Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gabriel18

Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.
Mam wielką prośbę, mianowicie nabyłem dziśiaj zegarek marki Patek Philippe Geneve, nie wiem ile jest wart, czy jest to replika czy oryginał, bardzo prosze o pomoc, zależy mi na sprawiedliwej opiini. Jeżeli napisałem temat w złym dziale z góry przepraszam. Pozdrawiam oraz zamieszczam zdjęcia.

post-63555-0-07043300-1373193521_thumb.jpg

post-63555-0-33822200-1373193527_thumb.jpg

post-63555-0-68765900-1373193532_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zapłaciłeś mniej niż kilkadziesiąt tysięcy -to podróbka.

A tak naprawde to wyrzuć go ,bo noszenie tego zegarka to obciach ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest replika.

To nie jest oryginał.

To jest podróba.

Kiepska podróba, a właściwie to taka radosna twórczość.

Wart jest tyle, co złom

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze bardziej "rozgarniętą" odpowiedz;

Ze to jest podróbka widać po

-pasku

-tarczy

-kopercie

-dekielku

-wskazówkach

A oryginał wygląda tak ,i kosztuje tyle co kamienica w centrum miasta :D :D :D

post-48316-0-57715900-1373195453_thumb.jpg

Zrozumiałeś?czy ktoś z podejściem pedagogicznym ma Ci odpowiedzieć?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po czym można to stwierdziec?

A po tym, że nie zapoznałeś się z forum przed napisaniem tego posta, gdyż opisy typu "po czym poznać..." są tutaj w dużej ilości, a po zapoznaniu się z nimi nie pisałbyś pytania o tak oczywistej odpowiedzi. Nie dziw się wiec reakcji jaka to Twoje pytanie wywołało, bo ile to razy można pisać w kółko to samo.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie ta podróba przypomina tego Patka?...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po czym można to stwierdziec?

po wszystkim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie jak Patek :) Sprzedaj dalej może się nikt wiecej nie zorientuje ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawać to już tego dalej nie wolno.... Zniszczyć i wyrzucić resztki  :mellow:

"Do or do not. There is no try" - Master Yoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też się zapytam skąd wiecie. Bo takie ogólniki jak pasek tarcza itd. to nie mówią nic. Napisalibyście np. zastosowano cyferki rzymskie a w takim modelu są arabskie.  :)  Ja np. przed zakupem zegarka z sieci chciałbym porównać model z tym na stronie producenta i wiedzieć czy to podróba czy nie. A nie posiadam takiej wiedzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakbyś zobaczył takie cudo, to też byś szukał konkretnych powodów, dlaczego to nie jest mercedes?

maluch-533-OBRAZKY.PL.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie jest ?  :unsure::)

Przeciez Cook wkleil zdjecie oryginalu. Roznice moze nie sa porazajace ale kilka drobiazgow by sie znalazlo, wystarczy porownac ;) 

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też się zapytam skąd wiecie. Bo takie ogólniki jak pasek tarcza itd. to nie mówią nic. Napisalibyście np. zastosowano cyferki rzymskie a w takim modelu są arabskie.  :)  Ja np. przed zakupem zegarka z sieci chciałbym porównać model z tym na stronie producenta i wiedzieć czy to podróba czy nie. A nie posiadam takiej wiedzy

I na nic wiedza jak sprzedawca będzie chciał Cię "wykolegować"..... to wstawi zdjecie oryginału a przyśle podróbkę-dlatego wole" analogowe"zakupy ;)

P.S Umów się z dziewczyną z sieci to na żywo dowiesz sie co to znaczy "podróbka" :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak pieknie jest osadzony datownik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S Umów się z dziewczyną z sieci to na żywo dowiesz sie co to znaczy "podróbka" :D

czasem trafiają się lepsze od oryginału, ale zgadza się, że w większości to podróbki  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakbyś zobaczył takie cudo, to też byś szukał konkretnych powodów, dlaczego to nie jest mercedes?

maluch-533-OBRAZKY.PL.jpg

Idealnie! To się powinno wklejać do każdego tego typu pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A oryginał wygląda tak ,i kosztuje tyle co kamienica w centrum miasta :D :D :D

Po czym poznales ze to ten model a nie inny? Na stronie Patka jest duzo wiecej modeli ktore wg mnie sa duzo bardziej podobne do tej podrobki niz ten ktory ty wybrales.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proszę Cię!!!, daruj sobie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym zegarku brak 2 kamieni jeden od spodu a drugim przypier... od gory i bedzie 100% org.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po czym poznales ze to ten model a nie inny? Na stronie Patka jest duzo wiecej modeli ktore wg mnie sa duzo bardziej podobne do tej podrobki niz ten ktory ty wybrales.

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio czytalem jeden z postow w ktorym to (o ile dobrze pamietam) Cook nasmiewal sie z egipskiego szajsu sneera i kategorycznie stwierdzal ze nie jest to oryginalny zegarek tylko podrobka. Pare postow ponizej kajal sie ze nie rozpoznal oryginalu. Wynika z tego ze nie zawsze jest wszystko tak oczywiste nawet dla ekspertow a tym bardziej dla mniej doswiadczonych.

To forum wedlug mnie ma pomoc wszystkim ktorzy interesuja sie zegarkami. Nie kazdy od razu jest ekspertem i troche czasu minie zanim sie nim stanie. A pisanie postow w stylu "po wszystkim" albo "proszę Cię!!!, daruj sobie!" niczego nie wnosi do dyskusji chyba ze komus zalezy zeby nabic sobie licznik postow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/92557-cartier-santos-100-podr%C3%B3bka-pomocy/

dlatego jak widzisz, przynajmniej ja podchodzę do takich spraw ostrożnie, bo łatwo kogoś/coś zlinczować

ale często tak wali tandetą, że nie da się do tego dorabić ani krzty naciąganych teorii, że ma w sobie z oryginału!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym proponował zamknąć tą dyskusję, odpowiedź na temat została udzielona jasno i wyraźnie w drugim poście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym proponował zamknąć tą dyskusję, odpowiedź na temat została udzielona jasno i wyraźnie w drugim poście :)

Jezeli wyznacznikiem oryginalnosci jest cena to proponuje w przyszlosci tylko pisac ile kto zaplacil (bez zdjec) i bedzie mozna na tej podstawie stwierdzic czy to podrobka czy nie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.