Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dommir

Notebook

Rekomendowane odpowiedzi

Po cenie też trochę :razz:

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rozbójnik
Czy jakiś operator ma taryfę w której można korzystać z internetu bez ograniczeń?

Tsuki, jeśli nie potrzebujesz mobilnego net'u do pracy (czyt. zarabiania) lub masz alternatywę w miejscu zamieszkania. To lepiej sobie odpuść. Usługa Plusa działa głównie w dużych miastach. Ale już na obrzeżach kiepsko (np. okolice Łodzi).

Osobiście męczę się na Hauwei E220 HSPDA 3 - UK operator . Teoretycznie jestem w zasięgu nadajnika 3,6 Mbps/s (Właściwości połączenia). Praktycznie poza www (z trudnościami) i komunikatorami txtowymi to nic nie działa. Czasami na Skypie da się pogadać. Pingi powyżej 200 ms to norma, przeważnie średnia to 300 ms. Jeszcze się nie zdarzyło abym przekroczył 1GB

Przy założeniach, że usługa działa tak jak ją reklamują ...(działa Skype, video on-line - np. yuotube):

- 1GB starczy ci na 7 - 10 dni przy codziennym oglądaniu i rozmawianiu;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat trochę nie o tym, ale mam pytanie z kat. komputery.

Stoję przed wyborem czipsetu płyty głównej i nie wiem na co się zdecydowac.

P5Q Deluxe, P5E Deluxe czy MSI P45 Platinium czyli X48 czy P45.

Na P45 mamy CrossFire X, czyli możliwośc łączenia kart niekoniecznie z tego samego modelu, a X48 ma w pełni działające 2 porty PCIEx x16, co się przełoży na wydajnośc systemu.

Hełp plis! :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Temat trochę nie o tym, ale mam pytanie z kat. komputery.

Stoję przed wyborem czipsetu płyty głównej i nie wiem na co się zdecydowac.

P5Q Deluxe, P5E Deluxe czy MSI P45 Platinium czyli X48 czy P45.

Na P45 mamy CrossFire X, czyli możliwośc łączenia kart niekoniecznie z tego samego modelu, a X48 ma w pełni działające 2 porty PCIEx x16, co się przełoży na wydajnośc systemu.

Hełp plis! :roll:

Kup X48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś konkretne za?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżenie tematu :)

W związku z przyjściem na świat potomka, preprowadzką do nowego (dziewiczego komunikacyjnie) mieszkania potrzebuję w trybie pilnym:

Notebook'a do 3000 PLN (absolutny max. to 3300 PLN)

Preferencje:

1. Wszechstronny i WYDAJNY - używany do wszystkiego, łącznie z obróbką grafiki (amatorską ale zawsze)

2. Matryca 17 cali

3. Mobilność poza mieszkaniem nie jest brana pod uwagę.

Po przeczytaniu tego wątku brałem pod uwagę firmy Toshiba, ASUS lub Dell, ale oczekiwałbym konkretnych propozycji (niekoniecznie tych firm), bo nie mam czasu w obecnej sytuacji na poszukiwania najlepszego kandydata (żeby napisać tego posta musiałęśę udać 10 km do teściów :) )

Interesuje mnie solidny, wszechstronny, wygodny i wydajny sprzęt. Jego uroda nie ma najmniejszego znaczenia.

Bardzo proszę o pomoc... Jestem odcięty od świata...  :)

Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum.

13-08-2010

Mirek Kornaszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze nie znasz - kopalnia wiedzy na temat notebookow notebookcheck.pl

Mniejsza z perfekcją, wystarczy być bardzo dobrym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
moze nie znasz - kopalnia wiedzy na temat notebookow notebookcheck.pl

Znam... Problem w tym, że w obecnej chwili nie mam dostępu do netu a nie mam czasu (tygodniowy syn), żeby wybierać się codzień 10 km do teściów i spędzać kilka godzin dziennie nad wczytywaniem się w kilkadziesiąt recenzji lapków 17 calowych, porad itd. tym bardziej że nie wszystko tam jest.

Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum.

13-08-2010

Mirek Kornaszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dell Inspiron 1720 - koleżanka kupowała za 3200 i jest zadowolona, ale kupowała z pół roku temu może potaniał. Moim zdaniem dobra matryca, o reszcie się nie wypowiadam, bo tylko netowałem na nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Cóż, takie dylematy mają często pracownicy firm które serwisuję :)

-jak rozumiem, bardzo Ci zależy na zakupie notebooka ze względu na to, że będziesz go sobie nosił po domu - jak dokupisz router bezprzewodowy to jest to jakieś rozwiązanie jeżeli chodzi o sieć, inaczej będziesz ograniczony kablem.

-zastanów się, czy rzeczywiście to dobry pomysł, ponieważ:

--jeżeli chcesz aby był wydajny, musi to być PDR (Portable Desktop Replacement), a więc duży i ciężki (matryca 15" w górę, grubość od 3 cm w górę, waga ~2 kg), który i tak będzie wolniejszy parukrotnie od komputera typu desktop.

--jeżeli już bardzo chcesz, kup rozwiązanie mobilne bliskie subnotebookom, np serię X Lenovo lub EliteBook HP, tylko wtedy będzie to w miarę mały i wygodny komputer z baterią sześciokomorową pracujący do ~3h. Tego typu notebooki nie są tak wydajne jak PDR, a tym bardziej niz desktopy. Poza tym ich ceny sa bardzo powyżej 3000 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich,

mam pytanko do fachowców - polećcie proszę jakiś solidny, darmowy program do optymalizacji systemu w lapku (właśnie skończyła mi się licencja "PC TUNE UP" w moim DELL-u i nie wiem co wybrać.

Przeglądałem "dobre programy" - było tam trochę tego, ale do członków tego forum jakoś mam zaufanie, a sam w tym temacie jestem zielony.

z góry dziękuję

WaldeK

WATCH - THE TIMEMASTER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym trochę pojeść jabłek :o ale raczej używanych... :D

Jakie parametry (model lapa) powinienem kupić do 1000-1200 zł

musiałby mieć Wifi i FireWire (1394).

Używany do.:

- internet

- excel

- divix

- zgranie filmów z kamery

Co byście polecili?

Który OS byłby najlepszy dla niego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chciałbym trochę pojeść jabłek :o ale raczej używanych... :D

Jakie parametry (model lapa) powinienem kupić do 1000-1200 zł

musiałby mieć Wifi i FireWire (1394).

Używany do.:

- internet

- excel

- divix

- zgranie filmów z kamery

Co byście polecili?

Który OS byłby najlepszy dla niego?

Jak jabłek to system tylko MacOS X :o i najlepiej MacBook Pro poprzedni (np. początek-połowa 2008 lub wcześniej). Jak rozważasz Windows, to po co kupować owoce? :D

J

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak jabłek to system tylko MacOS X :lol: i najlepiej MacBook Pro poprzedni (np. początek-połowa 2008 lub wcześniej). Jak rozważasz Windows, to po co kupować owoce? :lol:

A gdzie ja napisałem, że chce Winde?

Potrzebuję kompa na którym nic sie nie bedzie wieszać pitolic, który będzie wreszcie działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
i najlepiej MacBook Pro poprzedni (np. początek-połowa 2008 lub wcześniej).

Kupienie MacBooka < 3500 zł jest awykonalne. :lol:

Gdzie znajdę go za 1200 zł ??? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kupienie MacBooka < 3500 zł jest awykonalne. :lol:

Gdzie znajdę go za 1200 zł ??? :lol:

Ja bym bral klasyke czyli IBMa. Jesli moze byc 14-15cali to legendarna juz serie T , jesli cos mniejszego to serie X. Filmy pojda na pewno na kazdym z takich lapkow. Jesli interesuje Cie inny system i jestes poczatkujacy, proponuje ubuntu gdzie wiekszosc, lub nawet wszystko co prawdopodobnie bedziesz potrzebowal zostanie skonfigurowane na starcie. Jesli masz juz troche pojecia o linuksie to chyba sam wiesz co Ci najbardziej odpowiada, ja osobiscie preferuje Debiana.

