Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość awi

Cześć chłopaki,

w tym roku czeka mnie zakup zegarka dla żony. Jej sie podoba 114200 ze srebrna tarczą w rozmiarze 36mm. Co sądzicie? Mi się osobiście podoba. Może macie jakieś doświadczenia - widzieliście go u kobiety - lub inne propozycje? Na pewno coś i do garnituru/kostiumu jak i sportowo. Jest blondyneczką....jak to pomoże ;)

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć chłopaki,

w tym roku czeka mnie zakup zegarka dla żony. Jej sie podoba 114200 ze srebrna tarczą w rozmiarze 36mm. Co sądzicie? Mi się osobiście podoba. Może macie jakieś doświadczenia - widzieliście go u kobiety - lub inne propozycje? Na pewno coś i do garnituru/kostiumu jak i sportowo. Jest blondyneczką....jak to pomoże ;)

Jak blondyna to bierz z niebieską tarczą dla kontrastu :-) , srebrna może bardziej uniwersalna ale moim zdaniem nijaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć chłopaki,

Moja żona go mierzyła - za mało kobiecy,nijaki, uniseksualny. Dobry wybór jeśli ma się niezbyt wyróżniać na nadgarstku. Lub jeśli ma być noszony na przemian przez męża i żonę ;)

Wybór jej padł  na ten model i na ten aktualnie zbieram lub czekam na dobrą okazję z rynku wtórnego:rlx116234safj_12.jpg

-kwiatki na tarczy na żywo bardzo nienachalne

- srebrny kolor tarczy praktycznie najbardziej uniwersalny

- karbowany bezel - wybitnie kobiecy, biżuteryjny motyw

- bransoleta jubilee - idealnie konweniuje z tym bezelem.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

@Marcin & Gustaw - mówicie że "nijaki"...mi wydaje się być uniwersalny i subtelny, ale może macie racje. Ale obejrzymy parę zdjęć pod kątem "nijaki" 

@Gustaw - jest bardzo kobiecy zegarek, to prawda. Jednak moja żona chciałaby coś bez kwiatek - subtelniejszy, jak na razie, bez mierzenia.

Jakbym ja mógł wybrać, dla niej, to chyba próbowałbym coś w stylu 16520 - ale to chyba pozostaje marzeniem - szkoda  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli obawy są co do intensywności motywu kwiatowego na tarczy i z tego tylko powodu zegarek miałby nie być rozważany, choć podoba się na zdjęciach - serdecznie polecam przed decyzją przymiarkę.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

A ile powinien kosztować według ciebie? Moim zdaniem jeden z tańszych z serii M z roku 2008, jak wszystko z nim jest w porządku ;)

Poniżej porządny znaleść bedzie wyzwaniem, oprócz że rocznik nie jest wyznacznikiem lub kod państwowy. W tym wypadku też już widziałem z LC 888 (Hong Kong) i poszedł za EUR 5.000

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde trochę drogi ten SD choć też fajny skurczybyk. Trzymam kciuki ;)

NOS-y 16600 sa w cenie Twojego nowego :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

awi - to była pierwsza myśl ale skoro tak mówisz tak pewnie jest. Pomimo, że bardzo mi się podobają stare SD to przy tak niewielkiej różnicy dołożyłbym do nowej wersji jednak. Gdyby mieścił się w 20tys wówczas wybrałbym starszą wersję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa za 20, ale golasy bez papierow. Ten z linku chyba tez bez dokumentow jednak, bo cena jednak zbyt niska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Stoję właśnie przed zakupem SD i nie ma opcji kupna "kompletu", w super stanie poniżej EUR 5000.

I tak, jak napisał @pablo "stare" NOS-y są nawet droższe od "nowych".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tyle kasy bez papierów zegar to porażka chyba, że zakładasz, że już go nie sprzedasz, a oryginalność sprawdzisz w dobrym miejscu, to jak najbardziej rozumiem. Problem w tym, że my miłośnicy często zakładamy, że to już ostatni i na zawsze :D

Paserro - mi w starym bardziej podobają się subtelniejsze wskazówki, indeksy i cieńsza koperta. W nowym matowa tarcza, bezel ceramiczny, i oczywiście bransoleta. 

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Bartek - i tu ja też nie bede dyskutował :) bo każdy ma swój gust. Nowy SD jest, bezdyskusyjnie, świetnym zegarkiem i szczerze się cieszę że nie musiałeś go sprzedać! Tak samo uważam że DS jest rewelacyjny wybór.

Na razie jednak przemawiają do mnie bardziej 4 i 5 cyfrowe...ale kto wie co bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Bartek,

dla mnie nowy jest po prostu lepszym zegarkiem, jako całość. Tyle tylko, że za chwilę starego już nie będzie można kupić jako NOS, a tylko taki mnie interesuje. To samo mam z Sub'em- szukam starego w stanie NOS(w dobrych pieniądzach) i nie jest to łatwy temat. A nowe będzie można kupić jeszcze bardzo długo- jest czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Stoję właśnie przed zakupem SD i nie ma opcji kupna "kompletu", w super stanie poniżej EUR 5000.

I tak, jak napisał @pablo "stare" NOS-y są nawet droższe od "nowych".

Ale NOS ci tylko coś da jak go włożyć do skrytki i nie nosisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Sa za 20, ale golasy bez papierow. Ten z linku chyba tez bez dokumentow jednak, bo cena jednak zbyt niska

Ponoć ma B&P....tak piszę przy najmniej....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Oczywiście masz rację, ale takie już moje małe "zboczenie", że wolę nosić tylko te wcześniej nienoszone ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek,

dla mnie nowy jest po prostu lepszym zegarkiem, jako całość. Tyle tylko, że za chwilę starego już nie będzie można kupić jako NOS, a tylko taki mnie interesuje. To samo mam z Sub'em- szukam starego w stanie NOS(w dobrych pieniądzach) i nie jest to łatwy temat. A nowe będzie można kupić jeszcze bardzo długo- jest czas.

Zgadzam się w 100% i mam te same myśli na dzień dzisiejszy 

Mógłbym się poświęcić  ;)

Ponoć ma B&P....tak piszę przy najmniej....

Tak, ale sam mi zwróciłeś uwagę, że ani jednego zdjęcia nie ma z papierami

Jeszcze tem mi bruździ

http://www.ebay.pl/itm/Rolex-Oyster-Perpetual-Date-Sea-Dweller-NOS-Ref-16600-/261913389241?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item3cfb4128b9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Zgadzam się w 100% i mam te same myśli na dzień dzisiejszy 

Mógłbym się poświęcić  ;)

Tak, ale sam mi zwróciłeś uwagę, że ani jednego zdjęcia nie ma z papierami

Jeszcze tem mi bruździ

http://www.ebay.pl/itm/Rolex-Oyster-Perpetual-Date-Sea-Dweller-NOS-Ref-16600-/261913389241?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item3cfb4128b9

Widziałem go na chrono24- jest moc! Tylko tego rzeczywiście szkoda byłoby nosić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

A nie wydaje wam sie że wskazówki i perła są jaśniejsze niż reszta (może SL) ?

Trit, według mnie, też nie równy lub to tak wyglada bo z komórki oglądam....

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsze, że obrałeś właściwy kierunek B)

Chyba tak  :ph34r:

A nie wydaje wam sie że wskazówki i perła są jaśniejsze niż reszta (może SL) ?

Trit, według mnie, też nie równy lub to tak wyglada bo z komórki oglądam....

Zeby się bawić w Roleksy vintage to jednak trzeba mieć ogromną wiedzę 

Za tyle kasy bez papierów zegar to porażka chyba, że zakładasz, że już go nie sprzedasz, a oryginalność sprawdzisz w dobrym miejscu, to jak najbardziej rozumiem. 

Nie, ja jednak nie chcę zegarków bez papierów w ogóle, a w szczególności Roleksa :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi