Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jarosław

jak to jest z katalogami i prospektami??

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tadeusz_K

Sami zobaczcie, bo wlasnie spróbowalem raz jeszcze:

Unfortunately, the country, which you have chosen can not accept your order online. Is the current choice of the country correct? In this case, the online order can not be carried out. But you are welcome, to visit your IWC retailer in his shop. You will there get the catalogue personally. We thank you very much for your understanding. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Hmm, faktycznie. Ale nie dotyczy to wyłącznie Polski. Amerykanie mają tak samo. IWC obecnie stawia sprawę w sposób następujący: chcesz katalog, to idź do salonu, który zajmuje się sprzedażą naszych zegarków. Tak więc można wybrać sobie miasto i sprawdzić, które salony zegarmistrzowskie mogą sprzedawać zegarki firmy IWC. Ostatecznie możesz skontaktować się z autoryzowanym sprzedawcą IWC i poprosić o przesłanie katalogu pocztą. Tyle w tym temacie.

Pozdrawiam

PS. W sprawie katalogu proponuję zadzwonić na przykład do sklepu Ornament.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A chciałem kiedyś podarowć katalog IWC 2004, to nikt nie chciał! :? :!:

Ale przecież każdy sklep z listy IWC, z w miarę fachową obsługą, nie będzie robił trudności z dostaniem katalogu (nawet "krwiożerczy" Krzyś z Katowic :) ).

A na marginesie - miłośników "bibliofilstwa" katalogowego zachęcam do zdobycia broszurki z firmy Bovet. Nie zawsze przychodzi, ale jest naprawdę bardzo ładna.

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja również zachęcę: zamówcie katalog J. Droz: jest super: duży format, a okładka w tłoczonym metalu :!: (ale też nie zawsze przychodzi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

W tym samym dniu zamówiłem katalog ML, Jaegera i Glashutte, dzisiaj przyszedł od ML, czekam co będzie dalej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tadeusz_K

Zwracam honor (częściowo) niektórym firmom. Wczoraj jakimś cudem przyszedł (w otwartej kopercie) katalog IWC (książka), dzisiaj z tego samego adresu(?) dostałem Cartiera, parę dni temu odezwał się Longines. Nadal milczy Omega, a Hermes spuścił mnie po brzytwie, bez słowa odsyłając moje zamówienie do Warszawy, skąd wcześniej dostałem katalog przed dwóch lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tadeusz_K
Ale przecież każdy sklep z listy IWC, z w miarę fachową obsługą, nie będzie robił trudności z dostaniem katalogu (nawet "krwiożerczy" Krzyś z Katowic :D ).

No więc nie każdy. W Arkadii na parterze nie mają, a sklepowy jest nieaktualny, nie ma w nim np. w ogóle Inżyniera i pani zrobiła wielkie oczy. Ale może to właśnie nie jest sklep z fachową obsługą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś spotkała mnie bardzo mila niespodzianka ze strony Panerai. Otoz otwieram sobie spokojnie skrzynke na listy i znajduje w niej niewielka paczke z katalogiem Panerai na nowy sezon. Bez zgloszen, prosb itp. Bardzo to przyjemne gdy nie trzeba firmy co roku prosic o nowy katalog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
A chciałem kiedyś podarowć katalog IWC 2004, to nikt nie chciał! :? :!:

Ja bym chciał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mów Mariusz, że nie masz :?: :shock: :D

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma problemu, Mariusz - jeżeli podasz mi kontakt na siebie, to postaram się wysłać.

Co prawda dopiero za kilka dni, kiedy wygrzebię to-to spod sterty papierów (jestem akurat w trakcie przeprowadzki).

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Dzisiaj przyszedł od Jaegera :( 8)

Czekam jeszcze na Glashutte...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Jest Glashutte :( Wypas :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe - dzisiaj dostałem katalog z Patka. Niewątpliwa klasa, choć oczywiście znacznie mniej efektowny pod względem "bibliofilskim" od choćby IWC, że już nie wspomnę o Niemcach (Sinn'ie, Langem i synach, albo Glashuette Original).

No, ale sama firma świadczy o sobie (no i to, że podobno rzadko zaszczycają takich różnych nagabywaczy swoją odpowiedzią).

To teraz niech jeszcze ktoś z Was podpowie mi, jak zdobyć katalogi od Vacheron'a i Omegi, a zbiory katalogowe na ten rok uznam za w zasadzie kompletne.

Aha - no i wreszcie: jak skutecznie zdobyć publikacje z WEMPE?

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wempe - było wyżej. Po prostu wysłałem maila w formatce z ich strony i otrzymałem po ok. 10 dniach 5 pięknie wydanych książek w twardej oprawie a 100 stron każda. Polecam - są "simply the best".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a my juz dawno nic nie dostalismy :) trzeba będzie zacząć pisac , może J Droz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym katalog ML( Masterpiece i Pontos) oraz IWC, gdzie muszę wysłać maila. Proszę o pomoc...

Jestem tym co myślę...

Norbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omegę i Longinesa 2005 już mam...

Jestem tym co myślę...

Norbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a my juz dawno nic nie dostalismy :) trzeba będzie zacząć pisac , może J Droz :)

może Herr Wempe czyta nasze forum ??? :oops: dzis otwieram skrzynke na listy a tu niespodzianka :) :shock: nowe katalogi Wempe wraz z listem, tym bardziej miło że niespodziewane i wysłane z inicjatywy firmy :) Danke KIm-Eva Wempe i Hellmut Wempe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość WZ304

wlasnie otrzymalem swiezutki pieknie wydany katalog Jaegera ...

jest super, polecam !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dotarł Panerai, niezły, ale nic nadzwyczajnego, jednak zegarki w nim pokazane są :shock: :lol:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość WZ304

Mnie interesuje jeszcze katalog Girard Perregaux -ale nie wiem czy ze strony internetowej mozna wyslac zaptanie.

--------------------

Girard Perregaux Vintage 1945

Jaeger-LeCoultre Reverso

Cartier Pasha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.