Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

„Szybcy i martwi po radziecku” -Turniej

Finał Turnieju Szbcy i martwi po radziecku  

25 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie dołączę do Was o 23 - niestety obowiązki zawodowe.. I jeszcze raz przeżyje to post po poście :) Zegarki - piękne.Życzę wszystkim powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc…to zegareczki piękne :) Moimi faworytami są póki co Poljot de lux i rakieta Treevilla. Pierwsze starcie jakoś do mnie nie przemawia, a Grzegorz…kurde…nie wierzę, że nie było nic innego ;)

W niektórych kategoriach jest straszny problem "co wybrać?" "na który zegarek postawić?"

To są autentycznie męki. Każdy nad którym się zastanawiałem miał plusy i minusy. Na dodatek niektóre zegarki nie chcą się dobrze sfotografować a jednak zdjęcie musi być przynajmniej średnie.

W końcu postawiłem na połączenie urody, złota i rzadkiej marki bo byłem prawie pewien, że będę się konfrontował z de luxem (Poljotem albo Łuczem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim laickim zdaniem numer 1 to rakieta ,a nr 2 Svet  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Nightdream - zgadłeś :) 

Mój głos się nie liczy, ale wszystkim pogratulować mogę pięknych okazów. Nie znam się zupełnie ;) po prostu mi się podobają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę żonę namówić też na takiego de lux'a ;) Ostatnio tylko jakieś drewniane rekety mi kupuję :D

Swoje głosy już oddałem :) Ciężki wybór w drugiej parze dla mnie, ale jednak postawiłem na daktarina. W pierwszej Grzesiek…chociaż liczyłem na więcej z jego strony ;)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest już ankieta :)

Jest to ankieta publiczna, mogą głosować wszyscy forumowicze zarejestrowni przed 08.12.2013r

Ankieta wyłoni finalistów. Jutro o godzinie 19.00 koniec głosowania. Punktualnie robię zrzut i prezentuję jako oficjalny wynik.

Głosujcie proszę na swoich faworytów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że osoby zainteresowane nie powinny głosować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza kwestia to pytanko z mojej strony: W swojej parze głosować nie będę, ale rozumiem, że pomimo bycia uczestnikiem mam prawo głosowania w drugiej parze?

Nightdream - co do wyboru zegarka - nie postawiłbym na Poljota De Luxe - bo pamiętam jak skończyła się historia Poljota Chronograf w 1 rundzie (zegarek pierwsza klasa a wiemy jak został określony). Poljot De Luxe to chyba pierwsze co przyszło mi na myśl kiedy przeczytałem kategorię. Gregorian napisał, że był pewien że taki zegarek właśnie wystawię... Widzisz dokąd zmierza mój tok rozumowania :D? Miało być zaskoczenie i chyba się udało, bo mój zawodnik dość skromny, ale taki właśnie mój wybór... Ucinając wszelkie możliwe spekulacje - jeśli chodzi o Poljoty De Luxe to nic do nich nie mam, Poljot to moja ulubiona marka a De Luxy są piękne i o ile mogę jako zawodnik głosować to właśnie w drugiej parze na Poljota pójdzie mój głos :) Ja po prostu chciałem pokazać coś co miało delikatnie zaskoczyć, coś niestandardowego :) Co do zegarka Gregoriana - piękna sztuka. Spodziewałem się stanąć naprzeciw Vympela, bądź Sveta właśnie (z naciskiem na ten drugi zegarek) no i nie przeliczyłem się. Pomimo tego przeczucia postanowiłem nie zmieniać swojego wyboru.

Gratuluję pozostałym 3 zawodnikom super zegarków, myślę że dzisiaj emocje były duże i jest co oglądać i oceniać :)

edit/ Moje pytanie nieaktualne, nie chciałem głosować w swojej parze a żeby oddać głos trzeba zaznaczyć jakąś opcję w obu parach... No nic, będę trzymał kciuki za Poljota daktarina :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem obawy że spotkają się cztery deluxy ale jednocześnie czułem że Treevill będzie chciał pokazać Rakiety do samego finału.

Panowie -gratulacje. Naprawdę piękne zegarki :)

To co zaprezentowaliście  budzi podziw i szacunek.

Nightdream - ten Sviet ..... no nie powiem bo nie będę nikogho faworyzował, ale wiem że liczyłeś na Łucza w tej kategorii i dlatego jestes troszkę zawiedziony :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ANKIETA jest publiczna więc każdy może sprawdzić jak kto głosował. - Wasza decyzja!!!

Liczą się głosy wszystkich zarejestrowanych przed......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uważam, że uczestnicy nie tylko mogą ale nawet powinni głosować.

Każdy zagłosuje elegancko na siebie :D , co sprowadzi wyniki do wspólnego mianownika a na dodatek to utnie całkowicie dalsze spekulacje "czy ktoś głosował" "czy nie głosował" "a kto głosował" itp.

W związku z czym oddaję głos na .... siebie B)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem obawy że spotkają się cztery deluxy ale jednocześnie czułem że Treevill będzie chciał pokazać Rakiety do samego finału.

Panowie -gratulacje. Naprawdę piękne zegarki :)

To co zaprezentowaliście  budzi podziw i szacunek.

Nightdream - ten Sviet ..... no nie powiem bo nie będę nikogho faworyzował, ale wiem że liczyłeś na Łucza w tej kategorii i dlatego jestes troszkę zawiedziony :P

Oczywiście, że liczyłem na Łucza…z sentymentu. Cieszę się, że jest chociaż de lux. Co do Swieta…zagłosowałem na niego, ale uważam, że Gregorian mógł bardziej się postarać. Szkoda tylko, że nie będzie moim zdaniem finału Gregorian - Trevvill. A może to będzie plus….sam nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto i na kogo głosował to przecież widać. Uważam, że nie powinno się głosować na samego siebie…tak dla zasady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto i na kogo głosował to przecież widać. Uważam, że nie powinno się głosować na samego siebie…tak dla zasady.

Potwierdzam, choć Gregorian nie ma litości dla mojego Poljocika i już oddał na siebie głos :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale trzeba głosować w obydwu parach - nie da się w jednej.

A szkoda nie oddać głosu na drugi pojedynek. :(

Na przyszłość można określić (przed rundą, nigdy po) zasady, że przeciwnicy dają sobie wzajemnie głosy - jeśli ankiety są łączone i uniemożliwiają oddzielne głosowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzesiek…uważam, że żaden z Was nie powienien oddawać głosu. Wiadomo, że będziesz chciał oddać swój głos w drugiej parze na teoretycznie słabszego przeciwnika, żeby w ewentualnym finale było łatwiej. Taktyka ;) Dlatego uważam, że powinieneś swój głos wycofać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzesiek…uważam, że żaden z Was nie powienien oddawać głosu. Wiadomo, że będziesz chciał oddać swój głos w drugiej parze na teoretycznie słabszego przeciwnika, żeby w ewentualnym finale było łatwiej. Taktyka ;) Dlatego uważam, że powinieneś swój głos wycofać.

Aaa.. to rozumiem. Ten argument jest rzeczowy i sytuacja może mieć wpływ na zawody.

Wprawdzie o tym nie pomyślałem :D ale

w takim razie wszczynam procedurę anulowania głosu (cokolwiek by to nie znaczyło) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zrobiło się ok ;) Dziękuję za zrozumienie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Swiet wymiata. Owszem, de luxe i rakieta są płaskie, ale Swiet to faktycznie - waga ciężka. Może jestem podatny na wpływy i zachwyca mnie bardziej opis niż zegarek, ale z pokazanych tu zegarków Swiet podoba mi się najbardziej, choć jest dużo grubszy od pozostałych. Zaraz potem Poljot. Rakieta jest rzadsza, ale moim zdaniem nieco mniej elegancka od Poljota, a to w tej kategorii w zasadzie przeważa. Choć w tej parze, gdybym jeszzce mógł, postawiłbym jednak na remis, bo z czysto "kolekcjonerskiego" punktu widzenia - Rakieta jest ciekawsza...

Faktem jest - zrobiło się ciekawie. Z czterech zegarków dwa na pewno wciąż widziałbym u siebie, mimo iż teoretycznie ruskiich już nie zbieram :)\

Gratulacje dla uczestników - piękne sztuki!

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że masz podobne odczucia jak ja :) Też ciężko było mi wybrać, ale jednak "cienias" zwyciężył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast zachęcam wszystkich do brania udziału w takich turniejach, przy okazji jeszcze raz dziękując Romanowi za podjęcie się trudu organizacyjnego..

Naprawdę są emocje i rozrywka. Zawodnicy doświadczają emocji praktycznie już nie tylko sportowych ale i startowych (a przynajmniej moja skromna osoba).

Co więcej, szanse wcale nie są nierówne - niepodpasowana kategoria może wyrzucić za burtę mocnego zawodnika a zawodnik z dobrze dobranym zegarkiem ale mniejszą kolekcją idzie dalej (vide kwarce)

Jeszcze co więcej - można źle wybrać spośród swojej kolekcji delegowany zegarek i też przegrać.. (vide runda I) - tu przeżywam największe dylematy typu "który?" itp.

Tak więc - zapraszamy do gry.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj…Romek to powinien dostać od prezesa nagrodę za organizację tego fantastycznego turnieju :) Ciekawe co przygotował na finał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co będzie w Finale to ja i Jurorzy wiemy :P .

Będzie .......................... ciekawie IMO :D

Edit

Nagrodą jest to że Turniej ma swoich zwolenników i że nawet Ci co już nie walczą to i tak nadal się bawią :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż Panowie - kolejny raz gratuluję pięknych zegarków :) Trudność wyboru była dla mnie prawie tak samo trudna jak w I rundzie - dobrze, że tu głosuje większe gremium, to i moja odpowiedzialność mniejsza ;) Z pierwszej pary wybrałem Swieta - wychodzi na to, że zegarek ten przetarł garniturowe szlaki - zanim na dobre rozgościły się De Luxe'y :) Z drugiej pary, po dłuuugim zastanowieniu wybór padł na Rakietę - ma wszystko to, co powinien mieć garniturowiec, a jednocześnie ma bonus, którego nie ma De Luxe: mechanizm bardzo ciekawy konstrukcyjnie. Czyli połączenie elegancji z wykwitną mechaniką :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj... się będzie działo w finale :)

Co chwila odświeżam ankietę - to naprawdę są emocje :)

Zdecydo9wanie słowa uznania za ten turniej - bardzo przyjemna rozrywka!

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.