Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

„Szybcy i martwi po radziecku” -Turniej

Finał Turnieju Szbcy i martwi po radziecku  

25 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Wojciech wystawił Poljot budzik, dokładnie ten sam model chodził mi dziś po głowie do okazania na pierwszą rundę od kiedy podano kategorię :o Cieszę się, że jednak wybrałem nurka :P

Ja się zastanawiałem nad budzikiem z fakturą i kolorem dżinsów ale uznałem, że może być bardzo akuratny ale.... za słaby na jakieś cudo przeciwnika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zastanawiałem nad budzikiem z fakturą i kolorem dżinsów ale uznałem, że może być bardzo akuratny ale.... za słaby na jakieś cudo przeciwnika

Budziki są super, moje ulubieńce - według mnie to nie są za słabe na żadnego przeciwnika :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle to się pokazało sporo perełek poukrywanych po kolekcjach.

Ten Poljot mechanika, Rakieta od Treevilla.

gregch sypnął chronografem

mocny nurek od Carlosa itp.

Fiu,fiu... :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Tak, niestety przyznaję - budzik zacny.

Miałem też dac takiego samego wostoka jak Ty... tylko NOS, ale przewidziałem, że będzie ich więcej, więc wybór padł na budzika. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na niektóre perełki zastanawiam się czy nie lepiej odpaść w I rundzie  :rolleyes: bo co będzie im bliżej finału ??? Jakież skrywane tajemnice wygarną z gablot, szuflad i wiaderek nasi forumowi koledzy i ile bazarów jutro odwiedzą z myślę o kupnie czegoś, co może im zapewnić zwycięstwo i wieczną chwałę zwycięzcy Pierwszego Forumowego Pojedynku  :D

Yorki edc to znaczy: eto dowolnyje czasy  :o 

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, rzeczywistość bywa o wiele bardziej... prozaiczna...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstrząsające jest to że jak byś nie wiadomo ile zegarków miał to przy takiej okazji zachowasz się jak typowa kobieta która staje przed szafą pełną ubrań i rwąc sobie włosy krzyczy "Nie mam się w co ubraaaaać"  :D

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piewsza runda dostarczyła chyba sporo emocji skoro dwie godziny po ,zkonczeniu jeszcze pojawiają się komentarze:-) Szykujcie broń bo w drugiej rundzie już tak łatwo nie będzie:-D Oczywiście jeszcze jutro wyniki i dogrywkaB-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtrudniejsza dla jury to będzie runda z kategorii "do gajerka", tam to dopiero jest w czym wybierać  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtrudniejsza dla jury to będzie runda z kategorii "do gajerka", tam to dopiero jest w czym wybierać  B)

Obawiam się, że nie tylko jury miałoby zgryz…ja to już całkiem nie wiem co bym wybrał z tych kilkudziesięciu garniturowców ;)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te jury to już tam swoje zawsze wykumpinują, ty się nie martw ;)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, gratuluję fajnych wyborów w pierwszej kategorii - wybór nie był oczywisty w żadnej z par, jednak przy najtrudniejszych wyborach kierowałem się sercem i nie postawiłem nigdzie na remis. Szalenie jestem ciekaw jak wybrali pozostali dwaj jurorzy i czy byliśmy zgodni :-) Mam nadzieję, że Roman ogłaszając rozstrzygnięcie w pierwszej rundzie poda czy decyzja była jednomyślna. Nie mogę się doczekać wyników oraz tego co pokażecie w kolejnym etapie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowanie I Rundy.

Patrząc na Wasze zegarki cieszę się, że nie ja  jestem  w Jury  :)

Piękne są –gratuluję.

Sześciu z Was trafia do ćwierćfinału, pozostałą szóstkę zapraszam do dogrywki (dziś 18.00) Dogrywka wyłoni dwóch Ćwierćfinalistów.

Jury zauważyło trzy  przypadki rozbieżności z  regulaminem – Dwa falstarty ( koledzy mechanik i Wojciech 1500) za wcześnie wstawili zdjęcia. Nie miało to wpływu na przebieg konkurencji, więc nie niesie też za sobą żadnych konsekwencji.

Rekiniasty i Jego Cardin Vostok też budzi małe kontrowersje (Rusian Produkt) ale jako że oznaczenie werku to SU więc i tu bez konsekwencji.

A oto WYNIKI I Rundy

post-47356-0-59442800-1387105136_thumb.png

Gratuluję zwycięzcom, pozostałych zapraszam do dogrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekiniasty i Jego Cardin Vostok też budzi małe kontrowersje (Rusian Produkt) ale jako że oznaczenie werku to SU więc i tu bez konsekwencji.

Przede wszystkim gratuluję konkurentowi wygranej, a co do tego Cardina to tak jak pisałem nie zwróciłem uwagi na to bo czasu brakowało, ale właściwie to równie dobrze mógłby być zdyskwalifikowany i przyjąłbym to na klatę, zresztą już się go pozbyłem zamieniając dziś u sprzedawcy na rasowego CCCP  :D

Jeszcze raz gratuluję Gregorianowi i reszcie wygranych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie powiem. Zaskoczył mnie wynik mechanik-Nightdream.

Byłem przekonany, że tam będą same remisy i spory kłopot z decyzją - a tutaj bardzo zdecydowany werdykt.

gregch miał pecha - postawił mocną kartę ale Treevill z kolei bardzo celnie/"wdzięcznie" wybrał EDC i w sumie przeważył jeden głos.

Tak czy owak - Cześć i Chwała dla Wszystkich !  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gregch i Treevill - widzę, ze tutaj rozstrzygający był mój właśnie głos. Muszę przyznać, ze to byłą jedyna para, przy której myślałem, czy nie postawić na remis. Zdecydowało to, że Poljot Chrono mimo wszystko jest dość "oklepany" a ta Rakieta z niebieską tarczą to rzadko spotykany model w pełni oryginalny i strasznie fajnie, że nie trafił gdzieś na części lub złom jako mniej rzucający się w oczy i z pewnością mniej poszukiwany, Poza tym ten kolor blue jeans - stąd moja decyzja :-) Gdybym ja miał dać dziką kartę w drugiej rundzie na pewno dostałby ją gregch i mechanik (doskonały, piękny Poljot kwarc, szkoda, ze konkurent dał tak szałową Rakietę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojciech1500 gratuluję wygranej, obyś dotrwał dzielnie do końca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie natomiast szczerze zdziwiło, że nadprzeciętnie ładny Komandir przegrał z 'gajowym'...

Poza tym, jak widać, werdykty w zasadzie się zgadzały. Owszem, w parze rakieta i Poljot chrono wybór był najtrudniejszy, ale rakieta jest po prostu ślicza, co w kategorii EDC ma duze znaczenie...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję mechanikowi za walkę i trzymam za niego kciuki w dogrywce :)

No nie powiem. Zaskoczył mnie wynik mechanik-Nightdream.

Byłem przekonany, że tam będą same remisy i spory kłopot z decyzją - a tutaj bardzo zdecydowany werdykt.

gregch miał pecha - postawił mocną kartę ale Treevill z kolei bardzo celnie/"wdzięcznie" wybrał EDC i w sumie przeważył jeden głos.

Tak czy owak - Cześć i Chwała dla Wszystkich !  

Gregorian….powiedz lepiej, żeś się mnie wystraszył w dalszych etapach :P A tak serio…też liczyłem na remis ;)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Nightdream za pojedynek :)mój kwarc nie do końca uznawany jest za "pełnoprawny" zegarek i nie wszystkim się spodobał,a patrząc na wynik to nikomu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję mechanikowi za walkę i trzymam za niego kciuki w dogrywce :)

Gregorian….powiedz lepiej, żeś się mnie wystraszył w dalszych etapach :P A tak serio…też liczyłem na remis ;)

A tu w II rundzie dadzą kategorie - garniturowe Łucze !   :P  :D  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie ale nadal nie wiem co napisać.

Wiedziałem że poziom będzie arcywysoki ale to że w pierwszej rundzie odpadnie piękny Poljot Chrono, czy rzadki Poljot na 3050 to tego się niespodziewałem :blink:

Gratulacje dla WSZYSTKICH :)

Mam nadzieję że wszyscy bawili się doskonale, ja do 3.00 w nocy przeglądałem wątek :D

I powiem, że nie ja jeden  :)

Zapewne w ferworze emocji nie wszyscy zauważali że Wasze pojedynki obserwował też Prezes KMZiZ Dariusz Chlastawa 

post-47356-0-65974600-1387111289_thumb.png

swietnie , ze jest takie zainteresowanie oraz takie zdjęcia  :) !
Do nagrody dorzucę nagrodę niespodziankę 

Świadczy to o dużym zainteresowaniu Turniejem.

Budujecie Panowie takie emocje że już się zastanawiam jakie Perły wypłyną w kolejnych rundach :)

Parę słów organizacyjnych.

Dogrywka dziś ok 18.00.

W dogrywce padną dwa proste pytania i wtedy kto pierwszy ten lepszy.

Długo z Jurorami zastanawialismy się nad rodzajem dogrywki i uznaliśmy że taka forma jest najwłaściwsza.

Myślę że niedługo  po dogrywce podam ćwierćfinałowy "zestaw par"

Życzę powodzenia i fajnej zabawy.

Edit

coś mi cytat się źle wkleił więc dodaję skopiowwany tekst.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.