Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Deruteze

Zegarek Ministra Nowaka?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mając żadnych oczywistych dowodów niewinności

Jedną z podstawowych zasad naszego systemu prawnego jest zasada domniemania niewinności. Udowodnić należy winę, a nie niewinność. Ale jak wiadomo nasz system prawny ewoluuje, chociażby powołując się na zasady prawne, które w nim nie funkcjonują, ale akurat dają uzasadnienie "słusznego" wyroku. Możliwe więc, że Nowak będzie musiał udowadniać niewinność.

Oczywiście zachowanie Nowaka jest pokrętne i niegodne osoby publicznej (nie dlatego, że lubi drogie zegarki :)), ale pisania na forum "aktów oskarżenia" połączonych w zasadzie z wyrokiem, nie rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co ja osobiście uważam, że jak ktoś gustuje w zegarkach po 40 tyś zł to jego życie powinno wyglądać w mierę proporcjonalnie co dawałoby np Ferrari w garażu. :)

Że co mam zachwianego?Szablony,standardy,kanony - co to się Panie porobiło na tym świecie! To już nie można Rolexa do białych skarpetek i sandałów założyć :-)?

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ubrać, do białych skarpet i sandałów to Rolexa się ubiera.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam , ale się nie poprawię :-). A swoją drogą - dlaczego "oni" nie "ubierają" się w ten sposób???

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyt: " ,,, kolego forte; to jest forum miłośników zegarków , a nie forum oceny polityków; od tego masz; onet, wp, pudelka itp",

Fakt, to "forum miłośników zegarków". Piszę jednak w "podforum" PO GODZINACH, gdzie wcześniej zauważyłem, że można nawet pisać całe wątki o perfumach. Nie widzę zatem niestosowności z mojej strony. Drugą część zdania z cytatu powyżej traktuję oczywiście jako żart, gdyż inaczej zwątpiłbym w twierdzenie, że miłośnicy dobrych zegarków to przeważnie ludzie o szerokich horyzontach i niezwykle tolerancyjni .... Chociaż jednak rzeczywiście "przeważnie".

F.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy są tolerancyjni pod warunkiem, że każdy przeczyta dokładnie to co chciałby przeczytać, następnie zaczyna się przekonywanie, udowadnianie, gra słów polegająca w uproszczeniu "aby moje było na wierzchu", dalej następują różne numery, obrażanie się, ewentualnie kogoś, czasem uda się czymś błysnąć, po czym zaczyna się brak tolerancji choć nikt do tego się zazwyczaj nie przyznaje - wyrzuty że to OT etc.

Czasem trafi się ktoś zawzięty i poluje na danego forumowicza, śledzi wpisy i szuka wpadki aby wyjść z twarzą z pojedynku, czyli zmyć swoje winy i zamazać złe wrażenie, czasem ktoś komuś wchodzi głęboko ... oczywiście w życiorys. Nie, nie to nie to o czym myśleliście choć takie przypadki też są bardzo częste. Ostatnimi czasy jest przewaga stagnacji i braku rozwojowych tematów, gorących (takich do dyskusji - nie wiem o czym znowu myśleliście).

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy są tolerancyjni pod warunkiem, że każdy przeczyta dokładnie to co chciałby przeczytać, następnie zaczyna się przekonywanie, udowadnianie, gra słów polegająca w uproszczeniu "aby moje było na wierzchu", dalej następują różne numery, obrażanie się, ewentualnie kogoś, czasem uda się czymś błysnąć, po czym zaczyna się brak tolerancji choć nikt do tego się zazwyczaj nie przyznaje - wyrzuty że to OT etc.

Czasem trafi się ktoś zawzięty i poluje na danego forumowicza, śledzi wpisy i szuka wpadki aby wyjść z twarzą z pojedynku, czyli zmyć swoje winy i zamazać złe wrażenie, czasem ktoś komuś wchodzi głęboko ... oczywiście w życiorys. Nie, nie to nie to o czym myśleliście choć takie przypadki też są bardzo częste. Ostatnimi czasy jest przewaga stagnacji i braku rozwojowych tematów, gorących (takich do dyskusji - nie wiem o czym znowu myśleliście).

Masz rację, ostatnio to zdecydowana stagnacja a i ciężko wchodzić w polemikę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podniecacie sie jaki zegarek ma minister jakby to mialo jakies znaczenie ( jezeli nie byly to lapowki ) ma pieniadze kupuje , w Stanach smaili sie z Obamy ze nosi/nosil kwarcowego Taga .

Moze to dam Wam troche domyslenia , czemu ktos mialby sie wstydzic tego ze osiagnalw swoim zyciu sukces finansowy :blink:

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podniecacie sie jaki zegarek ma minister jakby to mialo jakies znaczenie ( jezeli nie byly to lapowki ) ma pieniadze kupuje , w Stanach smaili sie z Obamy ze nosi/nosil kwarcowego Taga .

Moze to dam Wam troche domyslenia , czemu ktos mialby sie wstydzic tego ze osiagnalw swoim zyciu sukces finansowy :blink:

Sukces to odniósł Denzel Washington i dlatego nosi kwarce za 5 dolców. Gdyby Pan Nowak zapłacił za to co widocznym było na jego nadgarstku to by nie było problemu. Niech Pan Nowak nosi co chce, może nawet poszetkę nosić w tylnej kieszeni spodni a zegarek na nodze jeżeli ma na to kwit. Oczywiście w pracy powinien mieć wszystko na miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba faktycznie niepotrzebnie sie odezwalem , poniewaz nie wiem co sie dzieje w Polsce i nie bardzo mnie to interesuje to niezrozumialem tematu , wydawalo mi sie ze tematem jest glownie to ze minister ma drogie zegarki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Stanach smaili sie z Obamy ze nosi/nosil kwarcowego Taga .

A nosił ? Nie chodziło to o TIMEXA ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazywali na zblizeniu Taga , chociaz Timexa chyba tez ma . Ogolnie to w przeciwienstwie do Clintona , zegarki go chyba zbyt nie interesuja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyt: " ,,, kolego forte; to jest forum miłośników zegarków , a nie forum oceny polityków; od tego masz; onet, wp, pudelka itp",

Fakt, to "forum miłośników zegarków". Piszę jednak w "podforum" PO GODZINACH, gdzie wcześniej zauważyłem, że można nawet pisać całe wątki o perfumach. Nie widzę zatem niestosowności z mojej strony. Drugą część zdania z cytatu powyżej traktuję oczywiście jako żart, gdyż inaczej zwątpiłbym w twierdzenie, że miłośnicy dobrych zegarków to przeważnie ludzie o szerokich horyzontach i niezwykle tolerancyjni .... Chociaż jednak rzeczywiście "przeważnie".

F.

Naprawdę nie widzisz różnicy między perfumami, a rzucaniem oskarżeń? Cóż niektórych horyzonty ograniczają się głownie do postów po godzinach :D

Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazywali na zblizeniu Taga , chociaz Timexa chyba tez ma . Ogolnie to w przeciwienstwie do Clintona , zegarki go chyba zbyt nie interesuja

Ciekawe. Śmiali się z TAGA a z Timexa nie. A wiesz co Clinton ma ciekawego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clintona miałem przyjemność spotkać raz face to face i wtedy ba ręku miał Franck Muller, gdzieś mam artykuł pod tytułem zegarki prezydentów, jak znajdę to wkleje tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Dlatego, że stwierdzić można już teraz (bez orzecznictwa) w sposób oczywisty, że Nowak naruszył (złamał) prawo: nie wpisał zgodnie z ciążącym na nim obowiązkiem do "deklaracji poselskiej" posiadanych dóbr materialnych w tym zegarków, nie wykonał czynności administracyjnych związanych z czasowym wykorzystaniem przedmiotów - przyjęciem dóbr materialnych należących (wg, Nowka) do osób trzecich (zegarki - umowa użyczenia). Pomijam oczywiście kłamstwa związane z wizytami w klubach - powodujące mocne i negatywne zakrzywienie optyki opinii społecznej.

Może zapomniał ?. Palikot zapomniał, że ma samolot, to Nowak mógł zapomnieć o zegarku :). Zresztą mniejsza z tym. Idę oglądać mecz. Właśnie trwa drugi półfinał MŚ w hokeju: Szwajcaria vs. USA.

Ostatnimi czasy jest przewaga stagnacji i braku rozwojowych tematów, gorących (takich do dyskusji - nie wiem o czym znowu myśleliście).

Może to trwały kierunek forum KMZiZ ?. Tematy rozwojowe czasem są podrzucane i szybko znikają, bo wypowiadają się w nich dwie, góra trzy osoby. Jeżeli 97% Klubowiczów nie obchodzą szczegóły dotyczące konstrukcji zegarków, a ocena czasomierza kończy się na stwierdzeniach typu: fajna tarcza, za duża koperta, zamiast paska wolałbym bransoletę lub na odwrót, to efekt jest taki jaki jest. Bardziej ludzi interesuje co zjeść, tematy o wyborze samochodu, perfum czy golarki. Obraz forum kształtują Klubowicze i to oni decydują o popularności lub śmierci wątku. Merytoryczne tematy zegarkowe umierają szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście chodzi o skromność, ale przede wszystkim o przestrzeganie stosownej etykiety, z którą trzeba się zapoznać jako minister jeśli wcześniej się jej nie zna. Inna etykieta obowiązuje artystów estradowych, a inna polityków. Myślę, ze Nowak nie zna żadnej z nich. Trauma życia w kraju, gdzie: chodzi się do pracy w białych skarpetach i sandałach, gdzie klaszcze się w samolotach, gdzie nosi się polistyrenowe garnitury ... itd. jest tak wielka, że w sposób ewidentny rzutuje na psychikę człowieka.

Problem Nowak jest psychologicznym problemem "nieudźwignięcia awansu".

Odsyłam Nowaka do literatury etykiety Edwarda Pietkiewicza i psychoanalizy Freuda ...

Zanim zostanie się ministrem, wsiądzie się do rządowej limuzyny i założy dobry zegarek na rękę ... trzeba się trochę nauczyć, jeśli zasadniczej wiedzy nie wyniosło się z rodzinnego domu.

F.

Uwielbiam takie pretensjonalne, pełne bufonady teksty :)

Pochwalże się forowiczu co żeś takiego osiągnął? Kim jesteś, co reprezentujesz sobą w tzw. realu? Co Ty takiego szczególnego i ogólnego wyniosłeś z domu? Bo w necie to widać, że umiesz potępiać w czambuł no i znasz kilka typowych chwytów internetowej retoryki; np. odsyłanie do Freuda, chrystianizację etykietą etc. :unsure:

To forum istnieje pewnie kilka lat i ma co najmniej kilkuset członków, w tym Ciebie (?) W tym samym czasie w naszym kraju było może kilku ministrów transportu, w tym Nowak. Dla mnie to prosty dowód na to, że wyjściowo nie masz startu do tego człowieka :) Na dodatek to elegancki, przystojny facet. O Tobie nie wiadomo nic. Ale żadne z powyższych nie powstrzymuje Cię przed zjadliwymi komentarzami...

Ciekawe z której części domu wyniosłeś tą manierę krytykanctwa? A może poznając kolejne dzieło jakiegoś guru od etykiety opuściłeś rozdział o kindersztubie i niedowartościowywaniu się kosztem maluczkich niedoetykietowanych? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to już zaczynają świetne posty lecieć. Prośba do moda - może by tak zamknąc temat zanim ktoś napisze za dużo bo tas dyskusja i tak do niczego( dobrego) nie prowadzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam takie pretensjonalne, pełne bufonady teksty :)

Pochwalże się forowiczu co żeś takiego osiągnął? Kim jesteś, co reprezentujesz sobą w tzw. realu? Co Ty takiego szczególnego i ogólnego wyniosłeś z domu? Bo w necie to widać, że umiesz potępiać w czambuł no i znasz kilka typowych chwytów internetowej retoryki; np. odsyłanie do Freuda, chrystianizację etykietą etc. :unsure:

To forum istnieje pewnie kilka lat i ma co najmniej kilkuset członków, w tym Ciebie (?) W tym samym czasie w naszym kraju było może kilku ministrów transportu, w tym Nowak. Dla mnie to prosty dowód na to, że wyjściowo nie masz startu do tego człowieka :) Na dodatek to elegancki, przystojny facet. O Tobie nie wiadomo nic. Ale żadne z powyższych nie powstrzymuje Cię przed zjadliwymi komentarzami...

Ciekawe z której części domu wyniosłeś tą manierę krytykanctwa? A może poznając kolejne dzieło jakiegoś guru od etykiety opuściłeś rozdział o kindersztubie i niedowartościowywaniu się kosztem maluczkich niedoetykietowanych? :)

Racja - Ci co krytykują ministra Nowaka i płemiera - to nie ludzie, to wilki.Wywalić ich z Klubu!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jak min.Nowak lubi sie wymieniac to ja chetnie i nie pytam skad ta lewizna-jak mowil Henio Lermaszewski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadzwoń może się wymieni :D

może już czas na zamknięcie tematu

Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.