Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Gizmo wrócił z SARBami,jak ktoś chce Alpinista to u niego najlepsza cena i bez vatu bo przysylka z Europy. Sprzedawca pewny i sprawdzony.

https://m.ebay.pl/itm/SEIKO-SARB017-Mechanical-Alpinist-Automatic-Mens-Leather-Watch-1-Year-Warranty-/272353793994?nav=SEARCH

Edytowane przez Schioedtei

2gwatchblog.com         facebook: 2gwatchblog.com             instagram: 2gwatchblog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Schioedtei , to źrodło na alpinista, ktore podałes z wysyłka z Irlandii, to sprawdzone jest , co do oryginalności? kupowałes lub Koledzy z forum juz tam? Sorry za takie pytanie, ale wolałbym sie upewnić, bo chyba się skuszę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie pomyłka przy wystawianiu. Darował bym sobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To jest oszustwo, nie kupuj. Te ogłoszenia są wystawiane co chwile z innego konta i zawsze wyglądają tak samo. Za kilka h konto tego użytkownika zostanie zablokowane a ogłoszenie zniknie i za jakiś czas pojawi się nowe. Edytowane przez Schioedtei

2gwatchblog.com         facebook: 2gwatchblog.com             instagram: 2gwatchblog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff malo brakolo. Jeszcze pytanko o ten 1stoutlet jak wyszukuje sklep na ebay to pokazuje mi ze nie ma nic w sprzedazy. Hmmm

Ok juz mam przez ebay uk sie wbilem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robią tak od kilku miesięcy a ludzie nadal się na to łapią.
Ebay tak dziwnie działa, że nie pokazuje wszystkich ofert przez Ebay.pl pomimo wysyłki do naszego kraju nie wiedzieć czemu. Sarby właśnie zawsze szukałem przez Ebay.co.uk bo tam są najlepsze oferty na nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - skoro sarb017 zdominował kilka ostatnich postów, to moze taka mała sonda: ile Twoim zdaniem warto w chwili obecnej zapłacić za nowego Alpinista, a powyzej jakiej granicy juz nie warto się porywać i nie dać sie zwariować obecnemu owczemu pedowi?

Jakoś cocktail 065 tez niby taki kultowy, a ceny po zaprzestaniu produkcji sie unormowały na w miare normalnym poziomie. Moze z 017 będzie za pare miesiecy tak samo?

Co myslicie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek był przez wszystkich polecany właśnie dlatego że w swojej cenie nie miał konkurencji. Za 2k wybór już jest znacznie większy i myślę, że jest to granica za którą moim zdaniem warto kupić tego SARBa. Zegarek jest kultowy ale też jest go tyle na rynku że nie będzie to za kilkanaście lat nie wiadomo jaki rarytas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 2k wybór już jest znacznie większy i myślę, że jest to granica za którą moim zdaniem warto kupić tego SARBa.

Mógłbyś polecić coś w okolicy 2k?

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś polecić coś w okolicy 2k?

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

To zależy w jakim stylu.

Napisz temat w dziale "jaki zegarek",opisz co cię interesuje i na pewno dostaniesz ciekawe propozycje.

Nie zaśmiecajmy tego wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - skoro sarb017 zdominował kilka ostatnich postów, to moze taka mała sonda: ile Twoim zdaniem warto w chwili obecnej zapłacić za nowego Alpinista, a powyzej jakiej granicy juz nie warto się porywać i nie dać sie zwariować obecnemu owczemu pedowi?

Jakoś cocktail 065 tez niby taki kultowy, a ceny po zaprzestaniu produkcji sie unormowały na w miare normalnym poziomie. Moze z 017 będzie za pare miesiecy tak samo?

Co myslicie? 

Cóż jako szczęśliwy posiadacz od dwóch miesięcy (zakup), rzeczywisty od ponad miesiąca, pochwalę się że był do upolowania za 1,2k pod koniec stycznia (z Vatem i cłem). Teraz niestety szykować trzeba około 2000. Ostatnio na eBayu do kupienia za około 461 USD, ale dodać trzeba jeszcze opłaty, wysyłka gratis z Japonii. Pamiętaj o pogranicznikach, w tym przypadku gwarantowani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem alpinista. Wg mnie powinien kosztować tyle co średnie modele seiko 5. Może i to kultowy zegar dla wielu osób , ale dla mnie to żaden argument. Jest po prostu brzydki.

Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem alpinista. Wg mnie powinien kosztować tyle co średnie modele seiko 5. Może i to kultowy zegar dla wielu osób , ale dla mnie to żaden argument. Jest po prostu brzydki.

O gustach się nie dyskutuje, ale określenie go brzydkim stawia Cię wśród nielicznych. ;) Co do punktualności chodu, to zgadzam się z Twoją oceną jako średniak Seiko 5. Jak dla mnie Alpinist ma w sobie coś czego brak innym zegarkom obecnie produkowanym. Ta odrobina staroświeckości, poprzez kolorystykę, rozmiar i cały projekt sprawia, że patrzę na niego z wielką przyjemnością... Ale takie są uroki kolekcjonerstwa, jeden nie lubi i sprzedaje innemu. Obaj zadowoleni. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze to ująłeś. Mi ten zegar podobał się do chwili gdy założyłem go na rękę.

Wiem że jestem w mniejszości. Ale to nic nie znaczy

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze to ująłeś. Mi ten zegar podobał się do chwili gdy założyłem go na rękę.

Wiem że jestem w mniejszości. Ale to nic nie znaczy

Też nie jestem zwolennikiem demokracji. Niech żyje wolność i... własny gust. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mądrego to dobrze posłuchać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mądrego to dobrze posłuchać

Z wzajemnością. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O gustach się nie dyskutuje, ale określenie go brzydkim stawia Cię wśród nielicznych. ;) Co do punktualności chodu, to zgadzam się z Twoją oceną jako średniak Seiko 5. Jak dla mnie Alpinist ma w sobie coś czego brak innym zegarkom obecnie produkowanym. Ta odrobina staroświeckości, poprzez kolorystykę, rozmiar i cały projekt sprawia, że patrzę na niego z wielką przyjemnością... Ale takie są uroki kolekcjonerstwa, jeden nie lubi i sprzedaje innemu. Obaj zadowoleni. :)

Tu się zgodzę,chociaż sam miałem 2 podejścia do tego zegarka i ostatecznie sprzedawalem go dalej (zielony to nie jest mój kolor) uważam że ma to coś co sprawia że zegarek kojarzy się z lasem,górami i naturą. I nie, nie chodzi o kolor bo zielonych zegarków jest więcej, chodzi o klimat. To byłby idealny zegarek dla każdego leśniczego, mysliwego,drwala itd. I nie ma zegarka który byłby zamiennikiem dla niego,jak ci się podoba Alpinist to nie ma opcji, musisz go kupić bo na rynku nie ma nic podobnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu się zgodzę,chociaż sam miałem 2 podejścia do tego zegarka i ostatecznie sprzedawalem go dalej (zielony to nie jest mój kolor) uważam że ma to coś co sprawia że zegarek kojarzy się z lasem,górami i naturą. I nie, nie chodzi o kolor bo zielonych zegarków jest więcej, chodzi o klimat. To byłby idealny zegarek dla każdego leśniczego, mysliwego,drwala itd. I nie ma zegarka który byłby zamiennikiem dla niego,jak ci się podoba Alpinist to nie ma opcji, musisz go kupić bo na rynku nie ma nic podobnego.

Doskonale to opisałeś. Może to niespełnione marzenie o własnej leśniczówce pokierowało moim wyborem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dzięki na odpowiedzi w temacie Alpinista.

Ja Tez, tak jak jeden z Was uważam, że cały urok zegarków Seiko z tej nizszej/średniej klasy typu wszelkie skx, monstery, sarby itd. polega na tym, ze oferuja wiele w stosunku do swej ceny, ale urok Seiko zaczyna słabnąć, gdy poruszamy sie w przedziałach cenowych od tych 2.000 pln w górę (pomijam oczywiscie GS czy high- tech'we wydumki typu Astron).

I tak jak planowałem kupic Alpiniste , jak mozna go było dostac w przedziale ok 1300 z japonii - ok 1600/1700 u nas na bazarku za nówki, to obecnie coraz dalszy jestem chyba od decyzji zakupowej na tak. Chyba, że mnie jednak najdzie i za te 1700-1800 kupie z ebay'a uk.

I chyba taka własnie granice cenowa sobie za sarb017 ustawię  :) .

Wydaje mi sie, ze jest to zegarek dla specyficznego uzytkownika lub typowego kolekcjonera/zbieracza i po nasyceniu naszego rodzimego rynku, jakie miało miejsce w ostatnim czasie także u nas na forum, za jakis czas moze byc wysyp ofert na bazarku na Alpinisty w stanie NOS  :) .

Edytowane przez GUAPO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi