Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

RTK-WGM

Zegarki pod Ministerstwem Transportu

Rekomendowane odpowiedzi

no i ponieśli wilka ..

A że koszty całej żenady wokół tego zegarka przekroczą setki razy wartość rzeczonego, to przecież podatnik zapłaci...

Radujmy się , bracia...

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A że koszty całej żenady wokół tego zegarka przekroczą setki razy wartość rzeczonego, to przecież podatnik zapłaci...

Radujmy się , bracia...

O jakich kosztach piszesz bo nie bardzo rozumiem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż to, też mnie zaciekawiło to stwierdzenie...

A co do pierwszego posta, to z tych wysypanych zegarków to nie ma pewnie co ratować, wysypali pewnie kwarcówy typu Orientex... no chyba, że ktoś ma ochotę na chińszczyznę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszty społeczne. Jeśli to zegarek jest powodem całego zamieszania to jest to zwykła hucpa. Chyba, że gość brał łapówki, ale o tym nikt jakoś nie mówi.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszty społeczne. Jeśli to zegarek jest powodem całego zamieszania to jest to zwykła hucpa. Chyba, że gość brał łapówki, ale o tym nikt jakoś nie mówi.

Jak coś wypłynie to z pewnością się dowiemy, pamiętaj że kampania trwa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię gościa, ale ta sytuacja jakoś mnie nie cieszy. Czy nowy dach za 17k to luksus, czy kilkunastoletnia Astra,

remont kuchni, czy staw biodrowy to luksus?

Dlaczego zegarek za więcej niż 20zł to luksus?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię gościa, ale ta sytuacja jakoś mnie nie cieszy. Czy nowy dach za 17k to luksus, czy kilkunastoletnia Astra,

remont kuchni, czy staw biodrowy to luksus?

Dlaczego zegarek za więcej niż 20zł to luksus?

Może dlatego, że nowy zegarek to dobro luksusowe, nie będące niezbędnym do życia? Astra której potrzebujesz bo jeździsz do pracy, naprawa dachu żeby nie przeciekał czy remont kuchni to sprawy wyższego priorytetu nie mówiąc już o wymianie stawu biodrowego jak jesteś niesprawny przez chorobę... Zresztą tu nie o to idzie - jeśli stać kogoś na taki zegarek to niech kupuje za ile chce, nawet dużo droższy niż 17k. Problem zaczyna się jak takiego czegoś nie umieścisz w oświadczeniu... Ujmę to jeszcze inaczej - jak myślisz, co by się stało gdybyś to Ty jako szary obywatel zrobił taki manewr?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tu nie chodzi o to, że to zegarek tylko o to, że nie zgłosił go w obowiązkowym oświadczeniu majątkowym. Gdyby kosztował 300zl nikt by się nie przyczepił ale, że kosztował całkiem sporo i ktoś to zauważył to sprawdził jawne i ogólnodostępne przecież oświadczenie majątkowe, nie było go tam więc sprawę zgłoszono. Nie ma znaczenia czy był by to stary samochód za 17tys czy zegarek. A to że niektórzy w tym temacie się oburzają świadczy tylko o tym że mediom znowu powiodła się misja robienia wody z mózgów ludziom.

Akurat trafiło na niego, miał pecha. Większość posłów te oświadczenia składa na odczepnego równie dobrze mogło trafić na kogoś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, skoro samochód i naprawa dachu (nie wiem za bardzo o czym mowa) są "rzeczami" niezbędnymi do życia, to tak na oko z połowa ludności na ziemi powinna nie żyć już od dawna...

Edit: nie chodzi o oburzanie się, ja tam zupełnie nie znam Człowieka i nie zamierzam Go oceniać, ale dla mnie jest to śmieszny zarzut ... Rozumiem - chodzi o zasady.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszty proszę bardzo - opinie biegłych sądowych za darmo nie robią, prokuratorzy za darmo nie pracują, jazdy służbowe ... itp. itd. mało...

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ... Rozumiem - chodzi o zasady.

Dura lex, sed lex !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pierwsze to pamiętam były z tego w latach 90tych robione zestawy talerzy.

To drugie brzmi zachęcająco tylko literki poprzestawiane, mam nadzieję, że to nie propozycja w stosunku do mojej skromnej osoby ? O ile nie jesteś ponętną brunetką, no dobra ... ewentualnie blondynką :)

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku afery była gadka o spotkaniach Nowaka w elitarnych klubach, w których członkostwo kosztuje kilkanaście tys. za miesiąc. Ja się pytam czy to prawda, bo jeżeli tak to czym jest zegar za 17k przy piciu gorzały z biznesmenami, którym zlecał budowę autostrad. 

Ja se w moim prostym umyśle wyobrażam, że to wyglądało jak u Smarzowskiego w "Drogówce" 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pierwsze to pamiętam były z tego w latach 90tych robione zestawy talerzy.

To drugie brzmi zachęcająco tylko literki poprzestawiane, mam nadzieję, że to nie propozycja w stosunku do mojej skromnej osoby ? O ile nie jesteś ponętną brunetką, no dobra ... ewentualnie blondynką :)

Sorki, ale jestem facio jak na awatarze do tego siwy :D

co do maksymy http://pl.wikipedia.org/wiki/Dura_lex,_sed_lex ale zapewne znane Ci :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, ale jestem facio jak na awatarze do tego siwy :D

Dobra może być, skusiłeś mnie :), to co, może pod tęczą ?

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może "Jestem wesoły Romek mam na przedmieściu domek, a w domku wodę, światło, gaz więc milej będzie nam" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, skoro samochód i naprawa dachu (nie wiem za bardzo o czym mowa) są "rzeczami" niezbędnymi do życia, to tak na oko z połowa ludności na ziemi powinna nie żyć już od dawna...

Edit: nie chodzi o oburzanie się, ja tam zupełnie nie znam Człowieka i nie zamierzam Go oceniać, ale dla mnie jest to śmieszny zarzut ... Rozumiem - chodzi o zasady.

Nie napisałem, że niezbędnymi do życia, a jedynie że na pewno wyższego priorytetu niż posiadanie fajnego zegarka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RTK-WGM, tylko jednorazowy wyskok z Naszym Kolegą !

CarlosBdg - powiedz to wielu Forumowiczom, nie posiadającym samochodu, nie naprawiającym dachu :

- Ludzie opamiętajcie się, nie kupujcie/nie zdobywajcie w niejasny sposób zegarków !

Przecież to chore, zacznijcie od samochodu, że o dachu nie wspomnę.

Z tego co pamiętam wielcy tego świata żyli swoimi pasjami, swoimi wizjami cała reszta miała dla nich poboczne znaczenie.

Czy to znaczy, że Pan Nowak jest wielki ?

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żartuj.

Iluż to ludzi z różnych zacnych służb w pocie czół pracowało, pracuje i będzie pracować przez bliżej nieokreślony czas w związku z tą zegarkową hucpą? Sądzisz, że pracują za darmo? A zmiana na stanowisku ministerialnym odbywa się bezkosztowo? Marcinie, jesteś zbyt inteligentnym facetem, żeby się tu rozpisywać.

W ogóle całe te "oświadczenia majątkowe" to jedna wielka bzdura, ale w tzw. demokracji show must go on. Bez względu na koszty i sens :(

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są pewne stałe koszty demokracji Arturze. Jeśli nie chcemy ponosić dodatkowych kosztów lepiej zrezygnować z demokracji znacznie tańszy będzie monarcha najlepiej dynastyczny ( wolna elekcja także kosztuje ) lub dyktator, nawet z najbardziej rozbujałym i pełnym przepychu dworem będzie tańszy w utrzymaniu niż te wszystkie demokratyczne mechanizmy i instytucje rozdzielająco- sprawdzająco- karające.

Zgadzam się te oświadczenia to i tak fikcja, z resztą sami sobie z ciekawości poprzeglądajcie ( są ogólnie dostępne i jawne ) przy Niedzielnej kawie..można się pośmiać. Ludzie od lat w polityce czy biznesie wpisują, że mają tylko jeden dom, jeden używany samochód z 2006r i 300 dolarów na koncie. Serio :-) Ubaw murowany. Nowak miał pecha, że akurat jego się przyczepili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są pewne stałe koszty demokracji Arturze. Jeśli nie chcemy ponosić dodatkowych kosztów lepiej zrezygnować z demokracji znacznie tańszy będzie monarcha najlepiej dynastyczny ( wolna elekcja także kosztuje ) lub dyktator, nawet z najbardziej rozbujałym i pełnym przepychu dworem będzie tańszy w utrzymaniu niż te wszystkie demokratyczne mechanizmy i instytucje rozdzielająco- sprawdzająco- karające.

Zgadzam się te oświadczenia to i tak fikcja, z resztą sami sobie z ciekawości poprzeglądajcie ( są ogólnie dostępne i jawne ) przy Niedzielnej kawie..można się pośmiać. Ludzie od lat w polityce czy biznesie wpisują, że mają tylko jeden dom, jeden używany samochód z 2006r i 300 dolarów na koncie. Serio :-) Ubaw murowany. Nowak miał pecha, że akurat jego się przyczepili.

Tym razem w pełni się z Tobą zgadzam ;)

Niestety, coraz częściej "koszty demokracji" sięgają poziomu absurdu i na nic innego nie wystarcza. Taki przy tym zap...l, że taczek nie ma czasu załadować....

A tak mi się przypomniało:

Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać

Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.

Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,

Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!

A lektura "zeznań" to świetna zabawa, tylko czytający nie może mieć zajadów, bo pękają ;)

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostaję zegarek w prezencie od rodziny za to, że zostałem ministrem. Jako młody, oczytany, nie zepsuty zgłaszam go. Znam się na kobietach, samochodach, ale nie zegarkach. Rodzina niby zamożna, ale może poszła po bandzie na stadion, tak czy siak pytać nie wypada, paragonu też mi pokazać nie muszą. Na forum nie wyceniają, lombard jak wieje, oryginał czy podróba i tak 100zł. Co mam robić? Rozumiem, że nie mój problem urzędnik rozpyka sprawę i wystarczą mu tylko zdjęcia? Nie życzę sobie, żeby ktoś macał moją pamiątkę rodziną, chcę przekazać ją dzieciom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RTK-WGM, tylko jednorazowy wyskok z Naszym Kolegą !

CarlosBdg - powiedz to wielu Forumowiczom, nie posiadającym samochodu, nie naprawiającym dachu :

- Ludzie opamiętajcie się, nie kupujcie/nie zdobywajcie w niejasny sposób zegarków !

Przecież to chore, zacznijcie od samochodu, że o dachu nie wspomnę.

Z tego co pamiętam wielcy tego świata żyli swoimi pasjami, swoimi wizjami cała reszta miała dla nich poboczne znaczenie.

Czy to znaczy, że Pan Nowak jest wielki ?

Nie taki był sens moich słów przecież :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Poczytałem sobie trochę ten wątek i napiszę tylko jedą rzecz (po przeczytaniu niektórych postów na temat związków i związkowców) i tak sobie pomyślałem: Naprawdę "uwielbiam" jak się tak generalizuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.