Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Mariusz888

Seiko SARB045

Rekomendowane odpowiedzi

Ale nie jest zegarkiem klasycznym/eleganckim a tool watchem a te rządzą się swoimi prawami. Ale już taki np. Marinemaster jest mniejszy :angry: a to tak naprawdę jest japoński okręt flagowy jeśli chodzi o nurki ;)

Marinemaster to bajka i moje marzenie, którego raczej nie spełnię. Brrr. kończnmy tego off topa.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No MarineMaster to jest też przede wszystkim zupełnie inna kasa :angry: jednak mowa o Sumo za np 2k zł a MM za 9-10k zł to jednak trochę inna bajka ;) MM jest świetny i ma pewne unikalne w sumie na dzień dzisiejsze cechy takie jak monoblokowa koperta niemniej w PL pewnie praktycznie nieserwisowalny więc to jest wada w konkurencji np z PO. Niemniej świetny zegar ale cena... po za tym mnie by się bardziej widziało Grand Seiko ale to już w ogóle jest kasa... no i żal trochę że sporo GS'ów to jest jednak Spring Drive... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny zegarek,świetna recenzja (zachęca :angry: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super recenzja, zapodaj jeszcze jakieś fotki nadgarstkowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą nadgarstkowe oj będą ale myślę, że raczej jutro - dziś muszę przygotować na jutro bardzo dużo ważnych rzeczy i jest to mega pilne, a jeszcze muszę założyć ankietę dot. Steinharta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo gratuluję zakupu. Zegarek jest przepiękny a Twoja recenzja wspaniale go przedstawiła. Pozdrawiam.

Tissot LE LOCLE AUTOMATIC GENT T41.1.423.33 Tissot V8 T039.417.11.057.00 Seiko 5 PRESIDENT AUTOMATIC BLACK SNK623 K1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i "nadgarstkówki" - takie ciut na szybko ale pogląd można sobie wyrobić ;)

post-19315-0-69803700-1331827773.jpg

post-19315-0-45663200-1331827776.jpg

post-19315-0-38765100-1331827778.jpg

post-19315-0-22125800-1331827780.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie jest to jeden z ładniejszych zegarków jakie ostatnio widziałem tu na forum. Aż mnie coś ściska, że ten zegareczek nie jest przynajmniej o te 2 mm większy ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki ;) no tak jak wspomniałem - przy moim nadgarstku mającym jakieś 16,5cm (może kilka mm więcej ale trzymajmy się 16,5) rozmiar tego zegarka jest wręcz świetnie dopasowany, ale rozumiem Twój problem bo ja mam znowu odwrotnie - jest tyle ładnych zegarków o dużej średnicy, których po prostu nie mógłbym nosić bo by mi uszy wystawały za rękę :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, ile ma szerokości w uszach, 18 czy 20mm?

Ciekaw jestem też jasnej wersji tego zegarka...

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20mm :D jasnej przyznam że też nie widziałem na żywo ;) biała jakoś do mnie nie przemawiała ale ja w ogóle raczej jeśli chodzi o Seiko to jakoś preferuję ciemniejsze kolory - niemniej biały może być OK :o ciekawy też jestem wersji brązowej bo może być też fajna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 00110010000010011001

Fajna recenzja ;) zdjecia rowniez, chociaz moglys sie pozbyc tych paprochow w PS, 2 zdjecie z pierwszego postu nie fajne (folia). Osobiscie wolalbym z czarna tarcza. Prawie jak GS :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to nie są fotki przygotowywane do galerii - dlatego w galerii ich nie ma. Zrobienie fotek z pierwszego posta zajęło mi może ze 2 minuty. Trochę nie rozumiem zarzutu folii bo zdjęcia "szły" kolejno zgodnie z rozpakowywaniem - tak była idea... no ale widać nie "zczaiłeś" tego :o Nad czarnym myślałem, ale czarny przegrał tarczą która me jednolity kolor i nie ma szlifu słonecznego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sumo średnicy 44 mm bez koronki też jest na rynek japoński co falsyfikuje Twoją hipotezę :(

Czyżby? A o zawodnikach SUMO słyszałeś? Są na rynku japońskim i troszkę więksi od przeciętnych są :)

Warto też pamiętać że w Japonii żyje 120 milionów ludzi....

więc to falsyfikuje twoją sfalsyfikowaną wypowiedź :)

Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zegarkach czasem niema wielkich różnic , sporo jest podobnych Seiko , ale ten rzeczywiście jest piękny w proorcjach , indeksach i w "całokształcie".

No i ceniony 6R15 , który ma swoją klasę. Przy okazji : czy ktoś się orientuje czy ten mechanizm ma jakieś zabezpieczenie przeciwwstrząsowe i antymagnetyczne ?

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby? A o zawodnikach SUMO słyszałeś? Są na rynku japońskim i troszkę więksi od przeciętnych są :(

Warto też pamiętać że w Japonii żyje 120 milionów ludzi....

więc to falsyfikuje twoją sfalsyfikowaną wypowiedź :)

Oczywiście zdarzają się wśród nich duże chłopy ale Japończycy ogólnie mają chudsze nadgarstki.

Co falsyfikuje falsyfikację sfalsyfikowanej wypowiedzi.:)

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny SARBik. Mi po głowie ciągle chodzi czarna wersja, ale chyba na razie odpuszczę na rzecz kolejnego chińczyka. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wykonany zegarek, prawdziwe cudo B) gratulacje :D

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna recenzja. Ja też gdy zacząłem swoją przygodę z zegarkami stawiałem Seiko na równi z Casio. Teraz swoją kolekcję oprzeć chcę wyłącznie na Seiko:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z uwagi na fakt, że dostaję sporo wiadomości z pytaniami odnośnie tego zegarka, postanowiłem umieścić jeszcze kilka fotek :D

ssarb1.jpg

ssarb2.jpg

ssarb3.jpg

ssarb4.jpg

ssarb5.jpg

ssarb6.jpg

ssarb7.jpg

ssarb8.jpg

ssarb9.jpg

ssarb10.jpg

ssarb11.jpg

ssarb12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.