Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość anostrowska

Gdzie sprawdzic oryginalnosc zegarka CARTIER

Rekomendowane odpowiedzi

Gość anostrowska

Witam Gdzie najlpeiej sprawdzic oryginalnosc szwajcarskiego zegarka CARTIER ? Czy musi to byc salon Cartiera czy moze byc np biegly sadowy z dziedziny zegarkow ? Chodzi mi tylko o potwierdzenie ze zegarek jest oryginalny i nic wiecej. Gdzie dokonac takiej wyceny i ile to kosztuje ? Dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Anna Ostrowska :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobić zdjęcia i wkleić na forum. Pewnie znajdzie sie ktoś kto odpowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość anostrowska

Witam

Niestety moja cyfrowka nie robi zdjec z dobra ostroscia.

Postaram sie pozyczyc od kogos lepszego aparatu.

Znalazlam jednak z internecie zdjecia identycznego jak moj CARTIERA

Podaje link http://akiyose.com/battery-exchange/other/cartier2301.html

Wszystko jest identyczne. Napis serii ktory jest zamazany z tylu koperty to: CC708177

Prosze napisac czy ten zegarek z linku jest oryginalny.

Z gory serdecznie dziekuje.

Pozdrawiam

Anna Ostrowska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal

hmm...nigdy nie rozbierałem cartiera (ta firma nie leży w kręgu moich zainteresowań) ale jeśli jest to model z serii Tank to ma prawo: być ze stali i mieć w środku kwarc..ale taką chamską miyotę??? :shock:

To ja przepraszam...

Biorąc pod uwagę: rodzaj mechanizmu (powinien być jakiś kaliber cartiera), ordynarne wykończenie wnętrza koperty..oraz odbiegające od katalogowego wykończenie koronki...zaryzykuję tezę, że zegarek z linka nie jest oryginalny.

pozdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosimy jednak o zdjęcia - z praktyki forum wynika że "identyczny" nie dla wszystkich użytkowników oznacza to samo.

piotrek

P.S. zegarek z linku to podróbka

jako jedna z licznych poszlak

http://chronocentric.com/forums/counterfei...frames;read=303

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam

Niestety moja cyfrowka nie robi zdjec z dobra ostroscia.

Postaram sie pozyczyc od kogos lepszego aparatu.

Robi, robi. Wystarczy tylko upewnic sie że nie robimy zdjecia z odległości nie mniejszej niż minimalna odległość ostrzenia i upewnić się że aparat złapał ostrość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że "sztuczka" Cartiera z indeksem VII, a potem X została tak łatwo zauważona, inaczej przy pierwszym 'rzucie oka' byłoby się już pewnym z czym mamy do czynienia...

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość anostrowska

Witam

Sztuczka tzn ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A spójrz dokładnie na któryś z tych indeksów, widzisz coś :?:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Hirzej91
Witam Gdzie najlpeiej sprawdzic oryginalnosc szwajcarskiego zegarka CARTIER ? Czy musi to byc salon Cartiera czy moze byc np biegly sadowy z dziedziny zegarkow ? Chodzi mi tylko o potwierdzenie ze zegarek jest oryginalny i nic wiecej. Gdzie dokonac takiej wyceny i ile to kosztuje ? Dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Anna Ostrowska :?:

Skieruj sie do naprawdę dobrego zegarmistrza i on powinien wiedzieć czy to oryginał. Może w ZIbi dali by cC jakies namiary na kogoś kto może powiedzieć Ci coś o tym zegarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A spójrz dokładnie na któryś z tych indeksów, widzisz coś :?:

:?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spodziewalem sie czegos bardziej wyrafinowanego. ;)

Procol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Piotrek ;)

Spodziewalem sie czegos bardziej wyrafinowanego. :D

Po fakcie to faktycznie nie robi żadnego "wrażenia", ale jeśli nie wiesz gdzie patrzeć i nie przyglądasz się dokładnie zegarkowi /kąt też ma znaczenie/ to czasem nie jest to takie oczywiste :D

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślałem, że jak sie te indeksy oświetli laserem ze wskaźnika to pojawi holograficzna, trójwymiarowa animacja z przesłaniem od zegarmistrza składającego dany zegarek. A tak to lipa :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;) :twisted:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.