Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ms być tanio i ok, to światła gianta są spoko. Typowe migawki

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7d86bdca1a691dcc3a61448b6c6eeae9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o cos w takim stylu . mocne a male

e4392fd5cb73ef4cmed.png

Edit. Napisalem post nie widzac co u gory . ten wally fajny mam w treku . a przod ?

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to Bontrager. Albo dużo tańszy giant. Ale słabszy

Bontragery mam.

Diabolicznie mocne do swoich gabarytów. Ale drogie.

Gianty też mam. Słabsze, na baterie guzikowe, a nie na usb, dużo tańsze.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300Zl o losie kosmos cenowy . 100 zl to wszystko malo tego za dwie

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pisałem, że nieprzyzwoicie drogie :)

Za 40 około masz lampkę gianta. Całkiem ok. Też mam.

Giant

9d73e4f93f2a088bbc3558eaeacdb932.jpg

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Giant bardIej cenowo mi pasuje . a jak z swiatlem widoczne z daleka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to używam na mtb, jak wieczorem wracałem przez miasto. Typowe migawki. Cudów nie ma, ale są ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Wally z tyłu i jestem bardzo zadowolony.

Mam stojak z Lidla i jestem zadowolony. Jednak ostatnio zauważyłem, że kawałek łapy odpekl. Skleilem, zobaczymy czy wytrzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I chyba je kupie . chodzi mi o to zeby byc widocznym jak zaczyna sie sciemiac. jak jest pochmurno . jak trzeba doswietlic droge mam inne oswietlenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nadają się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W treku mam z tylu wally a z przodu z biedry lampke ale jest za slaba tak mysle . i potrzebuje cos do ghosta . najlepiej moze by bylo kupic jeszcze raz wally i dwie biale

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wally starczy w zupelnosci. Choc ta co pokazales na pewno ladniejsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AAA mają większą pojemność, są tańsze i bardziej ogólnodostępne nawet podczas wypraw niż baterie 2032

Lampki z aku ładowane przez USB zazwyczaj rozładują się właśnie wtedy gdy są potrzebne, w terenie ich nie naładujesz, są najdroższe, nie mają wskaźników poziomu naładowania. a nawet jak mają to długo nieużywana lampka wskaże full po czym rozładuje się w mgnieniu oka...

Aku nie wymienisz, jak nie doprowadzisz do rozlania AAA to takie lampki żyją dekadami.

Strata lampki za 30-50zł w wyniku kradzieży, zalania, rozbicia, zepsucia jest bardziej do przełknięcia niż tych droższych.

Ja osobiście nie uznaję innych niż na "paluszki".

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MACTRONIC ma biala i czerwona . wally i Ghost Eye

Sa na paluszki maja moc i zmieszcze sie w pieniadzach ktore zalozylem

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.centrumrowerowe.pl/lampka-prox-161w-pd769/?v_Id=75513

ja mam taką na przodzie, typowo jako lampka sygnalizacyjna ale jak jest kawałek drogi asfaltowej bez oświetlenia to też coś tam oświetla i nie jedzie się w ciemno, mała i tania.

Tylna taka:

https://www.szumgum.com/lampa-tylna-prox-aero-r-2-led-0-5w-usb.html

2 mocne diody plus 3 słabsze (ogólnie się zastanawiam po co one są) - na razie nie spotkałem się z mocniejszą lampką. Mgła czy nie, daje po oczach. Kumpel ma bontragery - przednia taka jak mój prox - tylko bontrager wiadomo że droższy a świeci tylko troszkę lepiej - dla mnie ta różnica w świeceniu nie uzasadnia różnicy w cenie (kumpel akurat swoje wygrał w konkursie, tak pewnie by ich nie kupił). Na początku się kłócił, że jego tylny bontrager świeci tak jak mój prox ale jak kiedyś jechał kawałek za mną to od razu przyznał, że się mylił  ;)

tylny prox ładowany usb, ogólnie aku wystarcza na dość długo (chociaż ja jej zbyt często nie używałem). W dzisiejszych czasach wielu ludzi ma powerbanki więc to nie jest już tak, że bateria padnie w trasie i nie ma jak naładować. Chociaż wiadomo, jest to wtedy bardziej problematyczne niż wymiana samej baterii.

Tylny prox to plastik ale całkiem solidny, myślę, że jak nie zepsuć jej specjalnie to będzie długo służyć. Przednia to alu więc nie ma lipy. W środku oring uszczelniający przed zalaniem, ogólnie polecam - jedną i drugą 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mi mieszacie

Edit. Trollu ludzie skreslaja twoja lampke bo nie oswietla drogi w ciemnosci i ciezko jezdzi sie w terenie a tak to same achy i ochy

Trzeba byc psychiczny i miec zapedy samobójcze zeby jezdzic w terenie z lampka sygnalizacyjna ktora nie ma dawac swiatla przed kolo tylko przed siebie

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie, nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby z taką lampką jechać w las. Ja w teren mam czołówkę która w sumie już wystarcza bo świeci całkiem ok ale cały czas noszę się z zamiarem dokupienia szperacza z aku na ramę.

a lampka sygnalizacyjna ma być mała i poręczna, można ją przypiąć np do plecaka i też będzie spełniać swoje zadanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam kiedyś zasiedziałego się u znajomych w Bemowie Piskim i wracałem rowerem po ciemku do Orzysza. Przekonałem się że to nie Warszawa, nie było żadnej poświaty, księżyca też nie, tylko gwiazdy. Lampki wtedy były na zwykle żarówki, wiec pożytku z niej nie miałem. Poradziłem sobie tak, że patrzyłem na gwiazdy i starałem się być pośrodku pomiędzy czarnymi dwiema ścianami lasu. I udałe się :)

A Wy koledzy jaką przyjemność czerpiecie w szlajaniu się nocą po lecie ?

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dzisiejszych czasach wielu ludzi ma powerbanki więc to nie jest już tak, że bateria padnie w trasie i nie ma jak naładować. Chociaż wiadomo, jest to wtedy bardziej problematyczne niż wymiana samej baterii.

Nie bądź śmieszny - będziesz siedział na krawężniku i czekał aż naładuje czy nawet podładuje się ? Równie dobry pomysł jak okrycie się kocem termicznym i przeczekanie aż zacznie świtać ;)

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie, nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby z taką lampką jechać w las. Ja w teren mam czołówkę która w sumie już wystarcza bo świeci całkiem ok ale cały czas noszę się z zamiarem dokupienia szperacza z aku na ramę.

a lampka sygnalizacyjna ma być mała i poręczna, można ją przypiąć np do plecaka i też będzie spełniać swoje zadanie

Jaka jest roznica miedzy nimi wygladaja bardzo podobnie i roznica w cenie 2 zl . dlaczego ?prox naos vs prox 161w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi