Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

maze123

Najlepsza tymczasowa alternatywa dla Rolexa Sub

Rekomendowane odpowiedzi

Gość AdamB

Jest jeszcze Orient Submariner.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba tylko Tudor Submariner, ale już nie produkowany. Występował w kilku wersjach. Za ok 10k można kupiś idealy, ale chyba nie o to chodziło

08qw.jpg

Uploaded with ImageShack.us

A obok niego współczesny heritage black bay...piękny zegarek w tym stylu ..choć faktycznie nie kropka w kropkę . A co do seiko to nawet teraz jest prawie za darmo na bazarku w. Wersji pepsi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A obok niego współczesny heritage black bay...piękny zegarek w tym stylu ..choć faktycznie nie kropka w kropkę . A co do seiko to nawet teraz jest prawie za darmo na bazarku w. Wersji pepsi

To ja chyba założeń tematu nie zrozumiałem, bo wydawało mi się, że to ma być zegarek o bardzo zbliżonym designie do Suba. A te Seiko to nie wiem w czym Wam Rolka przypominają oprócz kropek na indeksach :), a i to nawet nie do końca. To samo Tudor Black Bay - zupełnie inna koperta niż rolexowa, przez co kompletnie inaczej się go nosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, to tylko moje zdanie ale uważam że zegarek identyczny w designie z innym logo to dużo słabsza opcja niż zegarek nawiązujący stylistycznie do oryginału. Stąd moje propozycje. Ale każdy sam musi zdecydować jak traktuje taką dosłowną kopię...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam parnisa. Ja go miałem (ale tego naśladującego gmt mastera), zanim kupiłem rolka (suba). Byłem zadowolony, a kosztował naprawdę grosze. A kupłem go właśnie w celu przetestowania i zorientowania się jak mi się z takim zegarkiem razem przebywa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic mi do tego, co ktoś sobie kupuje, ale nie bardzo rozumiem to podejście.

Skoro wiesz, czego chcesz, to nie lepiej się skoncentrować na celu, zamiast rozdrabniać na jakieś zamienniki? Przy jasno wytyczonym celu to nawet te kilka czy kilkanaście stówek od tego celu Cię oddala.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iKrawiec

Jak to ma być zegarek tymczasowy to kup parnisa. Są nawet wersje gmt master II. Jak trafisz na dobry egzemplarz to wykonanie praktycznie bardzo zbliżone do davosy ternos. Później rozjedź walcem i kup oryginał. A co do werków to mam marinę militare parniaka i werk mieści się w odchyłkach certyfikatu cosc... Tylko wahniki w tych zegareczkach chodzą jak ruska pepesza. Jakbyś zabrał ten zegarek na karuzelę to mógłbyś rozkręcić niezłą impreze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic mi do tego, co ktoś sobie kupuje, ale nie bardzo rozumiem to podejście.

Skoro wiesz, czego chcesz, to nie lepiej się skoncentrować na celu, zamiast rozdrabniać na jakieś zamienniki? Przy jasno wytyczonym celu to nawet te kilka czy kilkanaście stówek od tego celu Cię oddala.

Także mnie to dziwi. Ale nie mnie oceniać.

Myślę, że jeśli ma spełniać twoje wymagania w stu procentach to tylko sub.

life is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby nie mieć poczucia straconych pieniędzy zainwestowałbym w Seiko skx007.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.