Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Obejmuje i to jak, miałem aluminiową ex 6 a dostałem karbonową ex 9.8 :)

Bogatemu to i byk się ocieli...  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdej ramie się zdarza :)

Węgiel mówisz.... Zimę ciężką przewidujesz? ;)

Czy dobrze widzę, że rama jest taper, a widelec nie i są stery redukcyjne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie coś mi podejrzanie to 9.8 wyglądało, nie pamiętam żebyś się chwalił węglem  :P  to jedna z tych awarii, gdzie człowiek się cieszy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdej ramie się zdarza :)

Węgiel mówisz.... Zimę ciężką przewidujesz? ;)

Czy dobrze widzę, że rama jest taper, a widelec nie i są stery redukcyjne?

Tak, tak, tak.

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tak, tak.g

Ale żeś się rozpisał w powyższych postach - niech Cię gęś kopnie. Zadyszkę masz ?

A co do pękania ram - może czas schudnąć ? Szczególnie do carbonu. ;)

A co Treka coś często się im to zdarza - ake czym się mają przejmować jak wymieniają. Dobre imię zachowane ? Zachowane, to nie mają się nad czym rozczulać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

często? ja pierwsze słyszę żeby często. Ale tak jak napisałeś - jest gwarancja i nie ma spiny. Jak widać można mieć po kilku latach nową ramę i to jeszcze z upgreadem ;) YT z tego co pamiętam daje 5 lat na ramę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście było trochę informacji o pękających ramach, kolega miał ten sam problem w Garym, na szczęście też nie było problemu z wymianą.

Tylko pytanie, którego producenta rama nie pęka?

Jeśli chodzi o karbon to wg mnie powinien być wytrzymalszy, a jak nie to znowu wymiana, tylko na co, bo przecież nic gorszego dać nie mogą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak było z przekładką, ile był w serwisie ? Coś musieli zmieniać z racji upływu czasu i zmieniajacych się standardów ? Adapter w sterach już zauważył egzo. Bo co jak kolejna rama pójdzie za 3 lata to łacznie po 8 latach dużo zmieni się na rynku. Wyjdzie na to, że będą musieli dac cały nowy rower. Pytanie czy wtedy nie stanęli by okoniem, że tym razem to już z winy klienta, bo dwa razy ukłon to za dużo przecież raz zrobili mu już dobrze...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza sterami i ewentualnie osiami, wszytko powinno pasować chyba.

Ale fakt zmiana standardów montażowych e rowerach jest przerażająca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dzięki :)

Jeździliśmy z bikebrothers raz. Ja odpadłem na podjeździe na 30 km :)

Startowałem spod domu :)

Będzie ciepło, będzie więcej nagrań, z szosy i z mtb.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

wstyd sie przyznac ale od wrzesnia ni razu nie kreciłem :/

Musze ruszyć d*pę, bo strach pomysleć ile przytyłem. Na czwartkowe pojeżdzawki z BB to muszę sobie darować przynajmniej do maja :)

Seiko_BM + GW-9200 + GW-M5610 + Citizen_CB0011-18E + DAMASKO_DC_56 = WNM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeżdżą dalej? Ja praktycznie nie kręciłem od października. Trenażer ciut. Ale jestem na etapie sprzedaży tego urządzenia.

Bikebrothers to nie moja liga :) Na drugiej jeździe z nimi zgubili mnie i jeszcze jednego na 10km jak zaczęli podjeżdżać. ;)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie, u nich tez nie byłem z miesiąc. trenażer by mnie psychicznie zabił :D

Dam znać jakby BB coś mieli w tym kierunku robić

Okulary muszę dokupić bo moje wąskie jak sztylety Shimanowskie bryle przepuszczają pszczoły :) 

Seiko_BM + GW-9200 + GW-M5610 + Citizen_CB0011-18E + DAMASKO_DC_56 = WNM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam endura char binokle. Chwalę sobie. Nie są super szerokie, standardowe raczej.

Też nie byłem u nich długo. Nie mam kupowałem nic ostatnio stacjonarnie. A serwisuje sam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak było z przekładką, ile był w serwisie ? Coś musieli zmieniać z racji upływu czasu i zmieniajacych się standardów ? Adapter w sterach już zauważył egzo. Bo co jak kolejna rama pójdzie za 3 lata to łacznie po 8 latach dużo zmieni się na rynku. Wyjdzie na to, że będą musieli dac cały nowy rower. Pytanie czy wtedy nie stanęli by okoniem, że tym razem to już z winy klienta, bo dwa razy ukłon to za dużo przecież raz zrobili mu już dobrze...

Rower był u nich z tydzień, z przekładką nie było większych problemów, w zestawie oprócz ramy dali damper i adapter pod tylne koło, musiałem dokupić stery, suport, przednią przerzutkę bo tu jest direct, przy okazji zmieniłem hamulce na XT bo moje Avidy już nie dawały rady, zrobili mi przegląd reszty razem z przednim amorem, który był zajechany, dlatego podejrzewam dają lepsze ramy żeby klient nie marudził.

Znam przypadki wymiany całego roweru, tu też był taki scenariusz, jednak znaleźli ramę na 26 i dlatego dostałem tylko ramę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26? Który to rok? Adapter pod tylne koło czyli? Chyba nie miałeś zmiany standardu osi? Co do zmieniających się standardów - aż tak często ram nie zmieniają, co kilka lat dają coś nowego. Modele np 2014 a 2016 to było to samo więc poza przełożeniem osprzętu nic więcej nie trzeba robić. Fajnie, że dali nowy damper - starą ramę z damperem zabrali? Wkład suportu to normalne, że nowy - jak ktoś wymienia silnik w aucie to nie wkłada do niego używanego filtra  ;)  a przerzutka nowa bo przejście z alu na carbon - do carbonu obejmy nikt nie zakłada 

w takich wypadkach chyba zawsze można spodziewać się upgreadu - na magazynach przeważnie mają jakieś topowe ramy a nie pierwsze z brzegu z najtańszych wersji

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idealizujesz, inna rama może być inny rozmiar obejmy i ciąg przedniej przerzutki, inne długości dumpera, ale o tym lub podobnym wspomniał Ulotny. Poza tym 26 cali, nie oszukujmy się, to leżak magazynowy, może jeden z ostatnich dostępnych, przecież to nie ukłon, aluminiowych już nie było bo z racji ceny zawsze szybciej schodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26? Który to rok? Adapter pod tylne koło czyli? Chyba nie miałeś zmiany standardu osi? Co do zmieniających się standardów - aż tak często ram nie zmieniają, co kilka lat dają coś nowego. Modele np 2014 a 2016 to było to samo więc poza przełożeniem osprzętu nic więcej nie trzeba robić. Fajnie, że dali nowy damper - starą ramę z damperem zabrali? Wkład suportu to normalne, że nowy - jak ktoś wymienia silnik w aucie to nie wkłada do niego używanego filtra ;) a przerzutka nowa bo przejście z alu na carbon - do carbonu obejmy nikt nie zakłada

w takich wypadkach chyba zawsze można spodziewać się upgreadu - na magazynach przeważnie mają jakieś topowe ramy a nie pierwsze z brzegu z najtańszych wersji

Tak 26, rok 2013 lub 2014, adapter bo oryginalnie jest 12mm, ja miałem koło pod 9mm, ramę zabrali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli został im leżak na magazynie. :)

Moje tylne koło po zmianie kapsli też nadaje się pod 12. Teraz ma kapsle pod 9

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam takie darmowe leżaki lubię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasciwie to nawet dobrze jest sobie raz na jakis czas polamac rame :)

Zima, mozna wiec pocwiczyc na symulatorze :)

https://m.youtube.com/watch?v=vJxsElMPj3A

Edytowane przez 70'

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaraz wsiadam na mój tramwaj, u mnie pogoda ... przyzwoita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mały ruch w temacie...

Pokażę szpej jaki mi się uzbierał :)

24818f4900e3fd1fe992302c99ed64f7.jpg

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi