Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Elegancko to wygląda

Korass czym zmywałeś napisy z bezela?

Zmywacz do pazurów?

Edytowane przez Szuuuuuuu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmywacz do paznokci bez acetonu z biedronki. Trzeba trochę namoczyć i potem szorować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

Udało mi się poprawić podświetlenie przy okazji wymieniłem wyświetlacz, co nie jest takie proste

61175bfb1efd26c4e6ba8c8c35946b05.jpg

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

Wymieniłem te dwie diody z drugiego trupka

Podobno można je gdzieś kupić, szukam bo chętnie zmienił bym podświetlenie na czerwono

Edytowane przez Capri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to prawda, że Romany z egc różnią się od Polskiej dystrybucji?

Wczoraj usłyszałem opinię, że z egc mają gorsze podświetlenie, w sensie, że bardziej widać podświetlenie z lewej strony i jest gorzej czytelny wyświetlacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślisz, że ktoś siedzi i przebiera gdzie które mają jechać? :rolleyes:

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma reguły z jakiej dystrybucji ale prawda jest, że ogólnie większość DCJ ma słabe podświetlenie dające na pół LCD jak w starych casio z lat 80 ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma reguły z jakiej dystrybucji ale prawda jest, że ogólnie większość DCJ ma słabe podświetlenie dające na pół LCD jak w starych casio z lat 80 ;p

szkoda, bo się na niego czaiłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniłem te dwie diody z drugiego trupka

Podobno można je gdzieś kupić, szukam bo chętnie zmienił bym podświetlenie na czerwono

Czyli potwierdza się reguła że w nowszych partiach dali mocniejsze i bardziej oślepiające diody.

Czy jesteś w stanie sprawdzić numer seryjny dawcy diod?

Ciekawi mnie również wyświetlacz, czy pochodzi z nowej dostawy oraz czy to standardowa pozytywna wersja?

Edytowane przez Szczurax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

Czyli potwierdza się reguła że w nowszych partiach dali mocniejsze i bardziej oślepiające diody.

Czy jesteś w stanie sprawdzić numer seryjny dawcy diod?

Ciekawi mnie również wyświetlacz, czy pochodzi z nowej dostawy oraz czy to standardowa pozytywna wersja?

Numer mogę sprawdzić w domu, a wyświetlacz zamówiłem od burtona jakieś pół roku temu z zibi

202A121E

Edytowane przez Capri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D :D  ADHD nic nie poradzisz

Ale zielonego zostawiłeś?

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielony jest u kolegi w pracy :D  ale widzę go co dzień. Frog robi jako główny G cyfrowy i pomyślałem że czas odkupić jakiegoś G wskazówkowego dlatego decyzja o bazarku chociaż nie do końca jestem przekonany czy go oddawać. Ale Romek jest jak bumerang zawsze do mnie wraca.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt - Romek zawsze wraca... tyle że jego cena jest coraz wyższa :) Ja podszedłem do tego tak że DCJ, jak dotąd, to najbardziej udana wersja kolorystyczna, bez trudu można go "przeposażyć" do innej wersji jakby się coś w gustach pozmieniało, pasek też jest najwygodniejszy - a jak się skończy zapas na e-globalu to raczej w takiej cenie nie kupisz, dlatego DCJ definitywnie trafił u mnie na stały stan magazynowy ze wskazaniem na zasiedzenie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt - Romek zawsze wraca... tyle że jego cena jest coraz wyższa :) Ja podszedłem do tego tak że DCJ, jak dotąd, to najbardziej udana wersja kolorystyczna, bez trudu można go "przeposażyć" do innej wersji jakby się coś w gustach pozmieniało, pasek też jest najwygodniejszy - a jak się skończy zapas na e-globalu to raczej w takiej cenie nie kupisz, dlatego DCJ definitywnie trafił u mnie na stały stan magazynowy ze wskazaniem na zasiedzenie. :)

Zgodzę się z Tobą w 100% dlatego nadal nie jestem pewien czy to dobra decyzja.

Dobrze mieć wsparcie na forum. Zegar jednak zostaje Piotrek dzięki za rozwianie wątpliwości :)

Wskazówkowa sobie dokupię i już.... najwyżej żonie jakąś torebkę się kupi żeby nie marudziła :D 

Edytowane przez szuwar1978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe. Romek pojawia się i znika (z bazarku:)

Do mnie dzisiaj dotarł DCJ z egc. Zamówiłem w czwartek w nocy, w Piątek rano juz był, następny ;)

Barwy całkiem fajne. Dokupilem oliwkowy bezel, ciekawe co z tego wyjdzie.

Jeśli chodzi o wyświetlacz to taki sam jak w poprzednim zwykłym romanie, czyli kontrast ok ale zależy jak się patrzy (najlepiej na wprost i lekko od dołu, ale na to ma też wpływ światło jakie pada na ekran) i bardzo fajne kąty widzenia, sporo lepsze niż np w Gw-7900 (ale z kolei 7900 ma lepszy kontrast).

Mam pytanie czy dostaliscie papierową fakturę (lub w pdf )? Ja nic takiego nie mam. Nie było też w pudełku karty gwarancyjnej (tej małej w folijce )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A bo miałem chwilę zwątpienia ale zegarek zostaje i odkupiłem wskazówki do zestawu... :D

Karty nie ma ... fakturę masz na stronie do pobrania.

A jak podświetlanie?? Równo świeci?

Edytowane przez szuwar1978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podświetlenie oczywiście nie równo. Cały ekran jest podświetlany ale z lewej jaśniej. No i standardowo jak przy podświetleniu popatrzę na ekran od góry albo od prawej to nic nie widże...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli cały Romciu... :) Fakturę znalazłeś?? Wchodzisz w swoje konto - zamówienia klikasz na nr zamówienia i masz drukuj fakturę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegar jednak zostaje Piotrek dzięki za rozwianie wątpliwości :)

No i ładnie... rachunek za usługę wysyłam pocztą, wiadomo takie "rozwiewanie" to nie są tanie rzeczy  :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak się jaracie ostatnio tymi DCJotami, że przestaje mi się podobać mój NV. i co mam teraz zrobić? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi