Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Tommaso

Nowa Certina DS

Rekomendowane odpowiedzi

jaki ma sens porownywanie starszej ETY C01 z ktora tissot mial problemy do obecnej 07 (23 kamienie + elementy z tworzywa syntetycznego przypominajacego struktura krzem) ?

dla zainteresowanych wersja 125th anniversary, ktora zakupilem po calej dobie ma odchylenie 4s na minusie (porownywane z zegarem synchronizowanym po NTP na moment przez odczytem)

w zestawie oprocz "sztywnej karty" gwarancyjnej jest dodatkowo karta potwierdzajaca autentycznosc - edycja jubileuszowa, zegarek prezentuje sie na zywo niesamowicie, nie jest tak uniwersalny jak zwykla ds-1 klasyczna na bransolecie i z czarna tarcza, ale do eleganckiego ubioru na codzien - bajka

chyba trafil mi sie niezly egzemplarz, dodam, ze caly dzien zegarek byl w dosc intensywnym ruchu, noca zegarek odlozony w pozycji poziomej

ojciec zas trafil na egzemplarz DS-1 ktory ma odchylenie dobowe 2s na plusie, ale to klasyczna eta 2824-2 (niezla trafil zylete, bo to bez COSC), ciekawe jak bedzie po czasie jesli chodzi o te dokladnosci, zegarki maja po kilka dni

co do awaryjnosci powermatica u certiny, to kupujac w sporym sklepie gdzie sprzedaja tego mase, jeszcze nie mieli / nie przyjmowali zadnego egzemplarza na naprawie gwarancyjnej dlatego jeszcze raz napisze - nie porownujcie problemow starszego mechanizmu C01 w tissotach, to jest inna konstrukcja

jak bede mial z nim jakies problemy to odezwe sie tu i dam znac

Posiadam od prawie 4 miesięcy Tissota na Powermaticu, mam bardzo pozytywne wrażenia, jeśli chodzi o uzytkowanie. Odchyłki są minimalne 1-2 s doba. Czasami 0 ! Jak będę miał chwilkę czasu to dokonam pomiarów i wstawię w formie wykresu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem tę limitowaną Certinkę u znajomka,ładnie się prezentuje .Z tego co powiedział, to niewielkie 2s/d odchyłki.Cena nie za wysoka ,chyba warto taką zafasować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja 125th prezentuje się naprawdę imponująco. Właśnie myśle o zegarku w takim stylu. Na pewno jest na mojej krótkiej liście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W chwili obecnej po dość krótkim użytkowania 2s na minusie, zegarek wyłącznie na ręku plus rotomat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka dni temu oglądałem ten zegarek w salonie i powiem Wam szczerze, że zdjęcia dostępne w necie kompletnie nie oddają tego jak świetnie prezentuje się w rzeczywistości. Tak jest zresztą z większością zegarków, ale w tym przypadku szczególnie. Na żywo rzuca się w oczy przede wszystkim wyjątkowo wypukłe jak na szafir szkiełko, które w połączeniu ze specyficznie zagiętą na obrzeżach tarczą zamyka się w niesamowity efekt.

Po obejrzeniu fotek w necie wybrałem się aby obejrzeć model z czarną tarczą bo takie preferuję, ale ku mojemu zaskoczeniu na żywo bardziej do gustu przypadła mi biała DS-ka. Od spodu powermatic prezentuje się równie klimatycznie - rotor jest czarny i opatrzony emblematem żółwia, co fajnie kontrastuje z całą resztą. Przepiękny zegarek i kompletnie inny w stylu od wszystkiego co Certina robiła do tej pory. Najchętniej kupiłbym już teraz, ale chyba poczekam aż nieco stanieją (obecnie 2250 zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbijam temat. Też chciałbym poznać jak sprawdziła się nowa ETA w praktyce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

No właśnie Panowie, coś, ktoś powie więcej ?. Sam zaczynam pomału rozważać temat zakupu zegarka do marynarki i Certina DS powermatic 80 kusi mnie coraz bardziej. Ale pozostaje w sumie chyba nie do końca rozstrzygnięta kwestia awaryjności tego mechanizmu. jedni pisali, ze świetny inni, że słyszeli o wielu reklamacjach. A jak po dłuższym czasie użytkowania?. Ktoś jeszcze podzieli się opinią ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie Panowie, coś, ktoś powie więcej ?. Sam zaczynam pomału rozważać temat zakupu zegarka do marynarki i Certina DS powermatic 80 kusi mnie coraz bardziej. Ale pozostaje w sumie chyba nie do końca rozstrzygnięta kwestia awaryjności tego mechanizmu. jedni pisali, ze świetny inni, że słyszeli o wielu reklamacjach. A jak po dłuższym czasie użytkowania?. Ktoś jeszcze podzieli się opinią ?

Myślę, że gdyby coś złego się działo wątek miałby juz co najmniej 1000 stron.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. To pewnie wbrew standardowym narzekaniom zanim się go poznało - całkiem dobry mechanizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niemal po roku też podbiję temat w kontekście poruszonym w ostatnich kilku postach.

Temat mechanizmu Powermatic 80 powraca co jakiś czas, ale zawsze na zasadzie wywodu teoretycznego o tym co wynika z zastosowania tworzywa sztucznego. A przecież jest już na rynku niemal cztery lata. Więc pewnie są użytkwonicy, którzy mają jakieś realne doświadzcenie i zrobili z jeden przegląd.

Jaka jest dokładność chodu, ceny przeglądów, czy te elementy z tworzywa rzeczywiście się wymienia podczas każdego przeglądu (takie teorie kiedyś chodziły, co miało powodować, że przegląd staje sie dość kosztowny w stosunku do cen zegarków z Powermaticiem), czy rzeczywiście jest w stanie przetrwać weekend bez noszenia?

Śmiało. Podzielcie się doświadczeniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.