Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Recommended Posts

Wielu forumowiczów przegląda często aukcje z zegarkami: ebay, chrono24, allegro, sklepy internetowe, mi oczywiście również się to zdarza - może w tym wątku wrzucalibyśmy linki do takich zegarków, które wydają nam się być bdb ofertą cenową, a których sami nie kupimy z różnych powodów - nie ta półka cenowa, nie podoba się, brak pozwolenia żony... itp. itd.- Może ktoś inny z klubowiczów skorzysta z "okazji".

Jak pomysł wypali, można by podpiąć wątek. Pojawia się dużo pytań o ciekawe zegarki w różnych kategoriach cenowych. Myślę, że nawet nie trzeba komentować propozycji innych forumowiczów (chyba, że widziałeś gdzieś jeszcze taniej) - ale oczywiście interweniować, gdy zauważymy podróbę, jakąś ściemę, mocno śmierdzącą ofertę, od znanego nam użytkownika oszusta itd. Może ktoś znajdzie tu coś dla siebie w dobrej cenie, oczywiście ostateczne ryzyko "okazyjnej" transakcji bierze zawsze kupujący.

Na pierwszy ogień wrzuciłbym dwa Seikacze z wyższej półki:

Piękna Antana z Austrii - bez dodatkowego VATu:

http://www.chrono24.pl/seiko/ananta--id2555632.htm?id=2555632&picnum=5&tab=details

Sportura chrono 8R28A, z Rumuni, niby nowa 2013 rok, ale stan określony jako 1 a nie 0 :

http://www.chrono24.pl/seiko/sportura--id2460927.htm?id=2460927&picnum=6&tab=details

nie znalazłem w niem takiego wątku jak mój - żeby zbierał ciekawe oferty z różnych źródeł do kupy? Chyba, że sugerujesz przeniesienie wątku z działu do poddziału "aukcje allegro i ebay" - jest tam wątek podpięty majstersztyki - ale intencja mojego wątku jest zupełnie inna.

Na ożywienie kolejne dwa zegarki:

Znane i lubiane seiko FFF - z polskiej dystrybucji, z polską gwarancją za niecałe 590 zł z przesyłką:

http://allegro.pl/seiko-snzh55k1-automatic-w-time-trend-seiko-5-i3726465609.html

Kolejne ciekawe Seiko za 580 zł, nówka:

http://allegro.pl/zegarek-meski-seiko-5-snzj13k1-automat-50-i3728330785.html

Tak moze i dobra cena niby nowy  tylko ze  bez dokumentuw i pudelek to na 100% podroba 

ja byl bym ostrozny z polecaniem takich zegarkow 

dzięki za komentarz. Tak jak napisałem:

oczywiście interweniować, gdy zauważymy podróbę, jakąś ściemę, mocno śmierdzącą ofertę, od znanego nam użytkownika oszusta (...) ostateczne ryzyko "okazyjnej" transakcji bierze zawsze kupujący.

zegarek jest we Wrocku, więc może sprzedający zgodziłby się na oględziny u zegarmistrza, jest ich tutaj wielu.

Dobra cena. Gdybyś znalazł podobną okazje na Chrono albo Annual Calendar, to daj znać :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Patrząc na opis i historię transakcji na allegro bałbym się to kupić nawet za 20000...

Patek Nautilus 5711- cena ok 50% wartości rynkowej, gdybym miał budżet...:

Uwaga nie ma opcji odbiór osobisty- ale w Polsce

http://allegro.pl/patek-philippe-nautilus-18k-rose-gold-aut-i3750603539.html

Bez sensu , odbiór złotego Patka w paczkomacie po uprzednim przelewie na konto ?? Ktoś ma niezłe poczucie humoru :D Do tego opis zegarka wyszedł chyba z translatora google ;)

Bez sensu , odbiór złotego Patka w paczkomacie po uprzednim przelewie na konto ?? Ktoś ma niezłe poczucie humoru :D Do tego opis zegarka wyszedł chyba z translatora google ;)

sprzedany :P

nie mogłem się powstrzymać i z ciekawości napisałem do gościa:

(...) rozumiem, że odbiór osobisty i wizyta u zegarmistrza wchodzi w grę przed zakupem?

w ciągu kilku minut odpisał przez translator:

Jeśli kupisz to oczywiście Akceptuję to sprawdzić, ale potrzebuję gwarancji, że masz pieniądze, więc będzie wysyłać pieniądze do Allegro poprzez Programem Ochrony Kupujących i po możesz to sprawdzić będzie podjąć decyzję. Jeśli będziesz go kupić, będą wysyłać mi pieniądze, jeśli nie, to będą wysyłać całą kwotę z powrotem.

Znaczy, że biznesmen i nie ma czasu na gapiów. B)

Eeee tam, zwykła ściema :)

A w nazwisku sprzedającego to chyba ma być Ł zamiast L ?

Albo go kupił sam od siebie, albo nie wiem co.... kto o zdrowych zmysłach walnął by tak 40 tysi "na gębę"

I konto ma zawieszone.....

Orły latają samotnie. Barany chodzą stadami.

widziałem go, przepiękny jest. Niezłe, że ponad 20 lat leżał w sklepie :) Myślę, że gość nie puści go za mniej niż 40-50 koła. Zresztą wszystko na jedno kopyto ma:

http://allegro.pl/rolex-day-date-ref-18038-jubilee-750-szafir-130g-i3741393806.html

http://allegro.pl/iwc-portofino-ref-3513-gold-18kt-automatic-i3741304181.html

sprzedany :P

nie mogłem się powstrzymać i z ciekawości napisałem do gościa:

(...) rozumiem, że odbiór osobisty i wizyta u zegarmistrza wchodzi w grę przed zakupem?

w ciągu kilku minut odpisał przez translator:

Jeśli kupisz to oczywiście Akceptuję to sprawdzić, ale potrzebuję gwarancji, że masz pieniądze, więc będzie wysyłać pieniądze do Allegro poprzez Programem Ochrony Kupujących i po możesz to sprawdzić będzie podjąć decyzję. Jeśli będziesz go kupić, będą wysyłać mi pieniądze, jeśli nie, to będą wysyłać całą kwotę z powrotem.

Znaczy, że biznesmen i nie ma czasu na gapiów. B)

To był chyba FAKE bo koleś ma już zawieszone konto. Tak to jest z super okazjami :(

żaden fejk, zdjęcia oryginału na pewno. Tylko po pierwsze nie jego, po drugie konto pewnie zostało zhakowane, ktoś liczył, że szybko wpłynie mu kaska na konto.