Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

@revolta4 cenowo wyszło baardzo fajnie

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Mowisz .... Troche sie zadreczalem ze drogo mnie to kosztowalo no ale mam jak chcialem . wszystko mniejwiecej z jednej polki . a nie przerzutka tyl . przod . kaseta . korba w wielu przypadkach rozbierznosc 4 polek osprzętu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie chcesz wiedzieć ile mi wyszła szosa, a ile MTB, tylko, że na nowych częściach

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no zdaje sobie sprawe ze wydac mozna tysiace. Tu chcialem uzyc urzywanych czesci jako nie zuzywalnych czyli rama kiera sztyca itd . a nowych czyli zuzywalnych naped . kaseta . lancuch . opony itd

Zobaczymy jak bedzie sprawowal sie na trasie 100km i wiecej o ile zostanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rama to też jest cześć, która ulega zużyciu. Aczkolwiek wiadomo, że rama jak się jej nie zabiję albo jak nie ma wady, to wytrzyma baardzo długo.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj znalazłem czas żeby podłubać przy rowerze - kable docięte, układ zalany płynem, przednie koło założone na próbę - coś tam hamuje  :lol:  zawleczki nie zaginałem bo w tyg pojadę po śrubki

DSC_1841.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tych tarczach chcesz jeździć z tymi hamulcami ? to rt56 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat tarcz jest w toku, może będą pod koniec miesiąca nowe, może później, do wiosny na pewno. Na razie rower wisi na stojaku.

a te to tak jak myślisz, RT-56. Póki nie ma nowych tarcz to te muszą być ale wątpię, żeby teraz zrobiły jakiś większy przebieg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jakiegos większego przebiegu im nie wróże z tymi hamulcami i klockami :P

Edytowane przez vandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dadza rade. Trzeba tylko miec buty z grubsza podeszwa :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lałeś według jakiego tutoriala? Ten GNBN jest bardzo dobry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarcze to element eksploatacyjny, te są spisane na straty więc nie ma problemu  :lol:

ehh a cały czas chodzą mi po głowie mody x-calibra w kierunku jazdy po płaskim i twardym. Jak widzę takie foty to jedyne co mnie hamuje to stan portfela :ph34r:

Beznbsptytuu.jpg

sztywny widelec i opony na wiosnę będą na 99%, gorzej z barankiem bo to ciągnęłoby za sobą większe koszty, tym bardziej klamkomanteki na hydraulikę albo adapter z linki na hydro. A co do błękitnego gravela wyżej -

20171005_Leon-van-Bon_AmericanEagleBlue_

rama nie wydaje się podobna?  :P  geo niemal pokrywa się z moim x-calibrem

a płyn chyba tak jak u nich - wtłaczanie od zacisku, później wężyk z woreczkiem na odpowietrznik i zaciskanie klamki. Powinno być ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zrobiłeś tsk jak oni opisują, to będzie ok. Chyba najlepszy tutorial w sieci.

Ten rower u góry... Co to jest i z którego kręgu piekła pochodzi? Ile mają te opony? Straszne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opony na oko to jakieś 45c, szerszych chyba nie ma. Ja bym widział u siebie chyba 35c, może 40c (nie ma chyba jakiegoś pośredniego rozmiaru), 32c jakieś takie wąskie mi się wydają. Ja tam jestem zakochany w tym foto  :P nawet kolor z moim x-calibrem się zgadza  :lol:

a co do takich dziwolongów - slate jest jeszcze bardziej pokręcony a geo - whyte friston, x-caliber z barankiem nie byłby jakimś objawieniem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slate już jakoś przeboleje.. A po tym to mi się koszmary po nocach będą śnić...

Cienkie opony to są dla mnie 23. Albo retro, to jeszcze mniejsze :)

Ale to szosy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kaido2 też się zastanawiam. Przecież nie będę przeplatał.

A po tym to mi się koszmary po nocach będą śnić...

Co się raz zobaczyło jest do nie odzobaczenia Tylko pieluche załóż na noc

@ecipeci, już dawno po Świętach. Coś się ruszyło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szosy fajne ale raczej bym sobie nie kupił, już nie raz pisałem, że nie chciałbym roweru, który ograniczyłby mi wjazd na leśną szutrówkę. Ten AE fakt - opony już niezły balon ale pewnie dlatego założyli bo mogli, rama takie przyjmuje więc czemu nie - jak komuś daje fun to jest ok. Inna sprawa, że każdy ma inne poczucie komfortu, ja szybko się przyzwyczaiłem do fulla i jak po czasie wsiadłem na x-calibra to nawyki z podnoszeniem tyłka nie zniknęły ale jakby mam opóźnienie i 2-3 strzały siodełkiem poczułem  :lol:  

Na szosie z żyletkami miałbym wrażenie, że na każdej nierówności przetrzasnę oponę czy uszkodzę obręcz, balon daje komfort psychiczny, który mi odpowiada  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się raz zobaczyło jest do nie odzobaczenia Tylko pieluche załóż na noc

Nie no bez przesady. :) obejdzie się bez ;)

Ale jak ktos mnie zapyta o definicję rowerowego monstrum... To będę miał odpowiedź :)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

suqub - chodzi o Orbee ? :)

jeśli tak to czekam, luty/marzec ma być

Edytowane przez ecipeci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi