Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jakubos

nowości od Vostoka

Rekomendowane odpowiedzi

Anchar

Anchar-5105141-S-509x650.jpg

Denisov Moto Style

moto-style-main-newsletter.jpg

Denisov Barracuda

barracuda-W-B11-600x778-w.jpg

Nowy Volmax

A-3133-2704634-700x462-w.jpg

Aviator Alarm

a-2612-1421639-side.jpg

No i jak się podobają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jeden

GR-1-500x753-w.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no, całkiem przyjemne, a zwłaszcza Anchar, tyle, że pewnie jest wielki, Volmax, Aviator Alarm też mi się bardzo podobają. Wiadomo już coś o cenach?

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na anchara mam pre order... bydle duże ... ogromniaste ... 49 mm <_<

Ale walizka w zestawie, z narzędziami do wymiany paska itd...

:lol: cena ma sie wahać okolo 1900 - 2200 złociszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to naprawde bydle, jak dla mnie za duże, a szkoda bo wpadł w oko, odrazu jak będziesz miał wżucaj foto nadgarstkowe <_<

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyliscie, ze na tarczy Vostoka jest "21 jewels"? Według Russia2all w środku jest Seiko NH25!!!

Mechanizm ten pojawia sie także na oficjalnej stronie VE. Czyzby w koncu doszli do wniosku, że 2416B to awaryjny szmelc <_<?

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wolą bardziej bezawaryjne mechanizmy ? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zauważyliscie, ze na tarczy Vostoka jest "21 jewels"? Według Russia2all w środku jest Seiko NH25!!!

W Ancharze jest na pewno, zresztą jest o tym artykuł chyba w ostatnim Chronosie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

design świetny

It's not Your music
It's not Your clothes
It's not Your favourite colour
It's Your watch that tells most about who You are!
---------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dorzuciłem moją opinię o 2416B do poprzedniego posta <_<. Mam nieprzyjemność posiadać VE K-3 Submarine. Do tego czasu nawalił automat, źle nasmarowany bęben spreżyny wywołuje "galopowanie" balansu (czyli znaczną odchyłkę), a poza tym w upalne dni mechanizm zaczyna dosć głośno stukać (???). Zresztą, mechanizm bez szybkiej zmiany daty w dzisiajszych czasach nie ma racji bytu w zegarku droższym niż Amfibia :lol:

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, seiko w środku i bardzo dobrze im to wyszło i są zadowoleni z tego mechanizmu !

No i nie słyszałem żeby się na awaryjność ktoś skarżył !! <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dorzuciłem moją opinię o 2416B do poprzedniego posta :). Mam nieprzyjemność posiadać VE K-3 Submarine. Do tego czasu nawalił automat, źle nasmarowany bęben spreżyny wywołuje "galopowanie" balansu (czyli znaczną odchyłkę), a poza tym w upalne dni mechanizm zaczyna dosć głośno stukać (???). Poza tym mechanizm bez szybkiej zmiany daty w dzisiajszych czasach nie ma racji bytu w zegarku droższym niż Amfibia <_<

Ja mam K3 i nie zaobserwowałem takich zjawisk ... hmmm co do daty ... racja ... to kręcenie całego miesiąca w te i na zad .... męczy ale u mnie ruski działa jak żyleta a odchyłki ... 1-2 sek ?! Może mój wyjątkowo dobrze poskładali :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko faktycznie są bardzo dobre. Mankamentem 7S26 w zegarku brata jest nieco zbyt szybkie tempo zużywania się łożyska wahnika (zegarmistrz mówi, że po 2 latach nie powinno byc aż takiego luzu), ale też trzeba przyznać, że brat zegarków nie oszczędza i to poewnie od wstrząsów <_<. Faktem jest, że zaden z trzech rusków, które miał nie wytrzymał zbyt długo, a Seiko jakimś cudem wciąż żyje :lol:

A co do K-3 - mój pewnie jest starszy. Z tego, co zaobserwowałem, smary w Vostokach są beznadziejne i szybko się starzeją. VE zaleca smarowanie mechanizmu co 2 lata (!) i chyba mają rację. Klopoy w tym, że wszyscy zegarmistrze, których znam uparcie twierdzą, że kół automatu sie nie smaruje. I tak wadliwy automat okazuje się nienaprawialny...

Faktem jest, że zastosowanie Seiko to duży krok naprzód. Jest po prostu pod każdym względem lepszy od 2416B tyle ze... nie jest ruski...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie, choc powoli to dziadostwo odchodzi w zapomnienie. Ne dość, że awaryjny, nie dość, że z dokładnoscią na bakier to na dodatek paskudny. jak ktos tu napisał - do amfibbi - i na tym koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nareszcie jakiś progress w ruskich ;) 2416B to był koszmar... to tak jakby w dzisiejszych czasach ktoś w nowych samochodach montował silnik od "dużego fiata" :)

internet mym kościołem, zegarek moim niebem, Doxa mą religią.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nareszcie jakiś progress w ruskich ;) 2416B to był koszmar... to tak jakby w dzisiejszych czasach ktoś w nowych samochodach montował silnik od "dużego fiata" :)

To był stary dobry Oldschool'owy mechanizm ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był stary dobry Oldschool'owy mechanizm ;P

To był stary, Oldschool`owy mechanizm :)

Napisałes o jedno słowo za duzo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh...''Vostok zaleca smarowanie co 2 lata'' - to ja się pytam jaki sens w takim razie ma zegarek automatyczny? Toż to nawet kwarce działają dużej na baterii. Kupując mechaniczny zegarek jednym z głównych zalet jest swego rodzaju bezobsłogowość....nie trzeba wymieniać baterii itd...takie trochę perpetum mobile :) A tu co dwa lata generalny serwis ;) Z torbami można pójść :)

Dobrze że poszli po rozum do głowy z tym seiko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktem jest, że zastosowanie Seiko to duży krok naprzód. Jest po prostu pod każdym względem lepszy od 2416B tyle ze... nie jest ruski...

No wlasnie, jakos tak przykro, ze coraz mniej zegarkow rosyjskich ma rosyjskie mechanizmy, moze nie byly to szczyty techniki, ale jednak odroznialo to ich od calej reszty producentow wkladajacych ety...

A Anchar faktycznie robi wrazenie, niestety 49 to dla mnie za duzo... juz tak kiedys mialem z ekranoplanem - wszystko bylo fajnie, do czasu gdy zalozylem go na nadgarstek:( Moze wypuszcza damska wersje ok. 40, wtedy bedzie idealny:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pocieszenie dodam, ze MakTime pracuje nad uruchomieniem produkcji zaprojektowanego pod koniec lat '90 automatu ze stoperem. Znając MakTime (które produkuje obecnie chronografy Poljota) jakość powinna być co najmniej dobra, ale cena pewnie też będzie adekwatna...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tylko nadzieje że nadal będą zegarki z mechanizmami poljota, bo mam jednego już 4 lata i nic ale to absolutnie nic się z nim nie dzieje.

Poza tym do 3133 mam dziwną słabość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.