Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba niechcący wywołałem dyskusję o zapieciach :) To w GS jest moim zdaniem świetne - bardzo wygodne w użytkowaniu (w porównaniu, np. do zapięcia Aqua Terry to już w ogóle bajka). Do tego też wyglada świetnie i bardzo dobrze zgrywa się z bransoletą. Co do Suba, to przed zakupem (jeszcze w fazie odległych planów) Nicon pisał mi, że cała bransa, w tym zapięcie w 5-cyfrowych referencjach Subów to najsłabszy element zegarka. I faktycznie - jakością nie powala. Te blaszki w zapięciu rzezczywiscie nie pasują za bardzo do takiego zegarka - coś jest na rzeczy w tym porównaniu do Certiny ;) Ale prawdę powiedziawszy zapięcie w nowych Subach (nie mam tu na myśli wygody mikroregulacji) swoją konstrukcją też mnie jakoś szczególnie nie zachwyca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Batman chyba nie...?

Zawsze moga wstawic nowy mechanizm, albo pokazac np. nowy bezel, ktory moze okazac sie hitem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze moga wstawic nowy mechanizm, albo pokazac np. nowy bezel, ktory moze okazac sie hitem :)

Widzę że jesteś optymistą:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie coke albo pepsi w ceramice (i stali) to sam na własnych nogach pójdę do kruka i zamówię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W stalowego pepsi nie bardzo wierzę. Ale cole mogą pokazać.

Może dadzą dwukolorowy bezel z zielonym

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny dzień się zaczynac32e0b0b861828cd56b523db1c45420e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano bardzo ladny - az chcialbo by sie gdzies poleciec samolotem  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem lecieć wczoraj i nie poleciałem. Głupi jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba nie do US, bo roznica czasowa na zegarku za mala  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ledwo był wschód a już zachodzi

8cf3021005d8e7b7e72b3755c69d7750.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Piotr Łazowski

Przyszedł ten czas kiedy znalazłem chwilkę na sprawdzenie jak w kruku wygląda teraz zakup sub-a. Cena MSRP referencji 114060 wynosi 30790 złotych a czas oczekiwania to bagatela od 4 do 6 miesięcy :) Chyba muszę znaleźć przyjaciela z platynową kartą ponieważ z moją 5% nie chcieli zbytnio dyskutować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszedł ten czas kiedy znalazłem chwilkę na sprawdzenie jak w kruku wygląda teraz zakup sub-a. Cena MSRP referencji 114060 wynosi 30790 złotych a czas oczekiwania to bagatela od 4 do 6 miesięcy :) Chyba muszę znaleźć przyjaciela z platynową kartą ponieważ z moją 5% nie chcieli zbytnio dyskutować.

Podobno Rolex ma ograniczyć w ogóle serię sportowych zegarków i wtedy może być jeszcze gorzej i z czasem oczekiwania i z ceną...Lepiej już teraz zamówić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie sie nie dziwie, bo R stal sie zbyt dostepny i popularny a jak tak sie dzieje, to zaraz nie bedzie luksusowy a cofnac takie cos jest bardzo trudno, stad pewnie takie zabiegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie sie nie dziwie, bo R stal sie zbyt dostepny i popularny a jak tak sie dzieje, to zaraz nie bedzie luksusowy a cofnac takie cos jest bardzo trudno, stad pewnie takie zabiegi.

Niestety zgadzam się z Tobą, ale czy taka daytona była/ jest zbyt dostępna? Sam na nią czekam ( zostało niecałe 4 lata)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Dziękuje za odpowiedzi. Czy w związku z tym cyrkiem jaki trzeba u nas w kraju przeżyć, żeby zamówić dostać zegarek, a w wielu miejscach jest dostępny od reki oraz obsługa jest zdecydowanie przyjemniejsza (mówię między innymi o nadętych sprzedawcach przynajmniej w Katowicach, czego za granicą chociażby ostatnio w Singapurze nie uświadczyłem) moglibyście polecić jakiś butik w Pradze/Berlinie/Wiedniu gdzie w dobrej cenie można nabyć batmana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie o to chodzi, ze pomimo tego, ze byl znany i popularny nigdy nie bylo na niego takiego popytu jak teraz, stad - jesli jakos sztucznie tego nie zablokuja, to beda mieli problem o ironio ze zbyt duza sprzedaza a tego by chyba nie chcieli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie prościej podnieść ceny o 20-30% na wszystko?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie - bo wtedy ktos kupi a inny zrezygnuje, a tak dzieki zapisom wiedza jakie jest zapotrzebowanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie - bo wtedy ktos kupi a inny zrezygnuje, a tak dzieki zapisom wiedza jakie jest zapotrzebowanie :)

Na ich miejscu podniósłbym cenę o 30% i zmniejszył produkcje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie rozumiesz - oni i tak sprzedadza wszystkie, tylko blokujac przez moment, wytwarzaja sztuczna potrzebe a potem sru - i wysylaja wiecej - a Ty sie cieszysz, ze szybciej przyszy :)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie rozumiesz - oni i tak sprzedadza wszystkie, tylko blokujac przez moment, wytwarzaja sztuczna potrzebe a potem sru - i wysylaja wiecej - a Ty sie cieszysz, ze szybciej przyszy :)

Na daytone to cały czas się długo czeka, ale jakby do mnie zadzwonili za rok ze jest do odbioru to cieszyłbym się jak dziecko... No coś w tym jest;)

Edytowane przez Lukasz23212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daytona to inna bajka od samego poczatku - to ich ikona i tu sie nic nie zmieni B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale skoro jak piszesz chcą sprzedawać mniej, żeby nie tracić prestiżu to musi za tym pójść spora podwyżka plus upgrade produktu! IMO Ofcourse :)))

Edytowane przez nomysz4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni nie chca sprzedawac mniej - chca tylko wytworzyc u kupujacego potrzebe, a wydluzony czas oczekiwania stwarza wlasnie taki mechanizm. Finalnie sprzedadza je wszystkie na chwile blokujac dostarczanie a jak sie uzbiera wieksza liczba oczekujacych przyspiesza wydawanie i tyle. Pozniej od poczatku to samo - i tak to dziala :)

Pomysl sam - jakby wszystkie modele lezaly w kazdym salonie po kilka sztuk (jak chocby Omegi czy TH), to ludziska tak by je chcieli???

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robią sztuczny tłok po prostu :)

Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi