Świeżak 2 #1 Napisano 8 Stycznia 2011 Tak oto przedstawia się moja kolekcja. Większość odziedziczona, lub podarowana, lecz zawsze kolekcja Narazie każdego modelu po jednym zdjęciu. Marki tego zegarka nie potrafię nawet wymówić, więc jakby mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć co to za marka i model, byłbym dźwięczny RAKETAPOLJOTPEREŁKA W KOLEKCJI- ORYGINALNY ATLANTIC WORLDMASTER DOXA ale też nie znam modelu ani rocznikaZNANA DOBRZE NAM POLAKOM PIĘKNA DELBANAOD TEGO SIĘ WSZYSTKO ZACZĘŁO... PO LATACH ODNALEZIONY KOMUNIJNY SHARP MOSKWA- chyba....JEDEN Z MOICH OBECNIE NOSZONYCH CACUSZEK i zarazem odrabianie braków z komunii... CASIO A168W ale styl retro podobno wraca do mody... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roj 214 #2 Napisano 8 Stycznia 2011 Witam,Po pierwsze gratuluję kolekcji. Po drugie ładnych fotek.Po trzecie - zegarek z pierwszego zdjęcia to Łucz bardzo ładny swoją drogą, mi się najbardziej podoba z Twojej kolekcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3 Napisano 8 Stycznia 2011 Oj Łucz przepiękny, szczerze gratuluję! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mapeth 1 #4 Napisano 8 Stycznia 2011 świetna kolekcja Łucz (ten z pierwszego zdjęcia) rzeczywiście pięknywstaw jeszcze paseczki dla Atlantica i Doxy i będzie malynaszkoda, że przedostatni zegarek (Pobieda) troszkę ma przybrudzoną tarczę, bo ładny model się trafiłraz jeszcze super! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxio 0 #5 Napisano 8 Stycznia 2011 MOSKWA- chyba.......Pobeda... 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bEEf 3 #6 Napisano 8 Stycznia 2011 ...Pobeda... A dokładnie czyta się "Pobieda". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #7 Napisano 8 Stycznia 2011 Gratuluje fajnej kolekcji 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świeżak 2 #8 Napisano 8 Stycznia 2011 a więc to "Łucz"... zagadka się wyjaśniła poszperam poczytam za marką, bo bardzo mało o niej wiem, dziękuję również za poprawkę odnośnie zegarka Pabieda... lub Pabeda, niestety ja totalnie nie gabarisz pa ruski, i na cyrylicy się w ogóle nie znam... do pełnej galerii mojej kolekcji brakują jeszcze 3 zegarki które za niedługi czas postaram się wstawić. jest to automat timexa i wspominany przeze mnie wcześniej casio wvq-142e oraz........ ..... jeszcze jedna Pabieda (chyba) która nie jestem pewien do końca, ale chyba jest ze złota! tak się nam z moim ojcem wydaje. czy jest to możliwe? Małe pytanie odnośnie Pabiedy ze wcześniejszego zdjęcia... Jak myślicie, dać do renowacji, czy sobie odpuścić? wiem że zdania co do renowacji zegarków są podzielone, i podobno psują image zegarków vintage... jak uważacie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grucha 43 #9 Napisano 9 Stycznia 2011 a cóż złego w zadbanej 60-ątce, po liftingu, wizycie u kosmetyczki i w nowych ciuchach dobrej marki ? Odnawiać ! 0 życie jest za krótkie żyby mieć tylko jeden zegarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roj 214 #10 Napisano 10 Stycznia 2011 sprzedać mi Łucza i odnowić Pobede 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 13 #11 Napisano 10 Stycznia 2011 Bardzo ładne fotki, z konceptem i charakterem. Łucz przepiękny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świeżak 2 #12 Napisano 25 Stycznia 2011 jak obiecałem, uzupełnienie o dwa zegarki (niestety idą pod młotek) nie mniej były i są jeszcze częścią mojej kolekcji dlatego postanowiłem je tu zamieścić. Lata 70-80 WOSTOK made in USSR TIMEX Automatic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pionier 505 #13 Napisano 26 Stycznia 2011 Pozwolę sobie zapytać: nie planujesz sprzedaży Łucza? jest obłędny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świeżak 2 #14 Napisano 26 Stycznia 2011 niestety... pamiątka rodzinna. nie rozumiem co się wszyscy uwzięli na tego łucza? co w nim takiego ekstra? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świeżak 2 #15 Napisano 27 Kwietnia 2011 POZOSTAŁE ZEGARKI W MOJEJ KOLEKCJI number 1: ZODIAC V-wolf ZO2310 Dream come true... numer 2:WOSTOK RED SUNnumer 3:złota MOSKWA, próba 583. Przyda się na ślubne obrączki numer 4:zielony KIROWSKI 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #16 Napisano 27 Kwietnia 2011 złota MOSKWA, próba 583. Przyda się na ślubne obrączki Bardzo fajne fotki i zegarki kolekcjonerskieNie szkoda Moskwy poświęcać?Toż to sama historia Uszy rewelacyjne,ile ma bez koronki? 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 11 #17 Napisano 27 Kwietnia 2011 Moskwa przepiękna - warto zainwestować w jej reanimację, odnowić lekko tarczę (ale nie odmalowywać, bo nie jest mocno zniszczona), porządnie przepolerować kopertę, założyć dobry pasek i cieszyć się świetnym zegarkiem! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piorun 1861 #18 Napisano 27 Kwietnia 2011 Świeżak, ładne masz te zegarki, zdjęcia fajne,taki powrót do starych czasów Podoba mi się ten zielony Zodiac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinez1973 2 #19 Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam Z tym Casio to lepiej uważać Przeczytajcie ten artykulik. Piszą tam o srebrnym A159W, dokładnie takim jaki jest na zdjęciu. http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,9498281,Oficjalny_zegarek_islamskiego_terroryzmu_.html Pozdrawiammartinez1973 Tak oto przedstawia się moja kolekcja. Większość odziedziczona, lub podarowana, lecz zawsze kolekcja Narazie każdego modelu po jednym zdjęciu. Marki tego zegarka nie potrafię nawet wymówić, więc jakby mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć co to za marka i model, byłbym dźwięczny RAKETAPOLJOTPEREŁKA W KOLEKCJI- ORYGINALNY ATLANTIC WORLDMASTER DOXA ale też nie znam modelu ani rocznikaZNANA DOBRZE NAM POLAKOM PIĘKNA DELBANAOD TEGO SIĘ WSZYSTKO ZACZĘŁO... PO LATACH ODNALEZIONY KOMUNIJNY SHARP MOSKWA- chyba....JEDEN Z MOICH OBECNIE NOSZONYCH CACUSZEK i zarazem odrabianie braków z komunii... CASIO A168W ale styl retro podobno wraca do mody... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxmenxx21 0 #20 Napisano 8 Maja 2011 świetne ujęcie tego casio, robot już go pokochał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #21 Napisano 14 Czerwca 2011 Hahaha tez mialem sharpa i to tego samego !! ale nie pamietam czy na komunie No ostatnie zdjecie wymiata Mam ta sama figurke Wall.E !!!! 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świeżak 2 #22 Napisano 22 Lutego 2012 Długo się polowało, śledziło, okazji szukało, i ogólnie to byle by było taniej... I WKOŃCU JEST. MOJA WŁASNA wymarzona 4 zegarkowa kolekcja (na zdjęciu są 3, bo czwartym jest komunijny SHARP). Kończąc, powiem tylko jedno. Zakochałem się w kolorze zielonym i Zodiacach... Wielkie i Ciężkie to skurczybyki, ale są piękne. Mają w sobie ten magnes, który przyciąga stale do siebie. Na dokładkę (wersja Green- Limited) jak podaje producent zrobiony z jakiś odpadów biologicznych, czy kompostownika.. coś w ten deseń. Piękny biało- zielony i też niesłychanie rzadki. na zdjęciu: Zodiac V-Wolf zo2310, Casio G5600GR-7, Zodiac Oceanaire zo8000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golo 0 #23 Napisano 22 Lutego 2012 Oprócz zegarków gratuluję radia. Czy to jakieś Preludium Diory ? Na podobnym słuchało się Wolnej Europy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świeżak 2 #24 Napisano 23 Lutego 2012 Oprócz zegarków gratuluję radia. Czy to jakieś Preludium Diory ? Na podobnym słuchało się Wolnej Europy No byłeś blisko akurat mój egzemplarz to Stolica z lat 50 szkopuł w nim jest tylko, że logo odpadło bywa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świeżak 2 #25 Napisano 5 Maja 2012 NO i kolejny nabytek który wpadł w moje ręce... oczywiście ZODIAC oczywiście V-wolf, tym razem zo2305. Miał być jako prezent dla mej przecudnej kobiety, niestety... jak to zodiac, ciężki z niego cholernik i nie chcę by dostała przez niego skolizoy no i wiadomo, ostatnie zdjęcie, w nowym wydaniu brązowo paskowym, absolute number one. mój zielony zo2310 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach