Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jedno zorganizowałem. Nikt nie podjął się przygotowania kolejnego. 

Na tym forum jestem 16 lat. PZ nigdy nie zorganizowało porządnego podstolika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Krystian napisał(-a):

Na tym forum jestem 16 lat. PZ nigdy nie zorganizowało porządnego podstolika.

Nie obrażaj mnie! 😬

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to napisz co było bo kupiłeś od Mariusza a on też miał go krótko?? 

Było to co jest wszędzie, ale byłem nieświadomy, bo to był pierwszy zegarek i z tego samego powodu SPS dawał do serwisu. Czyli zmiana daty na wolnym chodzie parę minut po 24 W dwóch kolejnych zegarkach jest to samo, więc nawet nie wysyłam, bo to podobno norma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, a_team napisał(-a):

Było to co jest wszędzie, ale byłem nieświadomy, bo to był pierwszy zegarek i z tego samego powodu SPS dawał do serwisu. Czyli zmiana daty na wolnym chodzie parę minut po 24 emoji6.png W dwóch kolejnych zegarkach jest to samo, więc nawet nie wysyłam, bo to podobno norma emoji23.png

No ja bym też nie wysyłał 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No ja bym też nie wysyłał

Tylko w butiku mi doradzono, żeby wysłać, bo niby do regulacji a 2 kolejne nowe zegarki zachowują się tak samo. Z resztą Mario przerobił kilkanaście Rolków i powiedział, że to norma. Niestety spytałem po wysyłce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, a_team napisał(-a):

Tylko w butiku mi doradzono, żeby wysłać, bo niby do regulacji a 2 kolejne nowe zegarki zachowują się tak samo. Z resztą Mario przerobił kilkanaście Rolków i powiedział, że to norma. Niestety spytałem po wysyłce emoji23.png

No ale teraz chociaż jest top?? 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, kornel91 napisał(-a):

No ale teraz chociaż jest top?? 

Teraz zmienia pewnie 5 minut przed :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minutes ago, a_team said:

Za długo w pudle leżał, tak bez rysek ? emoji14.png

Poczekaj aż ty będziesz mial więcej zegarków - wtedy rysy się lepiej rozkładają w czasie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Sobotnia toaleta - miękka szczoteczka, mydło do rąk i letnia woda. Zmyłem z niego wszystkie brudy gorącego tygodnia.

0a8e2e8bf8411d961d43d6202e701ac3.jpg

Ja nie wiem jak Wy używacie tych zegarków, że one się w ogóle nie rysują 🙈 wygląda jak wyjęty z pudełka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Baniewski napisał(-a):

Ja nie wiem jak Wy używacie tych zegarków, że one się w ogóle nie rysują 🙈 wygląda jak wyjęty z pudełka :)

Dbam o wszystkie swoje przedmioty użytkowe. Zegarek zakładam rano i zdejmuję przed snem. Jak pracuję na ogrodzie, w trakcie sprzątania domu lub innych cięższych pracach, zdejmuję go na ten moment z nadgarstka. 

Dodam jeszcze, że w tygodniu pracuję w koszulach z długim rękawem, raczej za biurkiem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Baniewski napisał(-a):
Ja nie wiem jak Wy używacie tych zegarków, że one się w ogóle nie rysują  wygląda jak wyjęty z pudełka

Mario trzaska takie foty. Kiedyś pokazywał klamrę od Daytony i Pepsi i już tak kolorowo nie było, bo używa te zegarki Zdjęcie ma pokazać piękno zegarka a nie mankamenty jego używania 😉

Dzisiaj na bawialni z dzieciakami 😉

IMG_9738.jpeg

Edytowane przez a_team

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, KrysH napisał(-a):

116600 - to jeden z tych rolexów które trzeba zobaczyć na żywo. Proporcje są idealne. 

Miłego weekendu rolexiarze!

IMG_1753.thumb.jpeg.35815cadc243a3d807f12a1f98c6c499.jpeg

Za wyjątkiem grubości to może i tak... Lepsze proporcje to ma zwykły submariner. Czyli mega-idealne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, facecik said:

Za wyjątkiem grubości to może i tak... Lepsze proporcje to ma zwykły submariner. Czyli mega-idealne?

Mylisz się. Nie zapomnij ze grubość tutaj nie jest przypadkowa. Nic w tej referencji nie jest przypadkowe - każdy detal i aspekt czemuś służy. Zegarek jest zaprojektowany tak aby mógł schodzić na głębokość 4000 stóp. Grubość koperty w tej referencji jest atutem.

Zanim debata pójdzie dalej, zapytam: czy nosiłeś kiedyś ten zegarek na ręku? Przymierzałeś chociaż? 

Nie jest taki płaski jak mój były 114060 ale za to ma o wiele smuklejsze linie i lepsze proporcje. 

IMG_1756.thumb.jpeg.e369344c1dfb269c4f90a4de5ea9bb9c.jpeg

Edytowane przez KrysH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś w najbliższym czasie będzie miał chwilę prawdziwej radości.

98a024b4d043dd3516a7329021db4120.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, facecik napisał(-a):

Godzinę temu, KrysH napisał(-a):

Mylisz się. Nie zapomnij ze grubość tutaj nie jest przypadkowa. Nic w tej referencji nie jest przypadkowe - każdy detal i aspekt czemuś służy. Zegarek jest zaprojektowany tak aby mógł schodzić na głębokość 4000 stóp. Grubość koperty w tej referencji jest atutem.

Zanim debata pójdzie dalej, zapytam: czy nosiłeś kiedyś ten zegarek na ręku? Przymierzałeś chociaż? 

Nie jest taki płaski jak mój były 114060 ale za to ma o wiele smuklejsze linie i lepsze proporcje. 

IMG_1756.thumb.jpeg.e369344c1dfb269c4f90a4de5ea9bb9c.jpeg

Mam Suba a tego SeaDwellera miałem okazję chwilę ponosić - dla mnie tez Submariner jest wygodniejszy, SD jest odczuwalnie cięższy i pękaty. Trochę podobna sytuacja jak Omega SMP300 i PO.

Natomiast zaletą tego modelu - bo już nie aktualnego - jest brak lupki.

36 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Ktoś w najbliższym czasie będzie miał chwilę prawdziwej radości.

98a024b4d043dd3516a7329021db4120.jpg

Bardzo lanserski i bardzo nieczytelny model.

Takie same pieniądze kosztuje na wtórnym więc jak masz takie marzenie to nie trzeba prosić i czekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Bugs napisał(-a):

Bardzo lanserski i bardzo nieczytelny model.

Takie same pieniądze kosztuje na wtórnym więc jak masz takie marzenie to nie trzeba prosić i czekać.

Gdybym aż tak bardzo go pragnął, już dawno temu bym go sobie zamówił, lub kupił na wtórnym. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi