tarant 2971 #801 Napisano 22 Marca 2014 (edytowane) Nie ma go co za bardzo przedstawiać W pierwszym poście tego tematu również mieszka już od dawna Edytowane 22 Marca 2014 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jurandjurek 0 #802 Napisano 22 Marca 2014 nie sadzę w poście na 28 stronie jest podobna skrzynia, a na 29 str. Lusyk przedstawił mój zegar :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #803 Napisano 22 Marca 2014 Nie sądzisz że od dawna, czy że mieszka ? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jurandjurek 0 #804 Napisano 22 Marca 2014 że mieszka w tej skrzyni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #805 Napisano 22 Marca 2014 Ale ja pisałem o mieszkaniu w tym temacie 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #806 Napisano 28 Kwietnia 2014 Zdobyłem takiego oto. Główne zalety, to skrzynia w oryginalnym, niegrzebanym stanie, stara politura, sterczyny od niego etc. Mechanizm bez fajerwerków, za to również w stanie poprawnym +. Numer 100 000 + 88545.Zastanawiają mnie stemple na plecach. Niewiele widać i bardziej liczę na skojarzenia niż na wypatrzenie czegoś. Czy ktoś ma skrzynię z takim stemplem w owalu, ale bardziej czytelnym? Importer, fabryka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #807 Napisano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Angol? Może to być pieczątka importera. Ja nie spotkałem się wcześniej z taką pieczątką. Jeśli chodzi o numery na plecach, brodzie zegara, to takowe spotykamy często u Rescha. Edit Zapomniałem pogratulować. Fajny zegar. Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Młot Thora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #808 Napisano 28 Kwietnia 2014 Dzięki . Angol. Nic nie mogę odcyfrować, masz rację, może to być (chyba) również stempel importowy. Nieważne, myślałem, że może u kogoś taki został nabity wyraźniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #809 Napisano 28 Kwietnia 2014 Mi się to z greką na pierwszy rzut oka kojarzy 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #810 Napisano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) A ja w pierwszej chwili pomyślałem o węgierskim .Wolnym czasem troszkę nad tym popracuję, u góry coś jakby Britains??? Mało ważne, ale jak się dowiem czegoś o izolowaniu kolorów w Ps, to może wyskoczy i będzie kolejna informacyjka. Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez fibo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #811 Napisano 28 Kwietnia 2014 Ja z tym nic nie potrafię zrobić. Może zrób jeszcze jedno, trochę lepiej wyostrzone i z większą rozdzielczością ? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #812 Napisano 28 Kwietnia 2014 Dziękuje Piotrze, może jutro będzie na momencik słońce, bo w tej ciemnicy, z ręki nie bardzo... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #813 Napisano 28 Kwietnia 2014 Jak już dzisiaj Piotrek będziesz robił zdjęcia, to i mechanizm cyknij. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #814 Napisano 4 Maja 2014 Poszedłem na łatwiznę i zrobiłem zdjęcie zbiorowe mechanizmów. 10582 1/ chodzik 30 dniowy, waga numerowana 24474 1/ chodzik 30 dniowy 67870 1/ chodzik 30 dniowy Wszystkie 30 dniowe- wahadło 80 cm 42368 1/ chodzik 264255 2/ półgodzinny 187438 2/ półgodzinny 82779 2/ półgodzinny miniatura 211864 2/ półgodzinny 144580 2/ półgodzinny 136066 2/ półgodzinny 81669 2/ półgodzinny 223479 3/ kwadrans 150799 3/ kwadrans W celu weryfikacji numerów, (żebym nie biegał z aparatem jak robotnik po hali) mogę zrobić zdjęcia dwóm wybranym mechanizmom, że numery są realne niezmyślone. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #815 Napisano 4 Maja 2014 (edytowane) Wiadomo które - dwa na górze po lewej ... tzn1058224474 Nie w celu weryfikacji, ale żeby zobaczyć - może z boku tez się da ? PS a tak w ogóle to to zespołowe mogłoby być 3 razy większej pojemności i by weszło - możesz zmienić na większą rozdzielczość ? Edytowane 4 Maja 2014 przez Mariusz 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #816 Napisano 4 Maja 2014 Noooo Kol. Lusyk, niezły zestaw, zwłaszcza że to "miesięczniaki" 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #817 Napisano 4 Maja 2014 Jutro zrobię parę zdjęć. Specjalnie nie zmieniałem rozdzielczości, zdjęcie przy włożeniu miało 477 KB, jakim cudem ma 147 KB nie mam bladego pojęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #818 Napisano 4 Maja 2014 Serwer wysysa, wampir jeden. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #819 Napisano 4 Maja 2014 Prześlij pełną rozdzielczość mailem komuś może - fajnie by było to mieć dokładniej. 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #820 Napisano 5 Maja 2014 Prześlij pełną rozdzielczość mailem komuś może - fajnie by było to mieć dokładniej. Jest trochę lepiej: 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #821 Napisano 5 Maja 2014 Jednak mam prośbę - zapewne 42368 - prawy górny róg.Rozszerz do 3 szt - proszę - swoją " ofertę pokazania" .To dosyć istotne - wyjątkowa sztuka i bardzo istotna z przełomowego momentu.Warto by było ją udokumentować dla "przyszłych pokoleń " . Wiesz - akurat mam taką i nie wiedziałem co o tym myśleć - dwie sztuki na jednakowym mechanizmie to już nie przypadek.Dodatkowo określi ilość wyprodukowanych sztuk tego wariantu - mój jest starszy o c.a 1200, czyli z dużym prawdopodobieństwem zrobiony w tym samym roku. 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #822 Napisano 5 Maja 2014 Jeżeli chodzi o parametry werków miesięcznych: płyty, rozstaw, grubość to wszystko jest takie same, natomiast w starszym mechanizmie cieńszy jest mostek, no i cały mechanizm jest płytszy o 1 cm. Różnice zgubiono na bolcach wieszaka i bolcach podkładu tarczy. Domyśliłem się żeby zrobić zdjęcie chodzika, tylko, dlatego, że kaliber czcionki jest podobny. W chodziku tygodniowym brak zapadki. Zdjęcia wysłałem Piotrowi na pocztę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #823 Napisano 5 Maja 2014 A mostek nie jest dorobiony w tym starszym ? Co do chodzika - różnic / zmian ewolucyjnych jest kilka.To takie cenne ogniwo łączące stare i "nowe" mechanizmy.Numerator to akurat nie najważniejsze - jest jedna sztuka "przebijana" fabrycznie i tak się złożyło, że stary numerator poprawili nowym, więc tu jest sprawa prosta.Ten chodzik nie ma sygnatury ? 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #824 Napisano 5 Maja 2014 Mostek jest oryginalny, chodzik jest bez sygnatury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #825 Napisano 6 Maja 2014 Dziś trochę światła, więc może coś lepiej będzie widać. Ale po prezentacji Lusyka by mogło padać dalej.Ponieważ Tomek pytał- wklejam mój, od jasnego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach