Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Recommended Posts

A tak poważnie należy zmierzyć szerokość tyłka w sklepie rowerowym i dobrać siodełko. Ja przesiadłem się z siodełka o szerokości 130 mm na 143mm . Zniknął problem z ocieraniem się i z drętwieniem palcy.

Co do twardości to już w zależności czy na rowerze jeździsz w bawełnianych spodenkach czy sportowych z pampersem. Do tych pierwszych miękkie siodełko najlepiej z wkładka żelowa. Natomiast do drugich może być twarde siodełko karbonowe. W większych miastach są sklepy z siodełkami testowymi i można ich popróbować.

Rower traktuję jak środek transportu a nie sprzęt sportowy. Od jedenastu lat ujeżdżam Kronana z trzybiegową piastą. Ciężki, ale wygodny i nie do zdarcia.

post-78636-0-78350200-1427268738_thumb.jpg

Za zegarek Ruhla jednej nocy nie przehula.

Panowie,

chodzi mi po głowie budżetowa szosówka. Nie mam absolutnie żadnego doświadczenia z takimi sprzętami i nie wiem, czy na dłuższą metę taki rower sprawdzi się w moim przypadku (jeżdżę rowerem krossowym). Sprzęt używany odpada. Zakładam, że zrobię do 2 tys km w tym roku. Jeśli się spodoba, to pewnie przesiądę się na coś lepszego, ale w tym momencie nie chcę topić dużych pieniędzy. Wytypowałem dwa modele:

Kross Vento 1.0

http://www.kross.pl/pl/road/vento-1-0

i

Merida Race 80

http://www.rowerymerida.pl/produkt968/race-80-rower-merida.html

Co sądzicie? Czy budżetowa szosówka ma w ogóle sens? Czy Merida, poza widelcem, jest lepszą propozycją? Różnica w cenie jest dość istotna i zastanawiam się, czy warto dopłacać? A może jakiś inny rower?

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Mój rozmiar (57 cm) niedostępny :(

Ale za to ma być 520 za 2 tygodnie. Co o tym rowerze sądzicie?

Edited by KamilZlg

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Dorzucam do listy tych, do których musze sie przymierzyc.

Dlaczego?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Edited by KamilZlg

Cześć,

Szukam roweru do jazdy po mieście, w ładniejsze dni dojazd do pracy + weekendowe wypady. Budżet 2000 zł. 

Do tej pory jeżdżę podobnym rowerem (giant escaper), ale ma on już ponad 10 lat i najwyższe czas na zmianę. Kupiłem go w erze "górali" (przepraszam za takie uproszczenie, ale tak to postrzegam) i będę bardzo dobrze wspominał jazdę na nim, chociaż poruszałem się w 99% przypadków tylko po mieście.

168903035.jpg

Jeździłem ostatnio trochę na ostrym kole, i nie jest to do końca to, ale mógłbym się przyzwyczaić. Chyba wolałbym jednak małą ilość przełożeń lub single speed.

Trafiłem na stronę polkabikes.pl i cremecycles.com (trochę ponad budżet) i szukam czegoś w podobnym klimacie. 

Podobają mi się tego typu rodzime projekty, ale boję się jakości tych rowerów. 

Czy ktoś miał do czynienia z ich wyrobami? Możecie ewentualnie polecić podobne inicjatywy/ lub rowery miejskie w takiej stylistyce, mogą być też "dużych" producentów. Może coś używanego?

Najlepiej jeżeli byłby to krajowy wyrób :)

Nie zależy mi jakoś specjalnie na osiągach, jeżeli chodzi o komfort to też nie jestem wybredny. 

A to nie widziałem. W każdym razie dawno nie pisał jak tam rower i nagle ta oferta.

No i u mnie w końcu otwarcie. Jak na pierwszy raz nie jest źle chociaż powrót dał mi trochę w kość niby ciepło ale wiatr dość mocno mnie spowalniał.

DqRsDuE.jpg

Hk3SYb9.jpg

N5Z8He6.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

U mnie koło 70km na singlu. Najdłuższy dystans jak na razie na tym rowerze. Pogoda dzisiaj miazga.

Ja też dzisiaj zrobiłem około 40 km. Było cieżko, ostatnia przejażdżka miesiąc temu skończyła sie zapaleniem płuc. Także trochę się rozruszałem ale klatkę piersiowa na sam koniec pobolewała.