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja bym bral klasyke czyli IBMa. Jesli moze byc 14-15cali to legendarna juz serie T , jesli cos mniejszego to serie X. Filmy pojda na pewno na kazdym z takich lapkow. Jesli interesuje Cie inny system i jestes poczatkujacy, proponuje ubuntu gdzie wiekszosc, lub nawet wszystko co prawdopodobnie bedziesz potrzebowal zostanie skonfigurowane na starcie. Jesli masz juz troche pojecia o linuksie to chyba sam wiesz co Ci najbardziej odpowiada, ja osobiscie preferuje Debiana.

Mam od kilku lat X30 i nie jestem początkujący. :lol:

Ubuntu to dla mnie porażka.... :lol:

Chce jabłko.

Tylko jaki model. Do 1200 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Potrzebuję kompa na którym nic sie nie bedzie wieszać pitolic, który będzie wreszcie działać.

Nie powiedziałbym, że MacBook Pro jest bezproblemowy. W moim czasami z niewiadomych (na ten moment) przyczyn przestaje działać spacja, przycisk backspace i kursory. Po jakimś czasie wszystko wraca do normy. Zaczyna też szwankować podświetlanie klawiatury więc będę musiał oddać kompa do serwisu no i tu powstaje problem. Niestety, po wyczynach SAD mam duże opory przez powierzeniem im Maka, ale na szczęście jest CRC więc może nie będzie tak źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie że tak długo milczałem...

Po krótkiej selekcji (w wyniku błędu sklepu internetowego ) zakupiłem HP Pavilion dv7 1004 ea.

- intel Core Duo 7350 2,0 GHz

- 4 GB pamięci- nVidia GForce 9800M GT

- 500 GB twardziel

- matryca 17 cali

internet w mieszkaniu mam bezprzewodowy,więc nie mam problemu z mobilnością. Jedyne co mnie drażni, to angielska klawiatura. Za całość (z torbą i myszką) zapłaciłem 3,5 K PLN

Chyba warto było.

13-08-2010

Mirek Kornaszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jedyne co mnie drażni, to angielska klawiatura.

a angielska to nie QWERTY ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-684-0-43107400-1331120597.png<

post-684-0-02995700-1331120597.png

13-08-2010

Mirek Kornaszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam od kilku lat X30 i nie jestem początkujący. :)

Ubuntu to dla mnie porażka.... ^_^

Chce jabłko.

Tylko jaki model. Do 1200 zł

Jak nadal jesteś zainteresowany to zerknij na tego MacBooka.

Aukcja numer 552847658 (wiadomo gdzie).

Wystawia go mój dobry kumpel.

Używam podobnego od lata ub. roku (trochę nowszy - silniejszy wariant).

na razie bezproblemowo (odpukać). Bateria dość długo trzyma i jest poręczny. Już nigdy nie zakupię 17 cali.

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

witajcie...

mam jedno pytanie...

moja luba pragnie kupić laptopa... i cóż?

polecono jej lapka NTT....

warto?? (cena do 2200 zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
moja luba pragnie kupić laptopa... i cóż?

polecono jej lapka NTT....

warto?? (cena do 2200 zł)

to tak jak z zegarkiem - najpierw trochę bardziej zdefiniuj potrzeby: do czego ma być, czy duży (15-17'') czy mały (10-13'').

Generalnie takie wynalazki jak NTT to czasem wygrywają testy porównawcze w czasopismach, co jawnie dowodzi sponsorowania tych testów. Poszukaj jakiegoś Lenovo, Asusa albo LG, z budżetowych brałbym pod uwagę także wyroby Benq

jakby co to konsultuj się na www.nhl.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.