Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
QuadrifoglioVerde

Klub Miłośników Zegarków SQUALE

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będzie pasować odcieniem. A ta bransa to masakra. Mesh najlepiej a jeszcze możec dobrego NATO poszukać - większa szansa, że się trafi kolor idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny. Ale wydaje mi się, że gładki byłby lepszy. Albo z jakimś jednym, dwoma asymetrycznymi białymi paskami. Jakoś te 2/3 słabo mi podchodzą.

Takie coś

NATO20ARG-B.jpg

Ale w ten deseń

NATO20BRZ-B.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie biało niebieski to już za dużo cukru w cukrze IMO, specjalnie niebiesko szary pokazałem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będzie pasować odcieniem. A ta bransa to masakra. Mesh najlepiej a jeszcze możec dobrego NATO poszukać - większa szansa, że się trafi kolor idealnie.

Widziałeś tego Obrisa na zywo? Ma oko wydawał się najbardziej pasująca gumą jaką znalazłem w necie. Szkoda ze Squale nie zrobi czegoś w takim odcieniu. Co do NATO to coś nie jestem przekonany. Nigdy nie nosilem na nim zegarka, ale może czas na wprowadzenie nowości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Kupiłem nawet raz

Myślę, że najbardziej by pasowało takie Bonetto, ale nie wiem czy gdzieś znajdziesz bo sam wyrwałem tą sztukę cudem w jakimś szwedzkim sklepie:

86C49E6C-4E2E-4C0A-875C-539E3C3A0C1A_zps

Royalstraps.se

Edytowane przez _prezesso_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już o gumowych paskach, to może ktoś z kolegów chce się pozbyć pomarańczowego a'la isofrane - 20 mm ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki Mathey-Tissot wylądowały.

Dla forumowiczów jak zwykle mogę podzielić się połową rabatu.

Ceny wyglądałyby więc następująco:

- Kwarcowe Rolly Vintage na paskach skórzanych po 800zl ( mam z każdego koloru po 2szt )

- Automatyczne Rolly Vintage Automatic na bransoletach po 1850zl ( mam po jednej sztuce z każdego koloru prócz "pepsi" )

Cała kolekcja tutaj: https://www.matheytissot.com/b2b/25-rolly

Zegarki cieniutkie, koperty bardzo dobrze wykonane. Indeksy na tarczy święcą bardzo dobrze, wskazówki słabo. Bezele są obrotowe z wyczuwalną zębatką.

Jutro postaram się wrzucić trochę zdjęć realnych.

Generalnie Czarne są czarne :-) , zielone są niemal identyczne jak na zdjeciach katalogowych, brązowe są bardziej piwne, niebieskie są ciemniejsze na żywo - granatowe ( naprawdę ładny odcień ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak głupio zapytam, czemu one mają bezele GMT jednocześnie nie oferując takiej wskazówki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Kupiłem nawet raz

Myślę, że najbardziej by pasowało takie Bonetto, ale nie wiem czy gdzieś znajdziesz bo sam wyrwałem tą sztukę cudem w jakimś szwedzkim sklepie:

Royalstraps.se

A kojarzysz może jak konkretnie nazywa się ten niebieski odcień w ich katalogu?

Obris wczoraj do mnie przyszedł i rzeczywiście jest sporo jaśniejszy od tarczy.

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie :(. Bonetto zazwyczaj podaje nr kształtu tylko i napis jako kolor. A że już nigdzie nie ma to trudno znaleźć. A nie pamietam.

Spróbuj sky blue albo Aqua.

Możesz jeszcze spróbować od deep blue chociaż Imo będzie za ciemny - ale za to odcień. powinien się zgadzać.

http://www.deepbluewatches.com/hy55naruco.html

Btw. Chętnie bym go na żywo obejrzał. Da radę się gdzieś ustawić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc. Coś może jeszcze pomyślę z tym niebieskim paskiem, na razie na wakacje pomarańcz daje radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak głupio zapytam, czemu one mają bezele GMT jednocześnie nie oferując takiej wskazówki?

Dobre pytanie. Podziałkę na bezelu chyba trzeba po prostu traktować jako godzinową w systemie 24h i tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest moje pierwsze Squale, tym bardziej czas najwyższy zameldować się w klubie;)

20170425_143350698_i_OS.jpg

Dzięki Michał!

instagram.com/average_watch_enjoyer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tymczasem nowość od Squale. Squalematic 60atm w wersji z granatową tarczą. Moim zdaniem petarda!

Marcin ile to cudo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi