Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

i ja się teraz dziwię :D ale za to jaka frajda odkryć go na nowo :)

jakiś czas temu ogłaszałem sie w dziale "poszukuję" o przygarnięciu kolejnego romka. myślalem o oliwce w negatywie. mam jednak niebieskiego, też w negatywie i niewiem czy wyświetlacze są takie same, czy różnią sie kolorem wyświetlanych informacji?

Nie wiem jak jest w realu w niebieskim, ale mam oliwkę i w tym negatywie znaki są jak by takie ciemno żółte. Ze zdjęć w sieci, na mój gust niebieski ma szare znaki.

Tym samym witam się z gronem posiadaczy Romka. Decyzję kupna poprzedziłem godzinami czytając wątek o GW-9400 i innej decyzji jak kupno być nie mogło. W tej chwili dokupiłem czarny bezel oraz pasek i idę w stronę all black ;)

Później dodam zdjęcie. Zegarek jest rewelacyjny!

e1e95908a60d0bb7gen.jpg

d0cd9de8675e60c2gen.jpg

045860b35877d7abgen.jpg

4d51bd27e0c0ac58gen.jpg

23770d49c5af2247gen.jpg

Edytowane przez Murillo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Miałem oliwkę parę tygodni.Strasznie była nieczytelna więc sprzedałem :) Ale teraz jak patrze na żółtego co ma Waldzior to mi się płakać chce :) 

Teraz bym nie sprzedał a zmienił garnitur :) Nieczytelne trudno taki jego urok :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem oliwkę parę tygodni.Strasznie była nieczytelna więc sprzedałem :) Ale teraz jak patrze na żółtego co ma Waldzior to mi się płakać chce :)

Teraz bym nie sprzedał a zmienił garnitur :) Nieczytelne trudno taki jego urok :)

Fakt, nieczytelna. Ale za dnia widać znośnie, a jak jest ciemniej super sprawdza się automatyczne podświetlenie. Nie ukrywam, że najbardziej mi zależało na wyglądzie  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Nie nie nie. Rangeman to zegarek zawodowy negatyw to jakaś głupota że strony Casio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Zegar czad tyle że ta cena :( Normalnie miazga :( Ja kupiłem u nas na bazarku na początku 2015 jakoś i dałem 850 zł za kilkutygodniowy egz.Teraz sequndus ma za 1500zł :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu płakać? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znowu wkraczamy w tematy, który lepszy :D

gdzieś kilka stron wcześniej natknąłem się na temat nalepiania folii na wyświetlacz i też mi się zachciało :) a że siedzę sobie dzisiaj cały dzień i coś dłubie, no to wydłubałem:)

post-64247-0-67709500-1472564991_thumb.jpg

post-64247-0-07462300-1472565034_thumb.jpg

i efekt końcowy

post-64247-0-60177000-1472565074_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Efektu końcowego nie widać, bo i jak folia jest dobrze naklejona to nikt nie zauważy :) A rolę spełnia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec i ja pewnie pójdę w ślady co poniektórych i tez mu założę jakąś folie.

Tylko teraz pytanie która wybrać ? Miał ktoś styczność z 3M ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PLASTI-DIP, czy jakoś tak :D

Albo nie, jest taka specjalna farba do pak w PICK-UPach, wygląda jak plastikowo-gumowy baranek, to będzie lepsze.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej, mam prośbę. Wiem, że odpowiedź padła już w tym temacie ale nie umiem jej odszukać - 373 strony robią swoje. Chodzi mi o kod zegarka, a raczej kod fabryki :) bo z tego co pamiętam ( czytałem ten wątek cały przed zakupem ) to pierwsze 4 znaki były kodem fabryki a poznej był dzień roku i oznaczenie daty... ja mam: 202A139F, i wychodzi mi na to że to jest 139-dzien ( 18maj ) 2016 roku. Tylko kodu fabryki mi brakuje.

Pomożecie? :)

Zegar czad tyle że ta cena :( Normalnie miazga :( Ja kupiłem u nas na bazarku na początku 2015 jakoś i dałem 850 zł za kilkutygodniowy egz.Teraz sequndus ma za 1500zł :(

w TT można kupić za 1150zł :) tyle zapłaciłem w zeszłym tygodniu więc, widać jaka jest "przebitka" na tych zegarkach, skoro z ceny ze strony opuścili 400zł i to bez zbędnych negocjacji. Tyle wbiłem w formularzu "negocjuj" na stronie i po 30min przyszła odpowiedź, że zaakceptowano. Odbiór w salonie TT - szybko miło i przyjemnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

202A to kod fabryki.

wiem że to kod fabryki tylko jakiej? na zagranicznym forum właśnie wyszukałem że to tajlandia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój też z Tajlandii, Czesio z Polski a Slava z USSR :)

PSX_20160831_172052.jpg

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samo wdzianko bez Romka tak średnio wygląda ale całość robi robotę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraziliście mnie! hehe bo ja dzisiaj w pracy się zastanawiałem czy sobie olivki nie zamówić na zmianę, na allegro są w całkiem znośnych cenach :) niewiem czemu ale bardzo mi się podoba olivkowe wdzianko... jeszcze się nie bawiłem w przerabianie zegarków ale chyba wielkiej filozofii w tym niema ;)

bezel + paski = ~200zł - nie tak źle 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w TT można kupić za 1150zł :) tyle zapłaciłem w zeszłym tygodniu więc, widać jaka jest "przebitka" na tych zegarkach, skoro z ceny ze strony opuścili 400zł i to bez zbędnych negocjacji. Tyle wbiłem w formularzu "negocjuj" na stronie i po 30min przyszła odpowiedź, że zaakceptowano. Odbiór w salonie TT - szybko miło i przyjemnie.

A tutaj wychodzi jakieś 820 - 850zl

https://www.eglobalcentral.co.uk/casio-g-shock-professional-rangeman-triple-sensor-watch-gw-9400-1-black-en.html?gclid=CJKN-N6L7M4CFUOZGwodwioMJw#/product/12773

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi