a ta cerata z Decathlon to było to (na zdjęciu tego nie widać, ale zapewniam, że worek na śmieci to to samo ;) ):

big_81725ea15cb74f7e8e805888954ce622.jpg

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie nie pamietam jak bardzo ona jest wyprofilowana i druga rzecz, bloki mozna dokupic, ale to co jest w bucie dostaje sie z butami, a nie widzialem nigdy tej blachy oddzielnie w sprzedazy.

egzo18 tak naprawde najlepiej by bylo gdybys rozebral komus takiego buta i zobaczyl jak to jest zamontowane. Masz zmysl do majsterkowania, wiec na pewno bys sobie z tym poradzil.

Ostatecznie moge rozlozyc swojego buta i zrobic zdjecia, jezeli Ci to pomoze „ogarnac konstrukcje” :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Egzo18 musialby miec to pod pieta ? Moze wtedy daloby to rade.

Normalnie jest w okolicach srodstopia, no i 2-3 mm pod wkladka byloby wiecej, a to mogloby powodowac dyskomfort.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi