Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Tak bezel jest zielono-przezroczysty, a z tego co jeszcze widzę to koperta jest biała lub/i żółta?

Pany nie lubicie mnie czy to granatowe przebranie, które dodałem kilka postów wcześniej jest tak tragiczne, że nie chcecie go nawet skomentować? :D

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modele z serii Love the Sea and the Earth zawsze były pojechane. Przypomnijcie sobie chociażby:

GW-9201KJ-9

GF-8250K-4

GW-9301K-6

GW-9300K-3

msz nowy Range dobrze się tu wpisuje.

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak bezel jest zielono-przezroczysty, a z tego co jeszcze widzę to koperta jest biała lub/i żółta?

Pany nie lubicie mnie czy to granatowe przebranie, które dodałem kilka postów wcześniej jest tak tragiczne, że nie chcecie go nawet skomentować? :D

Akurat niebieski kolor zegarka to nie moje preferencje ;)

A co do wkrętów w bezelu, to trzeba było sobie zamówić w zibi bo jak będziesz przekładał z jednego na drugi to w końcu się guma wyrobi i je pogubisz. Drogie nie są, kilka plnów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do Range to mój zyskał nowych kumpli :)

Zdjęcie w celu porównania wielkości.

attachicon.gif14260038268161.jpg

Ładna kolekcja. Bulova i Anchar też bliskie mojemu sercu

Tylko mój Romek w rewersie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Anchary doskonale leżą na moim nadgarstku bbbb36f3fa4853a7dce9210d55be2a1d.jpg

Rysiek też

64737be841cfc9502fcc14ed9d56ad35.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba Romek ;-)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Modele z serii Love the Sea and the Earth zawsze były pojechane. Przypomnijcie sobie chociażby:

GW-9201KJ-9

GF-8250K-4

GW-9301K-6

GW-9300K-3

msz nowy Range dobrze się tu wpisuje.

pozdrawiam, Piowa

podobny jest jeszcze GW200F :)  juz mie sie podobaja trzy rangmeny...zloty,zielony w pozytywie I ten :)

-chociaz bardzo chcialbym go widziec z takim wyswietlaczem jak w GW200F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj pierwszy raz na żywo obejrzałem 9400 i pierwsze zaskoczenie - wcale nie jest taki wielki jak mi się wydawało. Zielony w pozytywie jest świetny, ale jeszcze lepszy byłby taki jak pisze mrovka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem ostatnio, że Formoza ma takie zegarki na stanie ciekawe czy to prawda?

Muszę zagłębić się w temacie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem ostatnio, że Formoza ma takie zegarki na stanie ciekawe czy to prawda?

Muszę zagłębić się w temacie!

Z tego co wiem mają casio 9300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich w moim range mam włączony alert zmiany ciśnienia dziś u nas była burza myślałem że się włączy czy ktoś miał już sytuacje że alert się włączył?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to działa poprawnie. Jeśli ciśnienie zaczyna spadać lub podnosić się to jest alarm dźwiękowy + strzałeczka na wyświetlaczu, ale jeśli jest włączona ta funkcja to nie działa synchronizacja falami.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

O ile dobrze pamiętam, to ICE pisał, że funkcja dziłała mu dobrze i ostrzegała przed burzą.

Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior wchodzisz w barometr i przytrzymujesz prawy dolny.

A w czasie burzy nie testowałem jeszcze, więc się nie wypowiem, ale normalnie to działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Latem pewnie będzie łatwiej zaobserwować jak przyjdą burze.

Swoją drogą super sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko chyba jeden mankament, bo ostatnio w swoim zauważyłem, ale nie testowałem wielokrotnie, że alarm włącza się jedynie wtedy, gdy mamy włączony barometr.

W windzie sprawdzałem.

Następnym razem muszę się temu przyjrzeć dokładniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Echhh.. Tak sobie czytam czasem o tym Rangemenie, przypominają mi się te wszystkie funkcje i mam coraz większą ochotę do niego wrócić..  :)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie. Jeśli mamy na ekranie głównym "baro" to będzie sygnalizować zawsze, nawet jak nie jesteśmy w opcji baro. Nie wiem czy w windzie to zadziała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alert baro działa różnie, pewnie dlatego, że burza burzy nie równa.  Z tego co zauważyłem to włącza się idealnie ale wtedy, gdy burza jest naprawdę duża. Przy niedużej chmurce i kilku grzmotach praktycznie nie reagował. Jest to zapewne związane z tym, że przy małej burzy są niewielkie zmiany ciśnienia. Jak nadchodziły porządne burze to wył jak wściekły :D .

Edyta: Jak ktoś chce sprawdzić czy i jak alert działa, to wystarczy włożyć zegarek do przezroczystej torebki i ją nadmuchać, potem skręcaniem ściskać torebkę, żeby zmienić ciśnienie i gotowe :D .

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli żeby alert działał trzeba wyłączyć funkcje PS i synchronizacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie trzeba wyłączać. Poprostu jak włączysz alert baro to zegarek Ci się w nocy nie zsynchronizuje. Poza tym po pewnym czasie alert sam się wyłączy/dezaktywuje - teraz nie pamiętam, ale chyba po 24 godzinach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codziennie trzeba go na nowo aktywować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi